Στο 1978 επέστρεψαν οικονομικά οι Έλληνες

Μελέτη για την ελληνική οικονομία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, η οποία θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ υποστηρίζει πως οι μειώσεις μισθών - συντάξεων, καθώς και οι φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν επιφέρει στο επίπεδο ζωής των Ελλήνων μείωση κατά 50% σε σχέση με το 2008.

Ειδικότερα, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ υποστηρίζει πως την περίοδο 2010-2012 το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε 8%, ενώ η ύφεση αυξήθηκε και η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη (από 17,7% το 2011 στο 24% το 2012).
Την περίοδο 2010-2011 οι μειώσεις μισθών του Δημοσίου ανήλθαν σε 3,5 δισ. ευρώ και του ιδιωτικού τομέα σε 3 δισ. ευρώ. Συνολικά την περίοδο 2010-2011 οι περικοπές των συντάξεων και οι μειώσεις των μισθών ανήλθαν αθροιστικά σε 16,2 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 8% του ΑΕΠ, χωρίς να έχει μειωθεί η ανεργία, το δημόσιο χρέος και η ύφεση.
Η ΓΣΕΕ σημειώνει πως η οικονομική κατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης επιδεινώνεται λόγω της αύξησης της ανεργίας (24%το 2012, δηλ. 1.200.000 άτομα) και της μείωσης των μισθών, που στερούν την κοινωνική ασφάλιση από πόρους της τάξεως των 9,5 δισ. ευρώ.
Ακόμη, υποστηρίζει πως η εισφοροδιαφυγή από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία καθώς και από τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης οδηγεί σε απώλειες 8,5 δισ. ευρώ.
Τέλος, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ υποστηρίζει πως η αγοραστική δύναμη των νέων κατώτατων μισθών έχει πλέον επιστέψει στα επίπεδα του 1978.
πηγη newsbeast-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι κάνει μια γυναίκα ευτυχισμένη;

Μήπως ένα ακριβό δώρο; Μήπως ένα κόσμημα; ή μήπως ένα ζευγάρι ακριβά ψηλοτάκουνα παπούτσια; Τι από όλα αυτά μπορεί να κάνει μια γυναίκα ευτυχισμένη; Όλα αυτά δεν θα έκαναν καμία εντύπωση σε καμία γυναίκα, εάν δεν είχε μέσα της ένα συγκεκριμένο γονίδιο που προκαλεί “ευτυχία”...
Η δράση του συγκεκριμένου γονιδίου, που κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες, έχει διαφορετική επίδραση στους άνδρες. Το συγκεκριμένο γονίδιο ΜΑΟΑ, στους άνδρες σχετίζεται με την επιθετικότητα και την βιαιότητα της φύσης τους.Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, ύστερα από έρευνες κατέληξαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα, αφού διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο γονίδιο ρυθμίζει τη δραστηριότητα ενός ενζύμου που διασπά τη ντοπαμίνη, και τη σεροτονίνη, ουσίες που δημιουργούν ευφορία στον εγκέφαλο.Όπως τόνισε και ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Ξένιαν Τσεν, είναι το πρώτο γονίδιου που εντοπίζεται και το οποίο προκαλεί την ευτυχία στις γυναίκες. Από τις γυναίκες της μελέτης, που εξετάστηκαν, όσες είχαν το συγκεκριμένο γονίδιο, ένιωθαν ευτυχία, ένιωθαν όμορφα, ακόμη και με απλά καθημερινά πράγματα, ενώ εκείνες που δεν το είχαν καθόλου, εμφάνιζαν μια σχετική αδιαφορία. Βέβαια στην έρευνα οι επιστήμονες έλαβαν και άλλους παράγοντες στα υπόψιν τους, όπως ο τρόπος ζωής, η οικονομική άνεση, το επίπεδο μόρφωσης κ.α
Γιατί όμως το συγκεκριμένο γονίδιο έχει διαφορετική επίδραση στους άνδρες; Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες μετριάζουν την θετική επίδραση του ΜΑΟΑ.
πηγη iatropedia-gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΟΣ... ΤΟΥΜΠΑΝΟ

Το γυναικείο στήθος ήταν, είναι και θα είναι, το σημείο που συγκεντρώνει τα περισσότερα ανδρικά βλέμματα. Ξυπνάει πόθους και πάθη και είναι γενικά παραδεκτό, ότι ένα όμορφο στήθος ξεσηκώνει τους άνδρες. Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποια χώρα έχει τις γυναίκες με τα μεγαλύτερα στήθη;...
Πολλοί (οι περισσότεροι) άνδρες λατρεύουν τα μεγάλα γυναικεία στήθη, κάποιοι προτιμούν τα φυσιολογικά, ενώ κάποιοι άλλοι τα μικρά. Όλοι όμως στις ανδρικές κουβέντες συμφωνούν “το στήθος είναι στήθος όπως και να είναι”.
Η Γερμανική εφημερίδα Bild, έφτιαξε τον παγκόσμιο άτλαντα του γυναικείου στήθους. Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε εάν έχει κάποια επιστημονική βάση τα όσα έγραψαν οι Γερμανοί, ή εάν στηρίζονται σε... “εμπειρικές αναλύσεις” των συντακτών του χάρτη, παρόλα αυτά σας τον παρουσιάζουμε.
Το κόκκινο χρώμα είναι τα πολύ μεγάλα στήθη, το σκούρο γκρι τα μεγάλα, το ανοιχτό γκρι τα φυσιολογικά νούμερα, το ροζ τα μικρά στήθη και το λευκό είναι τα πολύ μικρά έως ανύπαρκτα...
Η χώρα λοιπόν στην οποία οι γυναίκες έχουν στήθος “μπαζούκας” είναι η Ρωσία, αλλά και οι Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία) πλην της Δανίας. Η κεντρική Ευρώπη έχει γυναίκες με σκούρο γκρι χρώμα και η υπόλοιπη Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας έχει γυναίκες με ανοιχτό γκρι χρώμα.
Στις ΗΠΑ, οι γυναίκες έχουν μεγάλο στήθος (ας είναι καλά οι πλαστικές) ενώ στην υπόλοιπη Αμερικάνικη ήπειρο, βόρεια και νότια, τα στήθη είναι φυσιολογικά. Στην Αφρική δεν θα συναντήσετε εύκολα μεγάλα στήθη, αφού σύμφωνα με τον χάρτη, τα χρώματα είναι ροζ και άσπρα. (πολύ άσπρο όμως). Το ίδιο και στην υπόλοιπη Ασία πλην της Ινδίας, όπου το χρώμα εκεί είναι ροζ.
πηγη iatropedia-gr

Διαβάστε περισσότερα...