Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

(Το αναλυτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει ο ΤΣΙΠΡΑΣ για χαράτσια, αποκρατικοποιήσεις κλπ)
ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο μέτρο διακυβέρνησης της χώρας θα προχωρήσει στην άμεση ακύρωση των μνημονίων και ειδικότερα του 2ου Μνημονίου, το οποίο διαμόρφωσε μαζί με την τρόικα και άρχισε να υλοποιεί η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη στήριξη κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Στη θέση τους θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ένα Εθνικό Σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή εισοδήματος και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση.

Ως γνωστόν τα Μνημόνια και ειδικότερα το Μνημόνιο 2, κυρώθηκαν δια νόμου με διαδικασίες εξπρές και κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε στη Βουλή είχε καταγγείλει την ψήφιση των μνημονίων, είχαμε υποβάλλει ένσταση αντισυνταγματικότητας στις σχετικές διαδικασίες υπερψήφισης, που τις είχαμε χαρακτηρίσει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και είχαμε υπογραμμίσει ότι θα ακυρώσουμε τους σχετικούς νόμους.
ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

Η άμεση ακύρωση των μνημονίων και των νόμων που τους θεσπίζουν, θα συνοδευτεί στη συνέχεια με την ακύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων, αρχής γενομένης ειδικότερα από εκείνους τους εφαρμοστικούς νόμους που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις, περιορίζουν συνδικαλιστικές ελευθερίες και αποδιαρθρώνουν εργασιακές σχέσεις.
Με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθούν σταδιακά οι συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών και ταυτόχρονα θα λαμβάνονται μέτρα βαθιών προοδευτικών αλλαγών.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να καταγγείλει τις Δανειακές Συμβάσεις, προκειμένου να αντικαταστήσει τους επαχθείς τους όρους και να επαναδιαπραγματευθεί τη διαδικασία διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του συνόλου του δημόσιου χρέους, προκειμένου το εναπομείναν να μπορεί να αποπληρώνεται, με όρους και προϋποθέσεις που δε θα αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία και την οικονομική βιωσιμότητα της πατρίδας μας.
Οι όροι για προτεραιότητα αποπληρωμής δανείων έναντι εσωτερικών αναγκών και για άρση ασυλίας της δημόσιας περιουσίας λόγω εθνικής κυριαρχίας, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτοί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτά τα είχαμε τεκμηριωμένα και αξιόπιστα αναδείξει όταν αυτές οι Συμβάσεις είχαν έρθει προς ψήφιση.
Ο τρόπος, ο χρόνος και οι άλλες πολιτικές και νομικές πλευρές της καταγγελίας και επαναδιαπραγμάτευσης αυτών των Δανειακών Συμβάσεων θα αποφασιστούν και θα υλοποιηθούν από μια κυβέρνηση της Αριστεράς ανάλογα με τις δυνατότητές της και τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Η χρηματοδότηση της τρόικας, η οποία συνομολογείται από τις εν λόγω Δανειακές Συμβάσεις, κατευθύνεται, σχεδόν αποκλειστικά, στην αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων και δεν έχει άμεση σχέση με την υλοποίηση των δαπανών και προϋπολογισμού.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ταυτόχρονα, με την καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη συνολική διαπραγμάτευση του χρέους, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε κάθε περίπτωση σε εθνικό επίπεδο, αφού ιδιαίτερα το διατεινόμενο ελληνικό κρατικό χρέος δεν είναι μόνο άδικο και βαθύτατα ταξικό αλλά και μη βιώσιμο.
Στόχος της διαπραγμάτευσης θα είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και η αποπληρωμή του υπόλοιπου με ρήτρες ανάπτυξης και με νέους ευνοϊκούς όρους.
Στα πλαίσια αυτά θα αξιοποιήσουμε τη διαδικασία του Διεθνούς Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους.
Η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και των χρεών άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι αναμφισβήτητη.
Στόχος μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, θα είναι να καταφέρει με τις κατάλληλες συμμαχίες ιδίως με τις χώρες του Νότου, να πραγματοποιήσει μια ευρωπαϊκή και διεθνής διάσκεψη για το δημόσιο χρέος, η οποία θα πρέπει να οργανωθεί ώστε να δοθεί κοινή και βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση σε ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, με στόχο την οργανωμένη διαγραφή χρεών χωρίς τα μνημόνια της κοινωνικής κατεδάφισης.
Αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας μπορεί να είναι και το μορατόριουμ αποπληρωμής του χρέους προς με ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης για το υπόλοιπο, στα πρότυπα της απόφασης για τη Γερμανία το 1953.
Στόχος μας είναι η συνεννόηση και η επίτευξη δίκαιης και για όλους τους λαούς της Ευρώπης βιώσιμης λύσης.
Μονομερείς ενέργειες, όπως για παράδειγμα αναστολή πληρωμών, θα πράξουμε, αν αναγκαστούμε να πράξουμε, προκειμένου να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαού μας στη επιβίωση.

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιτάσσεται στο πρόγραμμα ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, αν και του δίνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα στην κατεύθυνση της εθνικοποίησής τους.
Αυτή η ανακεφαλοποίηση, ως γνωστόν, είναι μέρος του προγράμματος PSI. Με αυτό το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων ( κούρεμα) δεν είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το είχε χαρακτηρίσει ανεπαρκές, ενώ ήταν ληστρικό για τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων, σειρά άλλων νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια κ.λπ.) και των φυσικών προσώπων.
Παρόλα αυτά το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να διακοπεί τώρα, στη φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, χωρίς να καταρρεύσουν οι τελευταίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δεν αντιτάσσεται στην ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, και συνακόλουθα στη συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση που στηρίζει αυτήν την ανακεφαλαιοποίηση, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή θα πρέπει να γίνει με κοινές μετοχές μετά ψήφου ( και όχι χωρίς ψήφο όπως αποφάσισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο πλαίσιο της υπό τον Λ. Παπαδήμο συγκυβέρνησής τους).
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετά ψήφου μετοχές, θα έχει ως συνεπακόλουθο να περάσουν οι τράπεζες υπό εθνική κρατική ιδιοκτησία.
Αυτή η εθνικοποίηση των τραπεζών είναι ιδιαίτερα απαραίτητη και απόλυτα αναγκαία σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
Μια κυβέρνηση της Αριστεράς όχι μόνο θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες αλλά και θα τις κοινωνικοποιήσει, δηλαδή θα τις θέσει υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την εφαρμογή μιας νέας αναπτυξιακής, παραγωγικής και κοινωνικής χρηματοπιστωτικής πολιτικής με στόχο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Θεμελιώδης στρατηγική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δημόσιος έλεγχος των στρατηγικών τομέων της οικονομίας (πχ. ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ.)
Στο πλαίσιο αυτό θα περάσουν σταδιακά υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο στρατηγικές επιχειρήσεις που είτε βρίσκονται σε πορεία ιδιωτικοποίησης είτε έχουν ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς κ.λπ.)
Το χρονοδιάγραμμα, ο τρόπος, οι ρυθμοί και τα μέσα κάτω από τα οποία θα υλοποιηθούν οι ως άνω θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες στρατηγικές κατευθύνσεις μας θα καθορισθούν συγκεκριμένα από την κυβέρνηση της Αριστεράς, με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες, τις δυνατότητες και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει.
Σε κάθε περίπτωση θα αποτραπούν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις των επιχειρήσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από το Ειδικό Ταμείο Διαχείρισης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

ΡΙΖΟΣΠΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ

Θεμελιώδης και άμεση πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ριζοσπαστική αναδιανομή του πλούτου, με την οποία, πέραν των πολλών άλλων, θα επιχειρήσουμε να υποβοηθήσουμε μια νέα στρατηγική κοινωνικής δικαιοσύνης, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Βασικό εργαλείο για μια τέτοια ριζοσπαστική αναδιανομή του πλούτου είναι ένα νέο, απλό, δίκαιο και εύχρηστο φορολογικό σύστημα, το οποίο, μαζί με τα άλλα, θα διευκολύνει την σταδιακή και αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, παράλληλα με την ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να εκφωνούν από τα μέσα ενημέρωσης προσωπικές προτάσεις φορολόγησης, όσο κι αν μοιάζουν εκ πρώτης όψεως δίκαιες και σωστές, αφού τα θέματα της φορολογίας είναι πολύ σύνθετα και χρειάζονται ειδικές γνώσεις.
Σύντομα θα παρουσιάσουμε συνοπτικότατο πρόγραμμα 4-5 μέτρων αναδιανομής πλούτου, στα οποία θα πρέπει να επιμένουμε στις δημόσιες παρουσίες μας.

ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΜΙΣΘΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της δίκαιης αναδιανομής του εθνικού πλούτου αλλά και της στήριξης μισθών και εργασιακών σχέσεων ο ΣΥΡΙΖΑ.
α) Θα προχωρήσει, στο πλαίσιο της υπόσχεσής του για κατάργηση των ειδικών επιβαρύνσεων (χαράτσια), στην άμεση ακύρωσή τους για τα μικρομεσαία εισοδήματα και πρώτα απ' όλα για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους διαβιούν στα όρια της φτώχειας.
β) Θα προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, του επιδόματος ανεργίας και των κατώτατων συντάξεων, θα ακυρώσει άμεσα την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, θα επαναφέρει τη μετενέργεια και θα αποκαταστήσει στην πρότερη κατάσταση το θεσμό της Διαιτησίας.
Στόχος μας η άμεση ακύρωση οριζόντιων περικοπών και μέτρων λιτότητας που επιτείνουν την ύφεση και η σταδιακή αναδιανομή από τα κάτω προς τα πάνω.
Σε αυτή τη κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τη σταδιακή αύξηση των μισθών και συντάξεων, πρώτα επί όλων των χαμηλότερων, παράλληλα με τους ρυθμούς ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και με στόχο μισθούς και συντάξεις ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ

Η προοπτική της εξόδου μιας χώρας από το ευρώ χρησιμοποιείται ως κυρίαρχος εκβιασμός στην πορεία προς τις εκλογές. Για μας ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή των εταίρων, εκτός και εάν έχουν αποφασίσει τη καταστροφή του ευρώ και τη διάλυση της ευρωζώνης.
Τότε όμως θα βρισκόμαστε μπροστά σε παγκόσμιας κλίμακας εξελίξεις που μόνο μια κυβέρνηση Αριστεράς, με στοχοπροσήλωση στη προτεραιότητα προστασίας των αδυνάτων, και με σχέδιο αντιμετώπισης που θα θέτει σε προτεραιότητα τη κοινωνική συνοχή, μπορεί να αντιμετωπίσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα.
Τα κόμματα του μνημονίου χρησιμοποιούν κατά κόρον αυτή τη στρεψοδικία για να εκβιάσουν την ψήφο του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα που Διεθνείς αναλυτές τεκμηριώνουν ότι το κόστος από τη διάλυση της ευρωζώνης θα είναι τεράστιο.
Αν μία χώρα φύγει από το κοινό νόμισμα οι χρηματαγορές θα προεξοφλήσουν την έξοδο της επόμενης προκαλώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση.
Καμία πολιτική ηγεσία δεν το εύχεται και είναι προς το συμφέρον όλων των λαών να βρεθεί μια κοινή ευρωπαϊκή λύση που αποτρέπει τη συνέχιση της καταστροφής στην Ελλάδα και έναρξη της καταστροφής και στις άλλες χώρες Ευρώπης.
Το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης, όμως, γίνεται όλο και πιο πιθανό όσο συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές.
Η Ευρώπη των μνημονίων είναι καταδικασμένη να διαλυθεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προς αυτή τη κατεύθυνση, όταν τίθεται το ερώτημα, ότι η ακύρωση του μνημονίου θα διέκοπτε τη χρηματοδότηση της χώρας και θα την έθετε σε τροχιά εκτός ευρωζώνης, θα απαντά δια των στελεχών του ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί δική μας επιλογή.
Αντιθέτως μπορεί να γίνει αναπόφευκτη αν συνεχιστούν τα μνημόνια.
Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον κυρίαρχο εκβιασμό και να αθετήσουμε το αντιμνημονιακό ανορθωτικό προοδευτικό πρόγραμμά μας, δίχως το οποίο η καταστροφή της χώρας, είτε εντός είτε εκτός ευρωζώνης, θα είναι μοιραία και απόλυτη.
Συνεπώς ο δρόμος που προτείνουμε μπορεί να μην είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα, μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά είναι δρόμος που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια προοπτική εξόδου από τη κρίση, με δικαιοσύνη, δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
Διαβάστε περισσότερα...

Τον Justin Bieber θέλει να παντρευτεί η Bar Refaeli

Όχι ότι θα παραμείνει αδέσμευτη μέχρι να ελευθερωθεί ο Justin Bieber από τη Selena Gomez, ωστόσο η Bar Refaeli είναι αποφασισμένη σε λίγα χρόνια να κατακτήσει την καρδιά του 18χρονου Καναδού τραγουδιστή.«Μία μέρα εγώ και ο Justin Bieber θα παντρευτούμε», είπε χαρακτηριστικά!Έχει βέβαια και ως εναλλακτική τον Tom Cruise… «Είναι πολύ κομψός. Μου άρεσε στο "Jerry Maguire" και σε παρόμοιους ρόλους», δήλωσε το 26χρονο μοντέλο, που δεν έγινε ξαφνικά νυμφομανής, απλά θέλησε με αυτό τον τρόπο να δώσει έμφαση στο θαυμασμό που τρέφει για τους δύο αστέρες σε συνέντευξή της στο Us Weekly.Η Refaeli, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε ως η πιο σέξι της χρονιάς του αντρικού περιοδικού Maxim, αποκάλυψε ότι είναι "τσιμπημένη" με την πρωταγωνίστρια της ταινίας "The Hunger Games", την Jennifer Lawrence! Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη Γερμανός με μηχανήματα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών

Η ΕΥΠ διερευνά την υπόθεση. Επιβεβαίωση από τον Αστυνομικό Δ/ντή Κω κ. Σεντονά. Κατά τη σύλληψή του αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει!Περίεργη υπόθεση με …άρωμα κατασκοπίας απασχολεί τις αστυνομικές αρχές στην Αθήνα και την Κω. Αναμεμειγμένος στην υπόθεση φέρεται να είναι ένας 75χρονος Γερμανός, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι. Η σύλληψή του έγινε στο δωμάτιο που διέμενε από αστυνομικούς του Α.Τ. Ηρακλειδών.

Από την Αστυνομία, στην Αθήνα ή την Κω, δεν έγινε καμιά ανακοίνωση. Από πηγές της Κω διέρρευσε ότι όταν ο Γερμανός αντελήφθη την παρουσία αστυνομικών που έσπευδαν για τη σύλληψή του, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, άγνωστο με ποιο τρόπο. Κατά τις ίδιες πηγές στην κατοχή του βρέθηκαν ειδικά μηχανήματα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών, καθώς και συσκευή επικοινωνίας με σήματα Μόρς. Τα μηχανήματα κατασχέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε διάφορα site. Οι αστυνομικές αρχές της Κω ενημέρωσαν το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, που με τη σειρά του ζήτησε τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στελέχη της οποίας βρίσκονται ήδη στο νησί, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί ο ρόλος του κρατούμενου Γερμανού, τι είδους τηλεφωνικές υποκλοπές έκανε, για λογαριασμό ποίου και γιατί χρησιμοποιούσε συσκευή Μόρς, κάτι που δεν είναι πλέον καθόλου συνηθισμένο σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Η χρησιμοποίηση συσκευής επικοινωνίας με σήματα Μόρς χαρακτηριζόταν ως ασφαλέστερη από κάθε άλλο είδος εξελιγμένης ηλεκτρονικής συσκευής.

Ο εξοπλισμός του 75χρονου Γερμανού εστάλη ήδη στην Αθήνα για εξέταση του περιεχομένου του. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αστυνομικός Δ/ντής της Β΄ Αστυνομικής Δ/νσης Δωδ/σου Στερ. Σεντονάς, ενώ την ίδια στιγμή επίσημη ανακοίνωση, δεν εκδόθηκε.

Ο κ. Σεντονάς επιβεβαίωσε όλη την υπόθεση, παραδέχθηκε την ανάμιξη ειδικών Υπηρεσιών της Αθήνας (ΕΥΠ),αλλά δεν ήταν σε θέση να κάνει λόγο για κατασκοπία. Όλα, λοιπόν είναι ανοιχτά.
πηγη rodosalarm . gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

FRAGOS FRAGOULIS VIOGRAFIKO
ΠΡΩΤΟΣ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ... ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΕΘΑ!
Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων 1ος το 1970 και απεφοίτησε μετά 4 έτη φοίτησης 1ος το 1974, με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Παρακολούθησε το σύνολο των Σχολείων του Στρατού με αρίστη απόδοση και είναι εν ενεργεία Αλεξιπτωτιστής.

Υπηρέτησε ως Διοικητής Υπομονάδας και Μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων.

Διετέλεσε Διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών τα έτη 2002 - 2003.

Διατέλεσε Διοικητής της XVI Μ/Κ ΜΠ τα έτη 2006-2007.

Υπηρέτησε Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Άγκυρα στην Ελληνική Πρεσβεία από 29 Νοε 1991 έως 16 Σεπ 1994.

Υπηρέτησε Ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα στην Ελληνική Πρεσβεία από 15 Ιουλ 1998 έως 30 Ιουν 2001.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου.

Είναι απόφοιτος του NATO DEFENCE COLLEGE (NADEFCOL).

Έχει υπηρετήσει ως Επιτελής σε Σύνταγμα, Μεραρχία, Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Το έτος 2003 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντού Πολιτικής Σχεδίων και Εκμετάλλευσης στο ΓΕΕΘΑ.

Το έτος 2004 προήχθη σε Υποστράτηγο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Δντού Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Το έτος 2006 ανέλαβε τη Διοίκηση της XVI M/Κ ΜΠ.

Το έτος 2007 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και ανέλαβε τη Διοίκηση του Β΄ ΣΣ.

Το έτος 2008 ανέλαβε τη Διοίκηση της 1ης Στρατιάς.

Το έτος 2009 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού.

Την 6 Αυγούστου 2009 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.


ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά - Τούρκικα - Ρώσικα


ΑΕΙ

Είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών στο Νομικό Τμήμα.


ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Πάντειο Πανεπιστήμιο: Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Ανάπτυξη.

Πάντειο Πανεπιστήμιο: Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη.


ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Διδάκτωρ Γεωπολιτικής.


ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΛΛΙΑ

-Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής.

-Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής.

-Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής.

-Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα.

-Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα.

-Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα.

-Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξης.

-Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄ Τάξης.

-Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ΄ Τάξης.

-Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής.

-Διαμνημόνευση ηγεσίας Σχηματισμού Α΄ Τάξης.

-Διαμνημόνευση ηγεσίας Σχηματισμού Β΄ Τάξης.

-Διαμνημόνευση ηγεσίας Σχηματισμού Γ΄ Τάξης.

-Διαμνημόνευση Ευδόκιμης Διοίκησης Α΄ Τάξης.

-Διαμνημόνευση Ευδόκιμης Διοίκησης Β΄ Τάξης.

-Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξκού Επιτελούς Α΄ Τάξης.

-Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξκού Επιτελούς Β΄ Τάξης.
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Σύμη η Salma Hayek στην Ελλαδα

Πρόωρες καλοκαιρινές διακοπές κάνει η Salma Hayek μαζί με τον σύζυγό της Francois Henri Pinault και την κόρη της Valentina.Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο φωτογραφικός φακός των παπαράτσι τους εντόπισε στη Σύμη να απολαμβάνουν το γαλάζιο της θάλασσας και να χαίρονται τον ήλιο του Αιγαίου!Προσιτοί και φιλικοί με όσους τους αναγνώρισαν δε δίστασαν να φωτογραφηθούν μαζί τους!Έκαναν βόλτες στα σοκάκια, έφαγαν παραδοσιακά φαγητά στις γραφικές ταβέρνες του νησιού, ενώ τα απογεύματα προτιμούσαν την περιοχή Πανόραμα όπου θαύμαζαν την καταπληκτική θέα! Διαβάστε περισσότερα...

Martin Mica+Sharon Stone L.A.

Γνωρίστηκαν στο party της Vogue και από τότε είναι αχώριστοι.Αυτός είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα super models του πλανήτη και πολύ πολύ πολύ μικρότερός της.Σε πρόσφατη βόλτα τους σε παραλία του Los Angeles δεν δίστασαν να κυλιστούν στην άμμο, να βγάλουν τα ρούχα τους, να αγκαλιαστούν τρυφερά και να έλθουν σε άκρως ερωτικές περιπτύξεις.
Sharon Stone gets frisky on the beach with Argentine model Martin Mica
Διαβάστε περισσότερα...

VPRC - δηµοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ 30% - ΝΔ 26,5%

Ανετα θα βγει πρωτο κομμα ο ΣΥΡΙΖΑ και οχι η ΝΔ οπως εμφανιζουν αλλοι... Επτακοµµατική Βουλή µε πρώτο κόµµα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δηµοσκόπηση της VPRC. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίµηση εκλογικής επιρροής και διατηρεί σαφές προβάδισµα έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας, που ακολουθεί µε 26,5%. Και σε αυτή τη δηµοσκόπηση επιβεβαιώνεται το εκλογικό ρεύµα και η δυναµική του ΣΥΡΙΖΑ µε την αύξηση των ποσοστών του, αφού συνεχίζεται ο διεµβολισµός όµορων πολιτικών χώρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, µάλιστα, δείχνει να επικρατεί της Νέας ∆ηµοκρατίας και στο παιχνίδι του διπολισµού που επέβαλε ουσιαστικά ο Αντώνης Σαµαράς µε το κάλεσµα κεντροδεξιάς συστράτευσης. Από την άλλη, η Νέα ∆ηµοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της ως αποτέλεσµα της µερικής επανένωσης της κεντροδεξιάς παράταξης, και πάλι, όµως, το αντιµνηµονιακό κοµµάτι που άνηκε στη Ν∆ δεν δείχνει διατεθειµένο να επιστρέψει σ' αυτή τουλάχιστον στις προσεχείς εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι δηµιουργεί βάση αντίστασης στην πτώση των ποσοστών του στο 12,5%, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται νέα συρρίκνωσή του στην τελική ευθεία των εκλογών, µε φυγή ψηφοφόρων τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη Νέα ∆ηµοκρατία. Μικρή αλλά διακριτή πτώση καταγράφουν τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, αποτέλεσµα της διπολικής, όπως εξελίσσεται, αναµέτρησης. Αντίθετα, η ∆ηµοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη συγκρατεί τα ποσοστά της τάξης του 7,5% και επιβεβαιώνει το ρόλο ρυθµιστή στο µετεκλογικό σκηνικό.
∆ύο κόµµατα που βρέθηκαν µια ανάσα από την είσοδό τους στη Βουλή στις προηγούµενες εκλογές, οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑΟΣ, αλλά και το κόµµα που προέκυψε από τη συνεργασία των ∆ηµιουργία, Ξανά και ∆ράση φαίνεται πως δεν θα τα καταφέρουν ούτε στις προσεχείς εκλογές. Ακόµα και στα υψηλότερα όρια της εκλογικής τους επιρροής οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 2,3%, ενώ το κόµµα του Γιώργου Καρατζαφέρη, έπειτα από την «αιµορραγία» στελεχών προς τη Ν∆, µόλις και µετά βίας ξεπερνά το 1,6%. Το ανώτατο όριο της εκλογικής επιρροής του ∆ηµιουργία, Ξανά αγγίζει το 2,9%.
Τριπλή ισοπαλία έχουµε στην καταλληλότητα πρωθυπουργού. Αντώνης Σαµαράς, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρούνται καταλληλότεροι για πρωθυπουργοί από το 15% των ερωτηθέντων και βρίσκονται στη... δεύτερη θέση, αφού προηγείται σταθερά ο... Κανένας µε 31%! Στην εµπειρία των δύο ανταγωνιστών του από τις προη­γούµενες θητείες τους σε κυβερνητικές θέσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά µε την αύρα της δυναµικής του κόµµατός του, καλύπτοντας τη διαφορά που τον χώριζε µέχρι πρόσφατα από τους αρχηγούς της Νέας ∆ηµοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Τον Φώτη Κουβέλη θεωρεί καταλληλότερο για την πρωθυπουργία ποσοστό 8%, ενώ ο Πάνος Καµµένος συγκεντρώνει 4%. Αλέκα Παπαρήγα (2%) και Νίκος Μιχαλολιάκος (1%) συµπληρώνουν τη σχετική λίστα.

Το δείγμα της έρευνας είναι πάνω από 1000 άτομα.

epikaira
Διαβάστε περισσότερα...

Έπιασαν με κινητό τον Τσοχατζόπουλο στις φυλακές

Με κινητό τηλέφωνο στην κατοχή του έπιασαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον πρώην υπουργό Άμυνας και κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού Άκη Τσοχατζόπουλο.Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο κελί του οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν ένα κινητό τηλέφωνο κάτι το οποίο απαγορεύεται από τον κώδικα των φυλακών.Με απόφαση του διευθυντή ο κ. Τσοχατζόπουλος θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών στη συνεδρίαση του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να παρίσταται και ο δικηγόρος του.
Παναγιώτης Στάθης
Πηγή:capital . gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλέξης Τσίπρας: οι σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας αποτελούν πρωταρχικό μέλημα

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να ξεφτιλίζει τους αμερικανοεβραιόδουλους «κεντροδεξιούς», με πατριωτικές και φιλοχριστιανικές δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία 24″, που απέφυγαν να προβάλουν τα «ελληνικά» κανάλια.

Την ανάγκη να απαλλαγεί η Ελλάδα από το δόγμα που την θέλει να ανήκει μόνον στην Δύση ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παραχωρώντας αποκλειστική συνέντευξη στο ρωσόφωνο δορυφορικό κανάλι «Ρωσία 24» με τηλεθέαση άνω των 100 εκατομμυρίων τηλεθεατών, υποσχέθηκε πως αν εκλεγεί στις 17 Ιουνίου οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία θα αποτελέσουν πρωταρχικό του μέλημα.

Στην συνέντευξη που έτυχε ζεστής υποδοχής, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του καναλιού να την μεταδώσουν σε 3 δελτία ειδήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να δώσει μια διαφορετική ερμηνεία για τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα οδηγήθηκε σε αυτό το οριακό σημείο.

ΕΡ: Μπορεί να παραστεί ανάγκη η Ελλάδα να συσφίξει τις σχέσεις με άλλες χώρες, που μπορεί και να μην ανήκουν στους παραδοσιακούς οικονομικούς της εταίρους; Νομίζετε πως οι σχέσεις της χώρας σας με τη Ρωσία πρέπει να έλθουν πιο κοντά;

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Αναμφίβολα η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία αποτελεί προτεραιότητά μας. Οι σχέσεις μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας έχουν βαθιές ιστορικές και πολιτιστικές ρίζες. Έχουμε κοινό ορθόδοξο πολιτισμό, συμπολεμήσαμε εναντίον του ναζισμού και του φασισμού, γράψαμε κοινές σελίδες του αγώνα στη σύγχρονη εποχή. Πιστεύουμε ότι η διακοπή στις σχέσεις μας, η οποία σημειώθηκε επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρέπει να ξεπεραστεί. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της αγροτικής βιομηχανίας και του τουρισμού. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα ωφελήσει και τις δύο χώρες μας. Το θέμα της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της σταθερότητας πρωταγωνιστεί στις σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη γεωπολιτική δύναμη στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή της κατεύθυνσης της εξωτερικής μας πολιτικής αποτελεί προτεραιότητα για μας. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το πεπαλαιομένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Αυτό το σύνθημα τελευταία μετατράπηκε σε σύνθημα «η Ελλάδα παραδόθηκε στη Δύση». Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις ως προς τις άλλες χώρες-μέλη. Αλλά, παράλληλα, είμαστε και μια χώρα που μπορεί να εφαρμόζει ανεξάρτητη, δυναμική και ειρηνική εξωτερική πολιτική.

ΕΡ: Απ' ότι κατάλαβα, πιστεύετε ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης της κρίσης στην Ελλάδα δεν είναι υλοποιήσιμο εξ ορισμού. Αν είναι έτσι και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σοβαρή πολιτική δύναμη που έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές, ποια θα είναι τα συγκεκριμένα σας βήματα και πώς σκοπεύετε να αλλάξετε το πολιτικό και το οικονομικό σύστημα της χώρας;

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Το πρώτο βήμα θα είναι η κατάργηση σε νομοθετικό επίπεδο του προγράμματος των μέτρων λιτότητας, το οποίο οδηγεί τη χώρα σε όλο και πιο βαθιά ύφεση. Θα προσπαθήσουμε να ανακατανείμουμε τον πλούτο από τα πάνω προς τα κάτω. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Θα πάψουμε να φορολογούμε τους φτωχούς, θα αυξήσουμε τη φορολογική επιβάρυνση των πλουσίων, θα αναβαθμίσουμε σταδιακά το επίπεδο των ελάχιστων μισθών και συντάξεων ούτως ώστε να αναζωογονηθεί η οικονομία. Ταυτόχρονα, θα καταπολεμήσουμε την κρίση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα συμμετάσχουμε στη λήψη αποφάσεων για την καταπολέμηση της κοινής πιστοληπτικής κρίσης, η οποία δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα. Σήμερα υπό δύσκολες καταστάσεις βρίσκονται η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ιταλία. Φανταστείτε ότι το ύψος του χρέους της Ιταλίας είναι 1,9 τρις ευρώ, ενώ της Ελλάδας είναι μόνο 350-360 δις. ευρώ. Θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε να διατεθούν σε επενδύσεις οι πόροι που καταβάλλονται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης και την Ιρλανδία, αντί να εξατμίζονται. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από νέο σχέδιο Μάρσαλ για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Τρίτος τομέας είναι ο αναπροσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και η αναθεώρηση των γεωπολιτικών προτεραιοτήτων της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η εξωτερική μας πολιτική θα είναι δραστήρια και πολύπλευρη. Είμαστε μια από τις χώρες της Ευρωζώνης και έχουμε ίσα δικαιώματα με τις άλλες. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και σκοπεύουμε να διαμορφώσουμε ισότιμες και σταθερές σχέσεις όχι μόνο με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και με τις χώρες που διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην περιοχή. Θεωρούμε ότι η Ευρώπη εκτείνεται από τα Ουράλια ως τον Ατλαντικό και βλέπουμε ως μια από τις προϋποθέσεις σταθερής και ασφαλούς ανάπτυξης της Ευρώπης τη συνεργασία μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας. Η Ρωσία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.
H σημερινή κατάσταση στην Ευρωζώνη θυμίζει τον ψυχρό πόλεμο.
πηγη pekp . gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εθνικιστές στο κέντρο της Αθήνας για την Άλωση Κωνσταντινούπολης

Στο Συνταγμα οι Εθνικιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις καθώς με αστείες δικαιολογίες δεν επετράπη η κατάθεση στεφάνου.Η απάντηση του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου ήταν λακωνική: «Δεν θα καταθέσουμε το στεφάνι εδώ... Όχι γιατί δεν μπορούμε, αλλά γιατί είμαστε πειθαρχημένοι». Σε δηλώσεις του επίσης προς τηλεοπτικούς σταθμούς είπε: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Για εμάς η Κωνσταντινούπολη είναι και θα είναι ελληνική».
πηγη xryshaygh . com
Διαβάστε περισσότερα...

Σεισμός Μοντενα Ιταλία

Σεισμός - φονιάς στην Ιταλία - 17 νεκροί - 10 οι αγνοούμενοι
- 5,8 Ρίχτερ ο σεισμός με επίκεντρο τη Μόντενα - Έγινε αισθητός έως το Μιλάνο και σε περιοχές της Τοσκάνης - Μεταξύ 5,3 και 5,4 βαθμών οι μετασεισμοί που ακολούθησαν - Η Ferrari έκλεισε το εργοστάσιό της για να αφήσει τους εργάτες να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους...
VIDEO
Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργος Πρίντεζης-Βιβή Τσιάμη

Μια ακριβή αγορά έκανε ο γνωστός μπασκετμπολίστας και αυτή δεν είναι άλλη από ένα ταχύπλοο σκάφος Ο Γιώργος είναι πολύ χαρούμενος για το νέο του απόκτημα, ενώ επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη στη σύντροφό του Το ονόμασε "Βιβή". Με τον τρόπο αυτό της απέδειξε για ακόμη μια φορά τα όμορφα και έντονα συναισθήματα που τρέφει για εκείνη. Το περιβάλλον του ζευγαριού αναφέρει σύμφωνα με το "Ciao",πως η κίνησή του αυτή συγκίνησε ιδιαίτερα το όμορφο μοντέλο και ανυπομονεί να ξεκινήσει τις βόλτες στη θάλασσα μαζί με το σκάφος και τον Γιώργο της.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα...