Blade Runner Oscar Pistorius

Oscar Pistorius arrested, Girlfriend Reeva Steenkamp dead... Σοκ σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο αθλητής των παραολυμπιακών αγώνων σκότωσε κατά λάθος την αγαπημένη του Reeva Steenkamp νομίζοντας ότι μπήκε διαρρήκτης στο σπίτι του.Η πανέμορφη Reeva, γεννήθηκε στο Κέιπ Τάουν, σπούδασε νομική, ήταν μοντέλο για το περιοδικό FHM και έγινε ευρέως γνωστή μετά το δεσμό της με τον γνωστό αθλητή.Tραγική ειρωνία... Η Reeva SteenKamp το μοντέλο που σκότωσε ο γνωστός αθλητής είχε γράψει στο twitter της πόσο ενθουσιασμένη ήταν για την σημερινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!









Όσκαρ Λέοναρντ Καρλ Πιστόριους Βιογραφικό
Ο Όσκαρ Λέοναρντ Καρλ Πιστόριους (Oscar Leonard Carl Pistorius, γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου 1986) είναι Νοτιοαφρικανός δρομέας γνωστός και ως «Blade Runner» και ως «ο γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια».Στην ηλικία των έντεκα μηνών ακρωτηριάστηκε και στα δυο Πόδια, κάτω από τα γόνατα, διότι εκ γενετής του έλειπε η περόνη. Αυτό όμως δεν τον απέτρεψε από το να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Έχει παίξει σε ομάδες ράγκμπι κ.α. μα τον κέρδισε ο στίβος.Το 2004, σε ηλικία 18 μόλις χρονών, είχε την πρώτη του διάκριση στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας. Τότε πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα εκατό μέτρα και το χρυσό στα διακόσια. Στην επόμενη Παραολυμπιάδα, στο Πεκίνο, κατέκτησε το χρυσό και στα τρία αγωνίσματα που έλαβε μέρος (100 μ, 200 μ, 400μ).Έπειτα από πολλή προσπάθεια (η IAAF αλλά και κάποιοι αθλητές πίστευαν πως τα τεχνητά μέλη που χρησιμοποιεί ο Πιστόριους του έδιναν ένα πλεονέκτημα απέναντι στος αρτιμελείς αθλητές) ο Όσκαρ κατόρθωσε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου καθώς πήρε την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στην Νταεγού όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4x400 μ. Στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό των 200 μ. και αγωνίστηκε στον τελικό της σκυταλοδρομίας με την Νότια Αφρική.Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ο Πιστόριους σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα προκριματικά των 200μ της κατηγορίας Τ44. Στον τελικό, ωστόσο, ηττήθηκε από τον Βραζιλιάνο Άλαν Ολιβέιρα.
Στις 14 Φεβρουαρίου 2013, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του στο Silver Lake ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του, περνώντας την για διαρρήκτη.
Διαβάστε περισσότερα...