Justin Bieber- Θύμα κλοπής και φάρσας!

Το βράδυ της Τρίτης ο Τζάστιν Μπίμπερ (Justin Bieber) διαπίστωσε μία κλοπή, αλλά και μία φάρσα εις βάρος του...
Συγκεκριμένα, ενώ τραγουδούσε σε μία συναυλία στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, καθώς βρίσκεται στην περιοδεία του «Believe», κάποιος του έκλεψε τον υπολογιστή του, την κάμερά του και άλλα προσωπικά αντικείμενα. «Ο κόσμος θα έπρεπε να σέβεται την περιουσία των άλλων», έγραψε ο τραγουδιστής στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.
Το ίδιο βράδυ όμως, ο Μπίμπερ ήταν και το θύμα μιας φάρσας. Άγνωστος ειδοποίησε την αστυνομία ότι κάποιος κρατούσε όπλο δίπλα στο σπίτι του τραγουδιστή, με αποτέλεσμα αστυνομικοί και ελικόπτερα να περικυκλώσουν την περιοχή!
πηγη radar-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Paris Hilton-River Viiperi

Λίγες ημέρες μετά την πρόσφατη σύλληψη του συντρόφου της Ρίβερ Βιπέρι (River Viiperi), ο οποίος έμπλεξε σε καυγά όταν εκείνη φίλησε μία άλλη γυναίκα, φαίνεται πως τα πράγματα έχουν ηρεμήσει. Φωτογραφίες της Πάρις Χίλτον (Paris Hilton) και του Ρίβερ να απολαμβάνουν τη θάλασσα στη Χαβάη και να κάνουν καταδύσεις, είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο φωτογραφικός φακός τους εντόπισε κατά την τελευταία τους "απόδραση", καθώς απολάμβαναν τη θάλασσα και τον ήλιο.
radar-gr
Διαβάστε περισσότερα...

RASPBERRY KETONE FORTE weight loss

ρασπβερρυ κετονε φορτε
Το Raspberry Ketone Forte είναι ένα εντελώς φυσικό και εύκολο στη χρήση προϊόν. Η επαναστατική μας φόρμουλα περιλαμβάνει διάφορα ισχυρά θρεπτικά στοιχεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλαγιάσετε τη πείνα σας, μπορούν να σας δώσουν μια μεγάλη ώθηση ενέργειας, μπορεί να ενισχύσουν το μεταβολισμό σας και να προωθήσουν την απώλεια λίπους ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με τακτική άσκηση και μια καλά ισορροπημένη διατροφή με υγιεινές και οργανικές τροφές.

Πως λειτουργεί το Raspberry Ketone:
Το Raspberry Ketone Forte είναι ένας φυσικός φαινολικός συνδυασμός που ευθύνεται για το θεσπέσιο άρωμα των κόκκινων βατόμουρων. Σύμφωνα με συγκεκριμένες έρευνες, είναι επίσης ισχυρό λιποδιαλυτικό.
Ανακαλύφθηκε πως η κετόνη βατόμουρου αύξησε και την έκφραση και την έκκριση αδιπονεκτίνης. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η αδιπονεκτίνη είναι μια πρωτεϊνούχα ορμόνη που ρυθμίζει αρκετές μεταβολικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων της ρύθμισης της γλυκόζης και του καταβολισμού των λιπαρών οξέων. Προηγούμενες έρευνες πάνω στην αδιπονεκτίνη έδειξαν ότι τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης σας είναι αντιστρόφως συνδεδεμένο με ποσοστό λίπους στο σώμα σας: Υψηλότερη αδιπονεκτίνη = χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους.
Γιατί η κετόνη βατόμουρου στοχεύει στο Αδυνάτισμα;
Οι επιστήμονες έχουν προηγουμένως αποδείξει ότι τα οξέα συνθετικά, συμπεριλαμβανομένων της καψαϊκίνης και της συνεφρίνης, είχαν ισχυρή λιπολυτική δράση - προκαλώντας μείωση του λίπους - σε εργαστηριακό έλεγχο σε δοκιμαστικό σωλήνα.
RASPBERRY KETONE FORTE Περισσότερα Πατήστε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτόνησε κομμωτής, έκοψε το λαιμό του με ξυράφι!

Έλληνας κομμωτής έδωσε σήμερα το πρωί τέλος στη ζωή του! Αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί κατά τις 11:30 στα Βόρεια Προάστια!
Ο κομμωτής έκοψε το λαιμό του με ξυράφι. Ο κομμωτής εργαζόταν επί πολλά χρόνια στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας στα βόρεια προάστια.
Κανείς δεν ξέρει τι οδήγησε τον κομμωτή με το διάσημο πελατολόγιο σε αυτή την πράξη απελπισίας.
Διαβάστε περισσότερα...

VIDEO RUSSIA vs TURKEY

Η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα μόλις έγινε γνωστό ότι το συριακό αεροσκάφος με 35 επιβάτες και μέλη πληρώματος εκ των οποίων οι 17 τουλάχιστον ήταν Ρώσοι, προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας Esenboğa έκανε έντονο διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαιτώντας από τις τουρκικές αρχές να εξηγήσουν τους λόγους της ενέργειας αυτής.

Αυτό όμως που εξόργισε τη Μόσχα ακόμη περισσότερο ήταν οι πληροφορίες ότι οι τουρκικές αρχές προπηλάκισαν δύο Ρώσους επιβάτες όταν αυτοί αρνήθηκαν να υπογράψουν ένα έγγραφο το οποίο δεν ήταν δυνατό να γνωρίζουν τι περιείχε.



«Τέσσερα άτομα στο αεροσκάφος ξυλοκοπήθηκαν, δύο μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες στην προσπάθεια των τουρκικών αρχών να τους πιέσουν έτσι ώστε να υπογράψουν κάποια έγγραφα», δήλωσε η Sherin Azis μέλος του πληρώματος στο ρωσικό RT

«Δεν ξέραμε το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών. Ήμασταν φοβισμένοι και για την τύχη του κυβερνήτη. Το είχαν πάρει μαζί τους και τον απειλούσαν με σύλληψη εάν δεν υπέγραφε ένα έγγραφο αναγκαστικής προσγείωσης», συμπλήρωσε η ίδια.
Η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα έστειλε αμέσως στο αεροδρόμιο ανθρώπους για να βοηθήσουν τους Ρώσους πολίτες που επέβαιναν σε αυτό, οι τουρκικές αρχές όμως τους απαγόρευσαν να προσεγγίσουν το αεροσκάφος ή τους επιβάτες με αποτέλεσμα να φύγουν άπρακτοι προκαλώντας νέο εκνευρισμό στη Μόσχα.

Τελικά το «μυστήριο» των εγγράφων λύθηκε. Όπως ανέφεραν μέλη του πληρώματος αυτό περιείχε την απαίτηση των τουρκικών αρχών να δηλώσει ο κυβερνήτης ότι κανένα τουρκικό μαχητικό δεν αναμίχθηκε στην επιχείρηση αυτή και ότι το συριακό Airbus προσγειώθηκε στην Άγκυρα ύστερα από μηχανικό πρόβλημα!

Τους ζήτησαν δηλαδη να πουν ψέματα και τους απείλησαν για αυτο.

Μέσω τηλεφώνου μια επιβάτης η Fatima al-Saman δήλωνε: «Εάν δεν συμφωνήσουμε με αυτούς τους όρους θα πάρουν τον κυβερνήτη ως όμηρο. Ο κυβερνήτης τώρα έχει επιστρέψει στο αεροσκάφος και μας είπε ότι εάν δεν υπογράψει το χαρτί ότι το αεροπλάνο μας έκανε αναγκαστική προσγείωση θα τον συλλάβουν».

Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ το αεροσκάφος περικυκλώθηκε αμέσως από ένοπλους μασκοφόρους οι οποίοι πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλο το φορτίο ενώ το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε σε κάποια δέματα που έφερε μαζί του ένας επιχειρηματίας και τα οποία είχε αγοράσει από τη Ρωσία. Τα δέματα αυτά περιείχαν τηλεπικοινωνιακό υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς όπως δήλωσαν οι Τούρκοι αλλά αυτό είναι συζητήσιμο.
VIDEO
Τμήμα ειδήσεων defencenet-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε τη γυναίκα του δίνοντάς της να φάει ζωντανό χταπόδι

Το δικαστήριο της πόλης Ιντσεόν, δυτικά της Σεούλ, καταδίκασε τον 31χρονο Κιμ σε ισόβια για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της φίλης του σε μοτέλ της πόλης τον Απρίλιο του 2010.

Το ζευγάρι είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο, αφού πρώτα είχε αγοράσει δύο ζωντανά χταπόδια που θεωρούνται στη Νότια Κορέα ως τοπική σπεσιαλιτέ.

Η κατανάλωσή τους είναι πολύ συνηθισμένη στη χώρα, όμως πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί μοιραία γιατί είναι πιθανόν τα πλοκάμια να φράξουν τον φάρυγγα προκαλώντας ασφυξία.

Αυτό ακριβώς ισχυρίστηκε πως συνέβη στην 24χρονη Μουν ο κατηγορούμενος και πραγματικά ένα πλοκάμι βρέθηκε στο φάρυγγά της. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε, όπως διαγνώστηκε, από ασφυξία, λίγες ώρες αργότερα. Η σορός της αποτεφρώθηκε.

Ομως ο πατέρας του θύματος ανακάλυψε ότι η κόρη του είχε κάνει ασφάλειας ζωής 200 εκατομμυρίων γουόν (139.500 ευρώ) με δικαιούχο τον Κιμ, μόλις μια εβδομάδα πριν από το θάνατό της. Η έρευνα ξανάνοιξε δύο χρόνια αργότερα.

Το δικαστήριο του Ιντσεόν αποφάνθηκε πως αν και πτώμα δεν υπάρχει, οι "έμμεσες αποδείξεις" ήταν αρκετές για να καταδικαστεί ο Κιμ.

"Η πιθανότερη αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός με κάποιο ελαφρύ ύφασμα. Το θύμα δεν μπορούσε να μασήσει καλά και είναι αδύνατον να έβαλε, χωρίς να το τεμαχίσει, ολόκληρο το χταπόδι στο στόμα της", ανακοίνωσε το δικαστήριο, το οποίο έκρινε πως ο Κιμ την έπνιξε και μετά τοποθέτησε το χταπόδι στο στόμα της.
πηγη news247

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα...

το Σώμα του Χριστού - Corpus Christi

Στο Θέατρο «Χυτήριο» της Ιεράς Οδού ξανα-ανεβαίνει το βρωμερό αντιχριστιανικό έργο «Corpus Christi» (ελληνιστί= το Σώμα του Χριστού) σε σκηνοθεσία του Αλβανού ηθοποιού
Λαέρτη Βασιλείου.
Παίζουν 11 Έλληνες και 2 Αλβανοί ηθοποιοί και χορηγοί επικοινωνίας είναι οι  δημοσιογράφοι Στέλιος Κούλογλου (TVXS) και Σταύρος Θεοδωράκης (Protagon-gr).
Συγγραφέας του «CorpusChristi» είναι ο 73χρονος Αμερικανός Terrence McNally, δεδηλωμένος κίναιδος, παντρεμένος με άνδρα (2010) και βραβευμένος με το «Βραβείο Ροκφέλλερ»!
Απολαύστε τώρα την υπόθεση του γραμμένου το 1997 θεατρικού έργου που ανεβαίνει και πάλι στο «Χυτήριο» (είχε κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου 2012, για 5 μόνο παραστάσεις, οπότε η Αστυνομία τους μπαγλάρωσε όλους στο Αυτόφωρο) και φρίξτε:

Ο Χριστός και οι 12 Απόστολοι είναι παθητικοί ομοφυλόφιλοι και ζούν στο Τέξας, στην πόλη «Corpus Christi», από την οποία κατάγεται και ο Terrence McNally.
Ψωνίζονται καθημερινώς στις αγυιές και στις πλατείες και ο Ιησούς παντρεύει με ομοφυλοφιλικό γάμο δύο Αποστόλους.
Ο Χριστός είναι ερωτευμένος με τον Ιούδα, ο οποίος όμως τον προδίδει όταν ο Ιησούς βρίσκει άλλο τεκνό!
Στην παράσταση παίζει και η Παναγία, την οποία ενσαρκώνει ένας άνδρας ηθοποιός και η οποία κάνει ακατονόμαστες πράξεις στην σκηνή, τις οποίες η Διεύθυνση του «Στόχου» δεν μού επιτρέπει να αναφέρω…
Το «Corpus Christi» πρωτοανέβηκε το 1997 στην Νέα Υόρκη και έκτοτε είναι το πιο αγαπημένο θεατρικό έργο όλων των Φεστιβάλ Κιναίδων και Λεσβιών απανταχού του κόσμου.
Ακόμη και στην Αμερική, ο συγγραφέας Τέρενς Μακνάλυ δέχθηκε απειλές για την ζωή του από χριστιανικούς κύκλους. Τι δουλειά είχε να το ανεβάσει ο Αλβανός Λαέρτης Βασιλείου;

Κι ας δούμε στο φινάλε, ποιος είναι αυτός ο ιδιαιτέρως ευεργετημένος από το Ελληνικό Κράτος, Λαέρτης Βασιλείου:
Ήλθε στην Ελλάδα το 1991 ως Βορειοηπειρώτης και σύντομα προσελήφθη στο Εθνικό μας Θέατρο, όπου πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη για να μπείς.
Έχει παίξει σε δεκάδες σήριαλ του «Αντέννα», όπου τον μάζεψε ο Μηνάς Κυριακού, γιατί λυπήθηκε τον φτωχό Αλβανό…
Ο ίδιος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι αισθάνεται Αλβανός και ουχί Έλλην, αν και η μαμά του είναι Ελληνίδα κομμουνίστρια που κατέφυγε μετά τον Συμμοριτοπόλεμο στην Αλβανία του Χότζα για να δεί προκοπή!
Εκεί παντρεύτηκε έναν αξιωματικό του Αλβανικού Στρατού και γέννησε τον Λαέρτη.
Σύμφωνα με καταγγελία του Μητροπολίτου Πειραιώς, Σεραφείμ Μεντζελόπουλου (Ιούνιος 2012), ο Λαέρτης Βασιλείου μισεί θανάσιμα την Ορθόδοξη Εκκλησία, αν και ο πρώην Μητροπολίτης Πειραιώς, Καλλίνικος, είχε προσλάβει ως νεωκόρο τον Αλβανό πατέρα του Ηλία Βασιλείου, για αρκετά χρόνια στον Άγιο Δημήτριο Πειραιώς!..
Αυτοί είναι οι Αλβανοί από το 1821 μέχρι σήμερα:
Αγνώμονες, με φοβερό μίσος για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος (προς τιμήν της) τον περασμένο Ιούνιο είχε καταδικάσει επισήμως το ανέβασμα του βρωμερού έργου και είχε καλέσει τους Χριστιανούς να μη πατήσουν το πόδι τους στο θέατρο «Χυτήριο».
“ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ”
(Εφημερίδα “Στόχος” Πέμπτη 4 Οκτωβρίου)
anti-ntp-net
Διαβάστε περισσότερα...

Ayasofya efsaneleri - Οι Θρύλοι της Αγίας Σοφίας

Είναι γνωστό το δέος που προκαλεί στους Τούρκους η αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό σύμβολο της ελληνικής ορθοδοξίας που δεσπόζει στην βασιλίδα των πόλεων. Τα τελευταία χρόνια το δέος αυτό έχει πάρει εξαιρετικές διαστάσεις, καθώς όλο και περισσότερα άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία από το μεγάλο αυτό μνημείο, με την πρωτοβουλία των ίδιων των Τούρκων μουσουλμάνων, βγαίνουν στην επιφάνεια αποκαλύπτοντας για πολλούς άγνωστες και χαρισματικές ιδιότητες του ναού.

Έτσι, στις 3 Οκτωβρίου του 2012, σε μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, στην İnternethaber, δημοσιεύτηκε ένα καταπληκτικό άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Ayasofya efsaneleri», δηλαδή «Οι Θρύλοι της Αγίας Σοφίας». Το άρθρο αυτό παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα της αγίας Σοφίας, με άγνωστες ιδιότητες όπως η θαυματουργική και ιαματική της χάρη που εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα. Το άρθρο επικαλείται τα γραπτά του γνωστού Οθωμανού περιηγητή, ποιητή και συγγραφέα, του Ελβιά Τσελεμπή, ο οποίος ασχολήθηκε και έγραψε για τα «φυλακτά», «tılsımlar», της Αγίας Σοφίας. Τα «φυλακτά» αυτά με τον ιαματικό τους χαρακτήρα, θεράπευαν τους περασμένους αιώνες ανεξαρτήτου θρησκείας δεκάδες ασθενείς όταν αυτοί είχαν την δυνατότητα να τα πλησιάσουν, να τα ακουμπήσουν και να προσευχηθούν στην ιαματική τους δύναμη.

Όταν η Αγία Σοφία έγινε μετά την πτώση της Πόλης τζαμί, ο πρώτος μουσουλμάνος ιεροδιδάσκαλος που άρχισε να κηρύττει στους οπαδούς του μέσα στο τζαμί ήταν ο Akşemseddin. Ο μουσουλμάνος αυτός θεολόγος λέγεται πως έκανε το κήρυγμά του όρθιος πλάι σε ένα παράθυρο του ναού, που είχε την συμβολική ονομασία, «Το Κρύο Παράθυρο». Από το παράθυρο αυτό, σύμφωνα με τον θρύλο, φυσούσε ένας ιδιαίτερα δροσερός, αναζωογονητικός αέρας. Ο Akşemseddin πίστευε και αυτό το τόνιζε και στους μαθητές του, πως όποιος καθόταν μπροστά από το «Κρύο Παράθυρο» και δροσίζονταν από αυτόν τον αέρα, το μυαλό του ως εκ θαύματος αμέσως «καθάριζε» από κάθε βλαβερή σκέψη και τότε μπορούσε να κατανοήσει θεολογικές έννοιες που πριν του φαίνονταν ακατανόητες.

Στους διαδρόμους της νότιας πλευράς της αγίας Σοφίας, υπάρχει μια μεγάλη πέτρα με μια κοιλότητα στο κέντρο της. Η πετρά αυτή λέγεται πως ήταν η κούνια του Ιησού Χριστού, δηλαδή η κούνια στην οποία η Παναγία ξάπλωνε και νανούριζε τον Ιησού Χριστό. Η πέτρα αυτή πιστεύεται πως έχει θαυματουργικές ιδιότητες. Οποία καινούργια μάννα, της οποίας το μωρό ήταν πολύ ανήσυχο και έκλεγε συνέχεια, το πήγαινε και το ξάπλωνε μέσα στην κοιλότητα της πέτρας, τότε αυτό αμέσως ηρεμούσε και ησύχαζε. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η ευεργετική επίδραση του ίδιου του Ιησού Χριστού, που είναι γνωστό πόσο αγαπούσε τα παιδιά, με θαυματουργικό τρόπο ηρεμούσε και ανάπαυε αμέσως όλα τα ανήσυχα και κλαψιάρικα μωρά.

Σύμφωνα με τους πιστούς, ένας άγιος, ο Hızır, (για τους Άραβες σύντροφος του Μωυσή, αλλά στην Τουρκία είναι πιο γνωστός σαν Hıdrellez, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον άγιο Γεώργιο των ορθοδόξων της Μικράς Ασίας), που πιστεύεται ότι θεράπευε ακόμα και θανατηφόρες ασθένειες, πήγε κάποτε κάτω από τον κεντρικό πολυέλαιο της Αγίας Σοφίας και προσευχήθηκε. Ο θρύλος λέει ότι αν κάποιος πάει στο ίδιο σημείο και προσευχηθεί συνεχώς επί 40 πρωινά, τότε θα μπορέσει να δει τον ίδιο τον Hızır και να τον παρακαλέσει να τον θεραπεύει από την ασθένεια που τον βασανίζει. Αυτός τότε θα τον ευσπλαχνιστεί και θα τον θεραπεύσει.

Εκτός όμως από τον Hızır, οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι και οι τέσσερεις άγγελοι, που όπως αναφέρεται στηρίζουν οι ίδιοι τον μεγάλο τρούλο, έχουν θεραπευτικές ικανότητες και είναι «φυλακτά» για τις ασθένειες των πιστών. Ιδιαίτερα για τους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ πιστεύεται ότι θεραπεύουν πολλές αρρώστιες όπως ο αρχάγγελος Γαβριήλ, ο οποίος θεράπευε πολλούς αρρώστους από την πανούκλα που είχε σπείρει τον θάνατο τους περασμένος αιώνες στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Τούρκοι λένε πως η Αγία Σοφία έχει 316 πόρτες αλλά… κανείς δεν μπόρεσε να τις μετρήσει ακριβώς. Με το θέμα αυτό υπάρχουν πολλοί θρύλοι και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Όπως αναφέρεται, η μεγάλη κεντρική πύλη είναι ένα μεγάλο «φυλακτό» που προστάτευσε ανά τους αιώνες και ακόμα προστατεύει το όλο κτίσμα από σεισμούς και άλλες συμφορές. Εδώ υπάρχει σύμφωνα με τους θρύλους ένα άλλο παράδοξο. Όταν κάποιος αποπειραθεί να μετρήσει μια μια αυτές τις πόρτες, μόλις φτάνει στο τέλος τότε θα φανερωθεί ακόμα μια καινούργια πόρτα που δεν την έχει μετρήσει. Αυτό θέλει να καταδείξει ότι το κτίσμα είναι μαγικό και πως ένας θνητός που έχει αρχίσει να μετρά τις πόρτες του θαυματουργικού αυτού ναού, μόλις φτάνει στο τέλος, τότε καταλαβαίνει πως δεν έχει τελειώσει το μέτρημα και αυτό δείχνει και την ανθρώπινη αδυναμία του μπροστά σε αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα.

Κάτω από τον μεγάλο τρούλο λένε πως βρίσκεται κρυμμένο ένα μεγάλο σεντούκι. Εκεί, σύμφωνα με τους θρύλους βρίσκεται η σωρός της «βασίλισσας Σοφίας». Αν κάποιος αποπειραθεί να ανοίξει το σεντούκι τότε θα γίνει μεγάλος σεισμός και θα τρέμει όλη η γη κάτω από τα πόδια του για την ιεροσυλία του αυτή. Αλλά μέσα στον ναό κάπου αλλού κρύβεται και μια άλλη σαρκοφάγος που λέγεται πως εκεί μέσα είχε τοποθετηθεί το πορτραίτο του Μωάμεθ του Πορθητή που το έχει φιλοτεχνήσει ο Ιταλός ζωγράφος Μπελίνι όταν το πρόσφερε σαν δώρο στον Πορθητή. Να σημειωθεί ότι εξ' αιτίας αυτού του πορτραίτου ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατηγορήθηκε για ιεροσυλία καθώς το Ισλάμ απαγορεύει ρητά τις απεικονίσεις προσώπων.

Ο κεντρικός θόλος της Αγίας Σοφίας πιστεύεται πως έχει μεγάλες ιαματικές ιδιότητες. Ο ίδιος ο Ελβιγιά Τσελεμπή, όπως αφηγείται στα έργα του, όταν είχε προσβληθεί από μια πολύ δύσκολη ασθένεια με έντονο πυρετό, πήγε κάτω από τον κεντρικό θόλο και έχοντας μαζί του επτά μαύρες ρώγες από σταφύλι προσευχήθηκε ζητώντας την ίαση. Πράγματι, μετά την προσευχή έφαγε τα σταφύλια και αμέσως, όπως αναφέρει ο ίδιος, έγινε καλά από την αρρώστια του.

Στο πίσω μέρος της Αγίας Σοφίας, στην δυτική πύλη, υπάρχει όπως αναφέρεται μια δοκός που ονομάζεται «Η Ιδρωμένη Δοκός». Αυτή η «υγρή στήλη» όπως χαρακτηρίστηκε, έχει θεραπευτικές ιδιότητες και ανά τους αιώνες χιλιάδες ασθενείς πήγαιναν εκεί και ακουμπούσαν προσευχόμενοι τα χέρια τους στην σιδερένια στήλη για να θεραπευτούν. Τα αμέτρητα χέρια που ακουμπούσαν στο σημείο αυτό μετά από αιώνες δημιούργησαν μια μεγάλη κοιλότητα στην σιδερένια επιφάνεια της δοκού. Σήμερα αυτή η κοιλότητα, όπως αναφέρεται, απεικονίζει το μέγεθος της θεραπείας που χάρισε η «Ιδρωμένη Δοκός» στους αμέτρητους ασθενείς που απελπισμένοι είχαν βρει καταφύγιο στην χάρη της και θεραπευτήκαν από την ευεργετική της δύναμη.

Στους περασμένους αιώνες όταν κάποιος έμπορος ή κάποιος καπετάνιος επρόκειτο να φύγει σε ταξίδι για δουλειές, πριν ξεκινήσει και για να πάει καλά το ταξίδι του, πήγαινε στην πύλη αυτή όπου βρίσκεται η «υγρά στήλη» και προσεύχονταν στον Νώε. Αυτό είχε έναν ενδιαφέροντα συμβολισμό γιατί όπως γνωρίζουμε από την Βίβλο ο Νώε μετά από θεία παρέμβαση είχε σωθεί ο ίδιος και παράλληλα είχε σώσει το ζωικό βασίλειο από τον κατακλυσμό που είχε πλήξει τον κόσμο για τις αμαρτίες του. Πίστευαν πως έτσι το ταξίδι τους θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα και πως οι δουλειές τους θα πάνε πολύ καλά.

Για τους αρρώστους που έπασχαν από δύσπνοια και άλλες ασθένειες των πνευμόνων, λέγεται πως αν πήγαιναν νωρίς το πρωί στην πηγή της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται έξω από την κεντρική πύλη και έπιναν νηστικοί τρεις κούπες από το νερό της, τότε θα θεραπεύονταν αμέσως.

Όλα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά πως ο μεγαλοπρεπής αυτός ναός, το αιώνιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, προκαλούσε πάντα το δέος και οι θρύλοι του σκορπούν μέχρι σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο για το θαυματουργό αυτό κτίσμα που περιμένει υπομονετικά την πνευματική του απελευθέρωση.
πηγη national-pride-org
Διαβάστε περισσότερα...

Παρκόμετρα Πειραιά-Πόσο στοιχίζει η στάθμευση

Τα παρκόμετρα θα είναι γύρω από το λιμάνι και στο εμπορικό κέντρο της πόλης στα πρότυπα του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα δημιουργηθούν πέντε ζώνες και οι οδηγοί θα πληρώνουν από 50λεπτά έως και και 5 ευρώ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Α΄Ζώνη: Αγ.Διονυσίου – Ρετσινα – Ευαγγελστριας – 34ου Πεζικού Συντάγματος – Ηρώων Πολυτεχνείου – Βασ. Γεωργίου Α΄- Ακτή Ποσειδώνος Β΄Ζώνη: Ευαγγελιστριας – Γρ. Λαμπράκη – Καραολή Δημητρίου – Δεληγιώργη – Ακτή Μουτσοπούλου – Γρ. Λαμπράκη Γ' Ζώνη: Βασ. Γεωργίου Α΄- Ηρώων Πολυτεχνείου – Χαρ. Τρικούπη – Ακτή Μουτσοπούλου – Γρ. Λαμπράκη Δ΄Ζώνη: Βασ. Γεωργίοτ Α' – Ακτή Μιαούλη – Ιάσονος – Χατζηκυριάκου Ε΄Ζώνη: Ζάννη – Φρεαττύδος – Ακτή Μουτσοπούλου Το ωράριο λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 21.00 και το Σάββατο 9.00 – 16.00. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Μέχρι 30' λεπτά τιμή 0,50€ Μέχρι 1 ώρα τιμή 1,00€ Από 1-2 ώρες τιμή 2€ Από 2-3 ώρες τιμή 5€ 20€ το χρόνο οι μόνιμοι κάτοικοι Δωρεάν τα ΑΜΕΑ.
ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ; ΧΑΡΑΤΣΙ - ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ; ΧΑΡΑΤΣΙ!

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, θα καθιερωθούν ειδικά συμβολαιογραφικά πιστοποιητικά, που θα είναι υποχρεωτικό να εκδοθούν πριν από το γάμο ή την ταφή ασφαλισμένων.
Αν το νέο σύστημα αποδώσει καρπούς και σταματήσει το ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία να κυνηγά τους ανυπόγραφους συνταξιούχους, σπαταλώντας πόρους και στελεχιακό δυναμικό για έλεγχο και διασταυρώσεις, τότε, σύμφωνα με το υπουργείο, θα αποσυρθεί και η διαδικασία της απογραφής, που η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρεί ασθενείς και ηλικιωμένους...
πηγη protothema-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φόρος σε σπίτια, οικόπεδα, χωράφια

- Ο νέος φόρος-φωτιά θα αντικαταστήσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ - Θα ισχύσει από το 2013 και θα πληρώσουν ΟΛΟΙ - Με κλίμακες ο ΦΠΑ στα ακίνητα και η φορολόγηση στα χωράφια - Τι προβλέπει το σχέδιο ΟΛΟΙ όσοι έχουν στο όνομά τους έστω και ένα χωράφι θα κληθούν να πληρώσουν πλέον φόρο. Σπίτια, γραφεία, οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια. Κάθε δομημένη και μη επιφάνεια θα φορολογηθεί με στόχο να κερδίσει από αυτούς τους νέους φόρους το κράτος περίπου 3 δισ. και μάλιστα άμεσα μέσα στο 2013, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου φόρου. Σύμφωνα με τα όσα εξέτασε χθες η διακομματική των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση θα μειωθεί το αφορολόγητο για τον ΦΠΑ από τις 200.000 στις 100.000 για το σύνολο της ατομικής περιουσίας. Το εναλλακτικό σενάριο προβλέπει σύμφωνα με την “Ημερησία” να εφαρμοστεί αφορολόγητο όριο μόνο για μια κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 100.000 ή 150.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας (π.χ. 80 ή 100 τ.μ.). Από κει και πέρα όλη η υπόλοιπη αξία της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να υπόκειται σε φόρο. Ο νέος φόρος θα είναι με κλίμακα. Θα έχει πολλά κλιμάκια ενώ στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών είναι οι συντελεστές να ξεκινούν από 0,1% και να φθάνουν ακόμη μέχρι και 3% ή 4% για τις πολύ μεγάλες περιουσίες. Τα αγροτεμάχια μάλλον θα φορολογηθούν ξεχωριστά, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο, οπότε μάλλον πάμε σε διαφορετικό φόρο. Εδώ θα υπάρχουν κριτήρια για τη φορολόγηση όπως το είδος της έκτασης, αν είναι δηλαδή αγρός, αγροτεμάχιο, βοσκότοπος κ.λπ., η απόστασή της από τη θάλασσα, το εάν η έκταση είναι αρδευόμενη ή όχι, το εάν έχει πρόσοψη ή προσόψεις σε εθνικό, επαρχιακό ή αγροτικό δρόμο και εάν έχει εντός της επιφανείας της και ανεγερθέντα κτίσματα. Αγρότες: το σενάριο προβλέπει ότι δεν θα εξαιρεθούν όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά θα ισχύσουν και εδώ κριτήρια, όπως ο αριθμός των στραμμάτων. Τα πολλά στρέμματα κάνουν κάποιον... μεγαλοαγρότη και έτσι θα υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση φορολόγηση. Όλα θα έχουν πλήρως καθοριστεί ώς τέλη Νοεμβρίου οπότε και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή. πηγη newsit-gr
 
Διαβάστε περισσότερα...

Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική ΑΕ - Αρθρο 99

Στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99, προχώρησε η εταιρεία Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική ΑΕ. Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με δεδομένο ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της, η αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης αποσκοπεί στο να μπορέσει να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο το πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει. Σε σχετικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Χαράλαμπος Βωβός επισημαίνει ότι η εταιρεία υπήρξε από συστάσεώς της και επί σειρά δεκαετιών κερδοφόρα, μέχρι και την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το έτος 2008 και την έκδοση της ακυρωτικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις αρχές του έτους 2009, η οποία οδήγησε στη ματαίωση της οικοδόμησης εμπορικού κέντρου συμφερόντων της στην περιοχή του Βοτανικού. Αυτές οι αρνητικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τη μεγάλη έκθεση της εταιρείας σε δανεισμό, σημαντικό μέρος του οποίου προοριζόταν για την υλοποίηση του έργου στον Βοτανικό υπήρξαν, σύμφωνα με τον κ. Βωβό, καθοριστικής σημασίας για την εμφάνιση αρνητικών ταμειακών ροών.
 Πηγή fimes-gr
 
Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα ψηλά αλώνια αντεξουσιαστές vs Χρυσή Αυγή

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thebest-gr  έχουν γίνει δέκα προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος των ζημιών ανέρχεται στις 15.000 με 20.000 ευρώ. Μέλη αντιεξουσιαστών ομάδων άρχισαν καταστρέφουν κατάστημα εστίασης και αναψυχής στη διασταύρωση των οδών Καρατζά και Υψηλών Αλωνίων και να σπάνε αυτοκίνητα. Μικρότερες ομάδες των δύο τριών ατόμων, φορώντας κουκούλες και κρατώντας ξύλα και καδρόνια στα χέρια τους παρέμειναν στη συμβολή των οδών που κατέρχονται από τα Υψηλά Αλώνια με τη Γούναρη για αρκετή ώρα μετά, επιτηρώντας ουσιαστικά τον γύρω χώρο.Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής κλήθηκε άμεσα η αστυνομία, η οποία έφτασε επί τόπου με δύο περιπολικά, τα οποία μόλις είδαν το συμβάν αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι φοβούνται!
Κάτοικοι της πλατείας σχολιάζουν σχετικά με το συμβάν ότι "δεν έχουν ξαναδεί ανάλογης έκτασης επεισόδια στην περιοχή".

Διαβάστε περισσότερα...

Bazaar 2012 Nicole Kidman

Η διάσημη ηθοποιός Nicole Kidman εξομολογήθηκε πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη δημοσιότητα που είχε ο πρώην σύζυγος της Τομ Κρουζ. “Στις αρχές της σχέσης μας έλεγα... “είμαι εδώ, κρατάω σφικτά το μπράτσο σου” και όλο αυτό ήταν πολύ για μένα και αισθανόμουν περίεργα. Ήμουν ντροπαλή, πολύ ντροπαλή και δεν αισθανόμουν καθόλου άνετα. Όμως αισθανόμουν άνετα στο σπίτι”, ανέφερε στο περιοδικό “Bazaar” η ηθοποιός.
Διαβάστε περισσότερα...

Ευδοκία Καδή Και παραδίνομαι video

Ευδοκία Καδή «Και παραδίνομαι» Μουσική: Αντώνης Βαρδής, Στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος Έχοντας κάνει μία σπουδαία εκκίνηση την περσινή χρονιά- με τον Αντώνη Βαρδή να της εμπιστεύεται τραγούδια του και τον Αντώνη Ρέμο να συνεργάζεται μαζί της στις Live εμφανίσεις του- η Ευδοκία Καδή απέδειξε ότι είναι μία χαρισματική ερμηνεύτρια της νέας γενιάς! Με την υπογραφή του Αντώνη Βαρδή και του Βασίλη Γιαννόπουλου έρχεται και το ολοκαίνουργιο τραγούδι της-μία υπέροχη ρυθμική μπαλάντα- που έχει τον τίτλο «Και παραδίνομαι». Παράλληλα, η Ευδοκία Καδή, αυτήν την περίοδο, προετοιμάζεται για τις εμφανίσεις της στο πλευρό του Νίκου Βέρτη στο Fantasia!
Evdokia Kadi - Kai Paradinomai Official video
ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα...