Πιο ακριβό το τζάκι από πετρέλαιο ηλ. ρεύμα!

Εμπεριστατωμένη μελέτη του Εργαστηρίου Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων, τα «έβαλε» κάτω και κατέληξε στο συμπέρασμα πως το τζάκι κοστίζει περισσότερο στην τσέπη μας από κάθε άλλη πηγή θέρμανσης!Η μελέτη είναι βασισμένη σε συγκεκριμένες παραδοχές (κόστος ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου κ.λπ.) και συγκρίνει τις διάφορες τεχνολογίες θέρμανσης, σε κόστος θερμικής ενέργειας και τον βαθμό απόδοσης με αντίστοιχα μεγέθη ενός συνήθους λέβητα πετρελαίου.Όπως καταγράφει η έρευνα το παραδοσιακό τζάκι… τσουρουφλίζει και το πορτοφόλι μας, αφού το κόστος θέρμανσης διαμορφώνεται σε 0,206 ευρώ/kw την ώρα, με τον ηλεκτρικό λέβητα να ακολουθεί με μικρή διαφορά και κόστος 0,202 ευρώ ευρώ/kw την ώρα.Αντίθετα, το κόστος θέρμανσης με λέβητα πετρελαίου διαμορφώνεται στα 0,148 ευρώ/kw την ώρα, δηλαδή 35-40% φθηνότερο από τις δύο προαναφερθείσες πηγές θέρμανσης!Ακολουθεί ο λέβητας φυσικού αερίου με κόστος 0,105 ευρώ/kw την ώρα, ενώ σχεδόν το ίδιο κόστος (0,103 ευρώ/kw την ώρα ) παρουσιάζουν και τα ενεργειακά τζάκια.Τη χαμηλότερη «επίδοση» κατέγραψαν οι αντλίες θερμότητας, όπου το κόστος ανέρχεται σε 0,058 ευρώ/kw την ώρα. Ωστόσο, η έρευνα επιοσημαίνει ότι η απόδοση της συγκεκριμένης τεχνολογίας διαφοροποιείται από την εξωτερική θερμοκρασία και έτσι διαφοροποιείται και το κόστος.
Διαβάστε την έρευνα εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ να πάψουν να παριστάνουν τους συνηγόρους της αριστερής τρομοκρατίας!

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ να πάψουν να παριστάνουν τους συνηγόρους της αριστερής τρομοκρατίας.Έλληνες αστυνομικοί αντιμετώπισαν πολυμελή ομάδα ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΩΝ τρομοκρατών οπλισμένων με καλάσνικοφ και κατάφεραν να τους συλλάβουν αναίμακτα.«Τα θλιβερά αποκόμματα ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ καλύτερα να το βουλώσουν και να πάψουν να παριστάνουν τους συνηγόρους της αριστερής τρομοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Χρυσή Αυγή σημειώνοντας πως οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν πολυμελή ομάδα «πασίγνωστων τρομοκρατών» οπλισμένων με καλάσνικοφ και κατάφεραν να τους συλλάβουν αναίμακτα.«Σχεδόν άοπλοι απέναντι σε πάνοπλους εγκληματίες «διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να διαφυλάξουν την κοινωνική ειρήνη» προσθέτει.
 
Διαβάστε περισσότερα...

Είχε πινακίδα 666 με Άγιο...

Παλαίμαχος αθλητής του Μπάσκετ στην Πάτρα κυκλοφορεί με μηχανάκι το οποίο φέρει αριθμό κυκλοφορίας 666 αλλά βρήκε τον μπελά του όταν τα παιδιά της γειτονιάς του, θέλοντας να κάνουν πλάκα πήγαν και κόλλησαν στην πινακίδα... μία εικόνα Αγίου! Ο άνθρωπος χωρίς να το καταλάβει «καβάλησε» το μηχανάκι του και ξεκίνησε για την δουλειά του , έλα όμως που στο δρόμο έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας όπως αναφέρει το detegr. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν κατηγορώντας τον... για παραποίηση πινακίδων! Ο άνθρωπος έντρομος αναρωτήθηκε «πώς και γιατί» και τότε οι τροχονόμοι του έδειξαν την εικόνα κολλημένη πάνω στην πινακίδα! Ο πολίτης απάντησε πως δεν είχε ιδέα για αυτό που συμβαίνει και ότι προφανώς κάποιοι ήθελαν να του κάνουν πλάκα. Την κλήση πάντως δεν την γλίτωσε!
newsbomb-gr

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα...

ΡΩΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ

O egonos nasioutzik nikos romanos tromokratis filos grigoropoulou
Γιος της Παυλίνας Νάσιουτζικ, εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ ο οποίος το 1984 είχε δολοφονήσει με σφυρί τον Αθανάσιο Διαμαντόπουλο στο Κολωνάκι και κολλητός του Αλέξη Γρηγορόπουλου ο ένας από τους συλληφθέντες στο Βελβεντό.

Η ιστορία του Νίκου Ρωμανού ειναι πλούσια παρά το νεαρό της ηλικίας του.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

Η συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ γεννήθηκε το 1962, σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Εγινε γνωστή με τα βιβλία "Μαμάδες Βορείων Προαστίων", "Κάψτε τα νυφικά" και "Μύκονος Μπλουζ". Μεγάλωσε στα πούπουλα καθώς η μεγαλοαστική οικογένεια της ήταν πάμπλουτη. Ο πατέρας της Αθανάσιος Νάσιουτζικ ήταν επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ενωσης Λογοτεχνών. Η παραμυθένια ζωή της Παυλίνας Νάσιουτζικ άλλαξε βίαια και απότομα οταν εκείνη ήταν 22 ετων καθώς το 1984 ο πατέρας της κατηγορηθήκε και καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Αθανάσιου Διαμαντόπουλου στο Κολωνάκι. Η συγγραφέας μάλιστα έγραψε και βιβλίο για το θέμα αυτό με τον τίτλο "Τόση λίγη αλήθεια, H υπόθεση Νάσιουτζικ εκ των έσω".


ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ 97 ΣΦΥΡΙΕΣ

Η στυγερή δολοφονία του 73χρονου Διαμαντόπουλου έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου 1984. Ο τραγικός θάνατός του έγινε με σφυρί. Μάλιστα το θύμα δέχτηκε 97 χτυπήματα στο κεφάλι. Ο ιατροδικαστής είχε πει τότε πως ο δράστης ήθελε να του πολτοποιήσει τον εγκέφαλο. Το έγκλημα που προκάλεσε σάλο έμεινε γνωστό στην ιστορία ως "το έγκλημα στο Κολωνάκι".


Ο ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ

Ο Νίκος Ρωμανός ήταν 15 ετών οταν ο συμμαθητής του Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του. Ηταν μάλιστα ο βασικός μάρτυρας κατά του Επαμεινώνδα Κορκονέα ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ωστόσο αν και βασικός μάρτυρας δεν κατέθεσε ποτέ στην επίμαχη δίκη...
Πέντε χρόνια μετά ο Νίκος Ρωμανός συλλαμβάνεται και κατηγορείται για τη διπλή ληστεία που έγινε στο Βελβεντό Κοζάνης το πρωί της περασμένης Παρασκευής ενώ ερευνάται και η συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση "Πυρήνες της Φωτιάς" λόγω των διασυνδέσεων του με τα άλλα φερομενα ως μέλη της οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα...

NEW LOOK ELLI KOKKINOU

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την Έλλη Κοκκίνου στο Fever με την παρέα της, όπου εντυπωσίασε τους πάντες με το νέο της κούρεμα... Η Έλλη αποφάσισε να αλλάξει τα μαλλιά της! Τα έκοψε πιο κοντά και έκανε αφέλειες... Άλλωστε οι αφέλειες είναι πολύ στην μόδα και η τραγουδίστρια λατρεύει να κάνει μικρές αλλαγές! Δε μπορείτε να πείτε «της πάει» πολύ το νέο της look, την ομορφαίνει και την κάνει πιο μικρή!
gossip-tv-gr

 
Διαβάστε περισσότερα...

ΛΗΣΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παιδαριώδεις και προκλητικές χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εξηγήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης και καλεί τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) να πάρουν θέση για την «ακροδεξιά στροφή» της κυβέρνησης.

«Οι εξηγήσεις του υπουργείου είναι το λιγότερο παιδαριώδεις και προκλητικές. Ποτέ, για παράδειγμα, δεν είδαμε παρόμοιες φωτογραφίες των δολοφόνων του Πακιστανού μετανάστη ούτε, βέβαια, κανενός είδους ευαισθησία για τους κουμπουροφόρους της Χρυσής Αυγής. Όμως», υπογραμμίζεται, «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει δείγματα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία».

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του πως "ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το 1974 – 75 μέχρι σήμερα", είναι αποκαλυπτικές. Ποιοι είναι όμως οι λογαριασμοί που άνοιξαν μετά τη χρονιά αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα μας και πρέπει να κλείσουν τώρα και με ποιο τρόπο; Τι δεν πήγε καλά, κατά τον κ. Δένδια, με την πτώση της λαομίσητης χούντας και πρέπει να διορθωθεί;», διερωτάται η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Δένδια αποτυπώνουν την ακροδεξιά στροφή της σημερινής κυβέρνησης, η οποία στοχοποιεί τους αγώνες, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τελικά την ίδια τη δημοκρατία. Θα πρέπει για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε στον κ. Δένδια ότι, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης, ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα δικαιολογούν βασανισμούς συλληφθέντων».

«Αλήθεια», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , «πόσο συμφωνούν οι άλλοι δύο μνημονιακοί κυβερνητικοί εταίροι με τέτοιου είδους δηλώσεις και, αν όχι, τι κάνουν γι’ αυτό;»

Διαβάστε περισσότερα...

Ενταλμα σύλληψης για χρέη 200.000€ στον Γιώργο Κιμούλη

Το 1996 ο Γιώργος Κιμούλης είχε ιδρύσει, όπως αρκετοί συνάδελφοί του, μια δραματική σχολή, την οποία ωστόσο έκλεισε μερικά χρόνια αργότερα. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ανεβάζοντας τη δική του θεατρική εκδοχή στο έργο του Εντεν φον Χόρβατ «Ο Δον Ζουάν έρχεται από τον πόλεμο» με τίτλο «Δον Ζουάν, η επιστροφή», πλαισιωμένος από έναν εξαιρετικό θίασο ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Ταμίλα Κουλιέβα και η Φαίη Ξυλά. Ο καρδιοκατακτητής τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στο θέατρο Αθηνών, στη παράσταση «Συνέντευξη» με τη, Δήμητρα Ματσούκα, ένα θεατρικό έργο το οποίο είναι βασισμένο στην ομώνυμη τηλεοπτική ταινία.Ο ηθοποιός υπήρξε παντρεμένος με την τραγουδίστρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά αλλά και τη Μαρία Δαμανάκη. Με τη σημερινή επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη δεκαοκτάχρονη Μαριάννα, η οποία θα ακολουθήσει τα βήματά του στην υποκριτική.
Πηγή: iefimerida
 
Διαβάστε περισσότερα...