Πάμελα Άντερσον χωρίς μεικαπ-Pamela Anderson Without Makeup

Κουρασμένη και πολύ μεγαλύτερη από 45 ετών δείχνει η Pamela Anderson- πρώην σταρ του Baywatch καθώς αγκαλιάζει, φιλά και δίνει οδηγίες στους δυο γιους της (που έχει κάνει με τον Τόμι Λι), τον Μπράντον Τόμας Λι και τον Ντίλαν Τζάγκερ Λι στο αεροδόμιο LAX.





Πηγή: Ο τρόμος στα μάτια σου-Η Πάμελα Άντερσον για πρώτη φορά χωρίς make up iefimerida-gr



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΙΑ

Το καλύτερο φάρμακο για μια μακροχρόνια και γεμάτη υγεία ζωή μπορεί να είναι η υποστήριξη από τους συγγενείς και τους φίλους μας: μια νέα μελέτη δείχνει πως μπορεί να μας χαρίσει έως 3,7 χρόνια καλής ποιότητας ζωής – σχεδόν όσα και η διακοπή του καπνίσματος ή η αποφυγή της παχυσαρκίας.

Το συμπέρασμα προέρχεται από ανάλυση στοιχείων από 148 μελέτες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την τελευταία 30ετία. Σε αυτές συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 300.000 εθελοντές, τους οποίους παρακολουθούσαν οι εκάστοτε ερευνητικές ομάδες επί 7,5 χρόνια κατά μέσον όρο.

Όπως έδειξε η ανάλυση, όσοι έχουν επαρκείς κοινωνικές σχέσεις – κυρίως οικογενειακές και φιλικές – διατρέχουν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σύγκριση με τους μοναχικούς. Το όφελος αυτό είναι συγκρίσιμο με αυτό της διακοπής του καπνίσματος.

Την ανάλυση πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο BrighamYoung και το Πανεπιστήμιο της Βορείου Καρολίνας, στο Τσάπελ Χίλ. Η συσχέτιση κοινωνικής στήριξης και μείωσης του κινδύνου θανάτου παρατηρήθηκε σε άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως των προβλημάτων υγείας που τυχόν είχαν και ανεξαρτήτως από τη διάρκεια της κάθε μελέτης ή την αιτία θανάτου.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «PLoS Medicine» ο δρ Τίμοθι Σμιθ, καθηγητής Ψυχολογίας στο BrighamYoung, και οι συνεργάτες του, ολοένα περισσότερα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οι κοινωνικές σχέσεις επηρεάζουν την υγεία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Σε μία μελέτη, λ.χ., του 2003, από τον δρα Σέλντον Κοέν του Πανεπιστημίου CarnegieMellon, διαπιστώθηκε ότι οι εθελοντές με τις ευρύτερες κοινωνικές σχέσεις είχαν λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν, ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο έδειξε πως οι μοναχικοί φοιτητές έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα απ’ ό,τι οι κοινωνικοί.

«Ο άνθρωπος διαθέτει διάφορα ρυθμιστικά συστήματα, όπως την αρτηριακή πίεση, τον μεταβολισμό και τις ορμόνες του στρες», λέει στην εφημερίδα «Λος Άντζελες Τάιμς» η δρ Τερέσα Έλεν Σίμαν, καθηγήτρια στην Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA).

«Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν πως όλα επηρεάζονται από τις κοινωνικές σχέσεις. Στην πραγματικότητα, όσοι έχουν πιο υποστηρικτικές και θετικές κοινωνικές σχέσεις έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, καλύτερο μεταβολισμό του σακχάρου (γλυκόζης) και χαμηλότερα επίπεδα ορμονών του στρες».
Γλέντι

πηγή: tanea-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δυνατή μουσική στην κηδεία αφορμή για σκοτωμό!

Η μουσική στη διαπασών την ώρα μιας κηδείας ήταν η αφορμή ενός εγκλήματος που διαπράχθηκε σε χωριό του Κιλκίς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χτες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου οι μάρτυρες και ο κατηγορούμενος περιέγραψαν πώς μία κηδεία στάθηκε αφορμή για τη δολοφονία ενός 44χρονου στο χωριό Κοκκινιά.

Στο εδώλιο κάθισε ένας 73χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, τον περασμένο Οκτώβριο δε σεβάστηκε την κηδεία μιας συγχωριανής του.

«Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας το τρανζίστορ του κατηγορουμένου έπαιζε στη διαπασών» κατατέθηκε στο δικαστήριο από τους μάρτυρες. Δύο ημέρες μετά την κηδεία, τα παιδιά της θανούσης πήγαν στο σπίτι για να ζητήσουν το λόγο από τον ηλικιωμένο, τον οποίο οι συγχωριανοί του περιέγραψαν ως «μοναχικό» και περίεργο τύπο. Ο ηλικιωμένος, όπως υποστηρίζει, ξυλοκοπήθηκε, ενώ οι οργισμένοι συγγενείς προκάλεσαν και ζημιές στο σπίτι του.


Για τη μουσική που έπαιζε στο σπίτι του την ώρα της κηδείας είπε ότι «δεν κατάλαβε ότι περνούσε η κηδεία κάτω από το σπίτι» και ανέφερε ότι, όταν το αντιλήφθηκε, ντράπηκε να βγει στο μπαλκόνι, για να κλείσει το τρανζίστορ. «Έφυγε και ξαναήρθε με σκοπό να με σκοτώσει», είπε ο ηλικιωμένος, ο οποίος, κατά τη διάρκεια του καβγά, σήκωσε αυτός την κυνηγετική καραμπίνα που είχε και σκότωσε το 44χρονο που πήγε να διαμαρτυρτηθεί για τη μουσική στην κηδεία της μητέρας του.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε το κατηγορούμενο ένοχο, αναγνωρίζοντας όμως το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη του, εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Σε βάρος του 73χρονου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 21 χρόνων.
newsbeast-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμετώπιση πονοκεφάλων χωρίς φάρμακα

αντιμετώπιση πονοκεφάλων...
7 π.μ.: Υπακούστε το ξυπνητήρι
Το χουζούρεμα για περισσότερο από μία ώρα διαταράσσει το βιολογικό σας ρολόι και οτιδήποτε παρεμβαίνει τους φυσιολογικούς ρυθμούς του οργανισμού σας μπορεί να είναι η έναρξη του πόνου.

Φροντίστε να ξυπνάτε (και να πηγαίνετε για ύπνο) την ίδια ώρα κάθε μέρα – το ίδιο ισχύει και για το Σαββατοκύριακο.

7:45 πμ.: Πιείτε τον καφέ σας

Αν συνηθίζετε να ξυπνάτε με ένα διεγερτικό ρόφημα (καφέ ή τσάι), συνεχίστε να το απολαμβάνετε. Η καφεΐνη ενεργοποιεί τους υποδοχείς στον εγκέφαλό σας. Αν την παραλείψετε, το κεφάλι σας μπορεί και να... «επαναστατήσει».

10:45 πμ: Προσέξτε τη στάση σας

Κάθεστε ίσια με τους ώμους προς τα κάτω και πίσω; Αν όχι, διορθώστε τη στάση του κορμού σας.

Το κύριο αισθητήριο νεύρο στο μέτωπό σας ξεκινά από τη βάση του αυχένα – γι' αυτό αν έχετε μυϊκή ένταση εκεί ή στους ώμους σας, μπορεί να πονά και το κεφάλι σας.

11:30 πμ: Ώρα για νερό

Οι γιατροί γνωρίζουν ότι η αφυδάτωση είναι συνήθης αιτία πονοκεφάλου. Αν, όμως, τους ρωτήσετε γιατί, δεν έχουν σαφή απάντηση. Όπως και να 'χει, πίνετε υγρά συχνά.

Κρατάτε ένα μπουκάλι στο γραφείο σας και γεμίζετέ το αρκετές φορές στη διάρκεια της μέρας.

12:30 μμ: Παραλείψτε το σάντουιτς

Ορισμένες ουσίες, όπως τα νιτρικά άλατα (στα αλλαντικά) ή η τυραμίνη (στα μαλακά τυριά) μπορεί να μεταβάλλουν τους νευροδιαβιβαστές και να προκαλέσουν ημικρανία στα άτομα που είναι επιρρεπή σε αυτή.

Προτιμήστε ένα γεύμα με πρωτεΐνες και καλά λιπαρά για να αποφύγετε την απότομη αύξηση σακχάρου που προκαλούν οι απλοί υδατάνθρακες.

3 μμ.: Κάντε διάλειμμα

Όταν είστε υπερβολικά αγχωμένοι, ξεχύνονται οι ορμόνες του στρες, κορτιζόλη και αδρεναλίνη, πράγμα που κάνει τον οργανισμό σας να αυξήσει τη γλυκόζη.

Η απότομη αλλαγή σε αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο. Αν, ωστόσο, αφιερώσετε λίγα λεπτά για να αποσυμπιεστείτε, το στρες δε θα σας καταβάλλει.

6 μμ.: Φορέστε τα αθλητικά σας

Η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, καταπραΰνει τη σωματική και διανοητική ένταση και βελτιώνει τον ύπνο, καταπολεμώντας έτσι τους πόνους.

8:30 μμ.: Χαλαρώστε σταδιακά

Όταν πέφτετε κατευθείαν στον καναπέ, οι ορμόνες που εκκρίνονται από τον εγκέφαλο συνεχίζουν να παράγονται. Αυτή η έλλειψη ισορροπίας μπορεί να οδηγήσει σε αυτό που ονομάζουμε «πονοκέφαλο της χαλάρωσης».

Είναι καλύτερο να δίνετε στο σώμα και το μυαλό σας κάποιο μεταβατικό διάστημα κάνοντας μια χαλαρωτική δραστηριότητα.

Δοκιμάστε να κάνετε μερικές διατάσεις, να διαβάσετε ένα βιβλίο. Όταν έρθει η ώρα για ύπνο, θα είστε χαλαροί, χαρούμενοι και έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

Τέλος, προσπαθήστε να μειώσετε το στρες. Είναι από τις βασικές αιτίες του πονοκεφάλου!

Διαβάστε περισσότερα...

Michelle Obama photos-Μισέλ Ομπάμα φωτογραφίες

Πρώτη κυρία των ΗΠΑ, δικηγόρος, διαχειριστής προβολής της κοινότητας εργαζομένων του Σικάγο και σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η Michelle LaVaughn Robinson Obama γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1964 στο Σικάγο του Ιλινόις.
Michelle Obama photos-Μισέλ Ομπάμα φωτογραφιες




Διαβάστε περισσότερα...

Ένας δεξιόχειρας μπορεί να γίνει αριστερόχειρας!

Ένας δεξιόχειρας μπορεί να γίνει αριστερόχειρας, απλώς τοποθετώντας στο κεφάλι του έναν ισχυρό μαγνήτη, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Στο πρωτότυπο πείραμα ερευνητές χρησιμοποίησαν ισχυρό μαγνητικό πεδίο για να μπερδέψουν τους εγκεφάλους των εθελοντών που συμμετείχαν.

Η αλλαγή του λειτουργικού χεριού συνέβαινε μόνο όταν το μαγνητικό πεδίο ήταν ενεργό. Όταν ο μαγνήτης σταματούσε να λειτουργεί, τότε σταματούσε και οποιαδήποτε αλλαγή στις συνήθειες.

Η μελέτη έγινε από τον Φλάβιο Ολιβέιρα του Τμήματος Ψυχολογίας και του Ιδρύματος Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, σε συνεργασία με ερευνητές από το Ινστιτούτο Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του University College του Λονδίνου και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν του Βελγίου.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν μια συγκεκριμένη περιοχή στον αριστερό βρεγματικό λοβό του εγκεφάλου ενός δεξιόχειρα δεχτεί μαγνητικά ερεθίσματα, τότε είναι δυνατό να αλλάξει ο τρόπος που αποφασίζει ο εγκέφαλός και ακολούθως να στείλει εντολή στο μη λειτουργικό αριστερό χέρι για να εκτελέσει μια πράξη.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με 33 δεξιόχειρες εθελοντές και συμπέραναν ότι ο μαγνητικός ερεθισμός της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου οδηγούσε σε αύξηση της χρήσης του αριστερού χεριού. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ελέγχει τις κινητικές ικανότητες της δεξιάς πλευράς του σώματος και αντιστρόφως.

Η ενεργοποίηση του βρεγματικού λοβού που παίζει ρόλο-κλειδί στην επεξεργασία του υπολογισμού του χώρου και του σχεδιασμού των κινήσεων από τον εγκέφαλο, προκάλεσε διαταραχή στους νευρώνες (εγκεφαλικά κύτταρα) που ελέγχουν τις κινητικές δεξιότητες, με αποτέλεσμα το λειτουργικό δεξί χέρι να βρεθεί σε μειονεκτική θέση και το μη λειτουργικό αριστερό να έχει αυξημένες πιθανότητες να αναλάβει δράση.

Εξάλλου, παρατηρήθηκε ότι όταν ενεργοποιείτο με μαγνητικούς παλμούς η αντίστοιχη δεξιά πλευρά του βρεγματικού λοβού, δεν συνέβαιναν ανάλογες αλλαγές στην προτίμηση των χεριών, δηλαδή οι αριστερόχειρες παρέμεναν αριστερόχειρες.

Η νέα έρευνα θέτει σε αμφισβήτηση προηγούμενες εκτιμήσεις των επιστημόνων σχετικά με το πώς οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις, αποκαλύπτοντας πλέον την ύπαρξη μιας υπόγειας ανταγωνιστικής διαδικασίας στον εγκέφαλο, τουλάχιστον όσον αφορά τις χειρωνακτικές δραστηριότητες.

Τουλάχιστον το 80% των ανθρώπων του πλανήτη εκτιμάται ότι είναι δεξιόχειρες, όμως οι περισσότεροι είναι αμφιδέξιοι, δηλαδή και αριστερόχειρες κατά περίσταση, όταν πρόκειται να εκτελέσουν μια πράξη που δεν απαιτεί ιδιαίτερες κινητικές δεξιότητες, για παράδειγμα το πάτημα του κουμπιού σε ένα ασανσέρ.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.


πηγή: tanea-gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ!

Ο έρωτας και η ευτυχία είναι το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς για μαι γυναίκα. Βλέποντας την Έλενα Παπαρίζου το τελευταίο διάστημα καταλαβαίνουμε ότι αυτό ισχύει απόλυτα! Η τραγουδίστρια έχει βρει ξανά νόημα στη ζωή της και χαμογελά στο πλευρό ενός νέου συντρόφου.

Η σχέση αυτή μετράει αρκετούς μήνες και παρόλο που δεν έχει γίνει γνωστή, η Έλενα Παπαπριζου δεν σταματά να δηλώνει ευτυχισμένη. Εδώ και έξι μήνες έχει ξαναμπεί το γέλιο στη ζωή της και η ίδια νιώθει πολύ μεγάλη χαρά.

“Πάνω απ' όλα πρέπει να έχει τρόπους. Να έχει μεγάλη καρδιά. Να τα έχει 400 και να με προσέχει, να με αγαπάει και να τον αγαπάω κι εγώ. Τι άλλο θέλει μαι γυναίκα;” Αυτά τα χαρακτηριστικά είχε πει ότι έχει για εκείνη ο Mr. Perfect και φαίνεται πως τα βρήκε!

Ο νέος της έρωτας, είναι πολιτικός μηχανικός από καλή οικογένεια και η σχέση τους είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Άλλωστε είναι προφανές πως η Έλενα έχει ηρεμήσει, μετά τον επεισοδιακό της χωρισμό από τον Τόνυ Μαυρίδη και πλέον έχει γυρίσει νέα σελίδα στη ζωή της. Μάλιστα σύμφωνα με φίλους που την ξέρουν καλά η Έλενα για πρώτη φορά άρχισε να μιλάει για γάμο!

Περνάει καλά, βγαίνει έξω και διασκεδάζει με τους φίλους της και δίνει πολύ ενέργεια στα επαγγελματικά της. Ο χειμώνας θα την βρει να τραγουδάει μαζί με την Νατάσα Θεοδωρίδου σε γνωστή αθηναϊκή πίστα. Η συνεργασία αυτή είναι κάτι που της δίνει μεγάλη χαρά και θα δώσει συνέχεια στην μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το καλοκαίρι στην περιοδεία της αλλά και με τη νέα της επιτυχία με τους Playmen, με τίτλο “Party all the time”.

Ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δημιουργικός και παρόλο που ακόμα δεν νιώθει έτοιμη να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση της, την έχει ανανεώσει σε όλους τους τομείς της ζωής της!

Σήμερα, κυκλοφόρησαν από το περιοδικό ΟΚ! φωτογραφίες της τραγουδίστριας που την δείχνουν να γευματίζει σε γνωστό εστιατόριο στον Ταύρο. Κάθισαν για περισσότερες από δύο ώρες σε κεντρικό τραπέζι του μαγαζιού και ήταν ιδιαίτερα φιλικοί μεταξύ τους.

“Κάποια στιγμή η Έλενα τον χάιδεψε απαλά στο λαιμό και στη συνέχεια αντάλλαξαν ένα πεταχτό φιλί”, περιγράφει στο περιοδικό άνθρωπος που βρισκόταν εκείνο το βράδυ στο ίδιο εστιατόριο. Στη συνέχεια έφυγαν με το ίδιο αυτοκίνητο με την Έλενα να είναι στη θέση του συνοδηγού.
Διαβάστε περισσότερα...