ΤΣΣΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 61-62 CSKA-OLYMPIAKOS 61-62

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΥΡΩΠΗΣ 2012 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
olympiacos-final-four-2012
CSKA-OLYMPIAKOS 61-62 FINAL
ΤΣΣΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός: 61-62 (Τελικό)


Ένα από τα μεγαλύτερη έπη του ελληνικού μπάσκετ γράφτηκε από τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη! Τα απίστευτα «μωρά» του Ντούσαν Ίβκοβιτς επέστρεψαν από το -19 μέσα σε ένα δεκάλεπτο, νίκησαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας 62-61 στον τελικό του Final 4 και κατάκτησαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους την κούπα.
Olympiacos Piraeus and CSKA Moscow will clash for the title in the championship game of the 2012 Turkish Airlines Euroleague Final Four at Sinan Erdem Arena in Istanbul on Sunday 20:00 CET. The story within the story of the 2012 Euroleague Final is that both Coach Dusan Ivkovic and his counterpart Jonas Kazlauskas coached the clubs they are facing tonight. Of course before Ivkovic went to CSKA and took the Russian champs to three consecutive Final Fours, he guided the Reds to the trophy back in 1997. That is the only Euroleague title for Olympiacos to date; CSKA has six – the last one coming in 2008. Andrei Kirilenko, who was named the 2011-12 Euroleague MVP, will have a chance to win his first Euroleague title if CSKE can beat Olympiacos for the third time this season. Olympiacos stunned Barcelona in the semis by slowing the tempo of the game. It will be interesting to see if they try the same recipe against the CSKA team that came from 14 points down against Panathinaikos once they started pushing the ball down the floor. But, it will also be a defensive battle as Spanoulis will likely be the focal point of CSKA’s defense, and Olympiacos must control the defensive boards after getting away with allowing 19 offensive rebounds in the semis. But first a showdown between Euroleague giants – and the last two Euroleague champs – Panathinaikos and FC Barcelona Regal will take place at 17:00 CET in third place game. Before the dramatic loss in the Friday’s semifinals, Panathinaikos was the winner of seven consecutive Final Four games, so the Greens will find themselves in an unusual position when they take the floor against Barcelona. The Spanish champions might be without Juan Carlos Navarro who is nursing a foot injury, but will have a little extra motivation playing against the team that eliminated them from the competition last season and deprived them of a chance to play at Final Four in their own city !
Διαβάστε περισσότερα...

Αλαβάνος: δεν υπάρχει δυνατότητα κατάργησης του Μνημονίου

Ο Αλέκος Αλαβάνος καλεί, με άρθρο του, την Αριστερά να πει την αλήθεια στο λαό, ότι δηλαδή δεν υπάρχει δυνατότητα κατάργησης του Μνημονίου παρά μόνο αν η Ελλάδα βρεθεί εκτός Ευρωζώνης.

Ο πρώην πρόεδρος του Σύριζα κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιμένει ότι υπάρχει δρόμος που καταργεί το Μνημόνιο χωρίς να θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Σημειώνει, μάλιστα, ο Αλέκος Αλαβάνος ότι μπορεί να αποβεί μοιραία μια λάθος εκτίμηση για τα περιθώρια ευλυγισίας, που έχουν η Γαλλία ή η Γερμανία.

Διαβάστε ορισμένα σημεία από το άρθρο του:
«Η Ελλάδα ήταν στους νικητές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου γιατί ο Βενιζέλος διείδε την επιτυχία της Αγγλογαλλικής Συμμαχίας, έφτασε μετά λίγα χρόνια στη Μικρασιατική Καταστροφή γιατί έσφαλε ότι η στήριξή της θα συνεχιζόταν. Σε μια χώρα εξαρτημένη, η σωστή ή λαθεμένη εκτίμηση για τις κατευθύνσεις και τα όρια των Μεγάλων Δυνάμεων (από τη Δεξιά για να ευθυγραμμιστεί, την Αριστερά για να εναντιωθεί) οδηγεί από τον θρίαμβο μέχρι την πανωλεθρία. Αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο σήμερα. Και με τον Ολάντ και τις προθέσεις του για ανάπτυξη και με ένα «όχι» των Ιρλανδών στο Ευρωσύμφωνο, τα όρια τροποποίησης των όρων των δανείων είναι ελάχιστα και σε δευτερεύοντα σημεία, που δεν μπορούν να απαντήσουν στις άμεσες ανάγκες και στην κλιμακούμενη οργή του λαού…
… Δυνατότητα κατάργησης του Μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης. Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί να αποβεί μοιραία.
«Ήρεμα, ήρεμα κι απλά», γράφει ο Γιάννης Ρίτσος. Αυτό χρειάζεται να κάνει σήμερα η Αριστερά. Να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της και «ήρεμα και απλά» να πει στον κόσμο: «Εμείς θέλουμε την άμεση και πλήρη κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των νόμων τους. Ήδη ακούμε την Ευρώπη να μας απειλεί με έξοδο από το ευρώ. Για να μη βρεθούμε στο χάος έχουμε ετοιμάσει το σχέδιό μας για την έξοδο».
Πάνω σε μια τέτοια βάση θα μπορούσαν να συνυπάρξουν και οι δυνάμεις που την αποχώρηση από το ευρώ θα την έχουν ως εφεδρικό Σχέδιο Β΄ και οι δυνάμεις που την έχουν κιόλας ως Σχέδιο Α΄ (όπως το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής). Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο υπάρχει μια ευρεία βάση συνεργασίας, αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι γνωρίζουν, ούτε θα απογοητευθούν ούτε θα αιφνιδιαστούν και συμμετέχουν ως συμπρωταγωνιστές.
Η Αριστερά μπορεί ταυτόχρονα να υψώνεται και να χαμηλώνει. Να ανεβαίνει καλπάζοντας εκλογικά και να αποδομείται ο ριζοσπαστικός πυρήνας των ιδεών και αξιών της, οι διαχωρισμοί «Αριστερά», «Κέντρο», «Δεξιά» να χάνουν τη σημασία τους. Το έχουμε δει στην Ιταλία, το βλέπουμε τώρα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Στην Ελλάδα σήμερα οι «απελπισμένοι» αναζητούν αγωνιωδώς ελπίδα, από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Δεν αξίζει η Αριστερά να αφήσει τα πράγματα στο «κορώνα – γράμματα» κι ας φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή έρχονται «γράμματα» (κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ). Η ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να αμυνθεί απέναντι στην ευκολία της ίδιας της εκλογικής επιτυχίας. Να μη φοβηθεί το συγκρουσιακό και μετασχηματιστικό της χαρακτήρα. Να κρατήσει τα κοινωνικά της οράματα. Να εντάξει τη θετική συμβολή που μπορεί πια να έχει στα δραματικά προβλήματα του λαού σε μια καινοτόμα αφήγηση ανατρεπτικών αλλαγών σε μια χώρα όχι της Λατινικής Αμερικής, όπου η αλυσίδα ήδη έχει σπάσει από «αδύναμους κρίκους», αλλά της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Διαβάστε περισσότερα...

Φόρμουλα 1 Παστόρ Μαλντονάντο

Pastor Maldonado Formula 1 - Παστόρ Μαλντονάντο Φόρμουλα 1
Την παρθενική του νίκη στην Formula 1, επί ισπανικού εδάφους, πέτυχε ο Παστόρ Μαλντονάντο.Ο πιλότος από την Βενεζουέλα χάρισε στην Williams την πρώτη της νίκη μετά το 2004 και το GP της Βραζιλίας.

Μετά το τέλος του αγώνα στην Καταλούνια ο Μαλντονάντο υποστήριξε ότι η ομάδα του είχε τον πλήρη έλεγχο ακόμη κι όταν ο Φερνάντο Αλόνσο τον πίεζε για να περάσει πρώτος.
«Ήταν πολύ κοντά. Προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε τη φθορά των ελαστικών επομένως δε μπορούσα να πιέσω τόσο πολύ, μόνο για να τα κρατήσω μέχρι το τέλος του αγώνα ενώ ο Φερνάντο πλησίαζε. Υπήρχαν κάποια στιγμές όπου ήταν πολύ κοντά ιδίως στο τέλος της ευθείας αλλά τα κατάφερνα την απόσταση και ήλεγχα τα πάντα. Ο ρυθμός μας σήμερα ήταν πολύ καλός, το μονοθέσιο ήταν εκπληκτικό όπως και η ομάδα. Κάναμε ένα μικρό λάθος στο τελευταίο πτστόπ, αλλά αυτό δεν επηρέασε την απόδοσή μας.
Πιστεύω ότι ήταν μία υπέροχη ημέρα, απίστευτη για εμένα και για όλη την ομάδα. Πιέζαμε τόσο πολύ από πέρυσι για να βελτιωνόμαστε αγώνα με τον αγώνα και τώρα είμαστε εδώ. Ηταν ένας δύσκολος αγώνας και από θέμα στρατηγικής, ήταν όμως δύσκολος και σε ό,τι αφορά στα ελαστικά. Μετά από μερικούς γύρους παλεύαμε με αυτά, αλλά νιώθω την ανάγκη να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος διότι το μονοθέσιο ήταν πολύ ανταγωνιστικό από τον πρώτο γύρο», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο πιλότος από την Βενεζουέλα υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μία μοναδική ευκαιρία για την ομάδα να παρουσιαστεί δυνατή και στον επόμενο αγώνα της χρονιάς, στο Μονακό.

«Χρειάζεται να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Η διάρκεια θα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας σε αυτό το πρωτάθλημα».
Διαβάστε περισσότερα...

Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης βιογραφικο

viografiko kasidiaris ilias xrysh aygh
Εχει αναλάβει να «καθαρίσει» το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής. Ως ο «διαβασμένος» της οργάνωσης, έχει πάρει επ' ώμου το δύσκολο έργο του εξωραϊσμού της εικόνας της οργάνωσης, με... στρογγυλοποίηση των θέσεών της και παρουσίαση ενός πιο φιλολαϊκού προφίλ. Με διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σταδιακή... στιλιστική βελτίωση, ο Ηλίας Κασιδιάρης εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής...

Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά στη διαδρομή, τις δηλώσεις και τα γραπτά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι πίσω από το προσωπείο του δημοκρατικά εκλεγμένου βουλευτή, κρύβεται ένας σκληρός ιδεολόγος του αιματοβαμμένου εθνικοσοσιαλισμού, που χαρακτηρίζει τον Χίτλερ «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή», θεωρεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει δολοφονηθεί από τη χούντα και εξυμνεί πράξεις βίας σε βάρος οποιουδήποτε διαφορετικού...

Πρόσωπο εμπιστοσύνης του Ν. Μιχαλολιάκου, ο Η. Κασιδιάρης εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς στην περιφέρεια Αττικής. Λέγεται ότι ο αρχηγός «έστειλε» τους υποψηφίους του κόμματος που προηγούνταν αλφαβητικά του Κασιδιάρη σε άλλες περιοχές, προκειμένου το όνομα του «εκλεκτού» να παραμείνει πρώτο και να... σταυρωθεί από όλους.

Οπως ο ίδιος γράφει στο προφίλ του στο facebook, γεννήθηκε το 1980 στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Χημεία Τροφίμων. Ζει στο Πικέρμι και εργάζεται ως επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.

Από τα φοιτητικά χρόνια επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και εντάχθηκε νωρίς στη Χρυσή Αυγή. «Παθιασμένος» με τον στρατό, φαίνεται να υπηρέτησε τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις. Οταν πια απολύθηκε, αφιερώθηκε στην οργάνωση. Εγινε «ακτιβιστής της Χρυσής Αυγής» με ενεργή δράση σε... μάχες σώμα με σώμα με τους αναρχικούς, καθώς και επιθέσεις σε μετανάστες και «αριστερούς».

Κανείς δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει τι ήταν αυτό που έκανε τον Ν. Μιχαλολιάκο να τον ξεχωρίσει. Ισως ο χειρισμός του λόγου, με τον οποίο βγάζει τα μέλη της Χρυσής Αυγής ασπροπρόσωπα, μπορεί και το παρουσιαστικό του που δεν θυμίζει τους «βέρους» χρυσαυγίτες με την επιθετική εμφάνιση.
Ο Ηλ. Κασιδιάρης έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένως τη γραφίδα του για να υποστηρίξει τις αντιδημοκρατικές του απόψεις. Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του κόμματος λίγες μέρες πριν εκλεγεί στη Βουλή, ο ίδιος αναφέρει: «Σήμερα που ο λαός κατάλαβε απόλυτα την απάτη της ψευτοδημοκρατίας τους, πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που εξυμνούν το καθεστώς της 21ης Απριλίου».
Διαβάστε περισσότερα...

Robert De Niro+Michael Douglas - Last Vegas

Ο Robert De Niro και ο Michael Douglas πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία “Last Vegas”, όπως έγινε γνωστό. Το “Last Vegas” είναι μια κωμωδία, που επικεντρώνεται σε μια παρέα τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι καλούνται στο Λας Βέγκας για το μπάτσελορ ενός φίλου τους, που ήταν γυναικάς και αποφάσισε επιτέλους να παντρευτεί μια γυναίκα που έχει τα μισά του χρόνια. Ο Robert De Niro θα ενσαρκώσει στο φιλμ έναν άνδρα που είναι διστακτικός σχετικά με το ταξίδι. Επίσης έχει μια έχθρα με τον χαρακτήρα του Michael Douglas, για ένα κορίτσι που και οι δύο διεκδικούσαν στα νιάτα τους. Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Jon Turteltaub, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Dan Fogelman, ο οποίος είχε γράψει και το σενάριο της ταινίας “Crazy, Stupid, Love”.
ant1 online

Διαβάστε περισσότερα...

Λούκας Γιώρκας: Δεν είμαι άνετα οικονομικά

Ο γνωστός τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας μιλάει για τις δύσκολες στιγμές της ζωής του και για τις ημέρες που όπως λέει δεν είχε καν τα αναγκαία. Ακόμη, ο Λούκας αναφέρθηκε και στο μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη Δημήτρη Μητροπάνο. Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Λούκα στην Espresso της Κυριακής.

- Πολλοί Ελληνες πλέον ζουν στα όρια της φτώχειας. Περάσατε περίοδο που δεν είχατε να φάτε;

Αν και αυτό μπορεί να ακουστεί ψευδές λόγω του επαγγέλματός μου, ακόμα βρίσκομαι σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν ντρέπομαι να το λέω, ούτε κρύβομαι. Ακόμα είμαι σε αυτήν την κατάσταση. Είμαι σε έναν διαρκή αγώνα επιβίωσης, όπως πολύς κόσμος. Δεν είμαι άνετα οικονομικά. Δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει η επόμενη ημέρα.

- Υπήρξε διάστημα στην Αθήνα που δυσκολευόσασταν δηλαδή ακόμα και για το φαγητό σας;

Ναι, δυσκολευόμουν και για το φαγητό μου. Αυτά είναι μαθήματα και παθήματα ζωής για να μπορούμε να μην είμαστε λαίμαργοι όχι μόνον όσον αφορά το φαγητό αλλά τα πάντα.

- Πώς ήσασταν εκείνη την περίοδο;

Προσπαθούσα να αρκούμαι σε όσο πιο λίγα γίνεται. Δεν έκανα εξόδους. Ακόμα δεν το κάνω. Προσπαθώ να ξοδεύω όσο πιο λίγα μπορώ για να έχω χρήματα να ψωνίζω τα βασικά. Να έχω να φάω και να μπορώ να ζήσω.

- Υπήρχε ημέρα που πεινούσατε και δεν είχατε φαγητό;

Σίγουρα δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τα γεύματα που είχα πλουσιοπάροχα.

- Με ποιο τρόπο βρίσκετε γαλήνη;

Με τον Θεό. Διαβάζω βιβλία κατά κύριο λόγο θρησκευτικά και επισκέπτομαι τον πνευματικό μου. Οταν είσαι σε ένα πρόβλημα, είναι σαν να σε κλείνουν σε ένα τετράγωνο που περιβάλλεται από τοίχο. Ενας άνθρωπος που σ' αγαπάει ανιδιοτελώς μπορεί πιο εύκολα να δει πού υπάρχει πέρασμα.

- Έρχομαι στον Δημήτρη Μητροπάνο, με τον οποίο είχατε την τύχη να συνεργαστείτε. Σας λείπει σήμερα;

Η τύχη και η τιμή που είχα δεν ήταν μόνο στην επαγγελματική συνεργασία στη σκηνή αλλά πίσω στα καμαρίνια, όπου βίωνα καθημερινά την παρουσία του, τους διαλόγους που πολλές φορές είχαμε. Από τον Δημήτρη Μητροπάνο έμαθα και πήρα πολλά πράγματα. Μόνο που συζητάμε για εκείνον συγκινούμαι και το λέω αληθινά. Μέσα από εκείνον γνώρισα καλύτερα τον εαυτό μου, είδα τι σημαίνει πραγματικά ένας άνθρωπος με αρχές, μετρημένος, τόσο σπουδαίος και μεγάλος. Κάποια στιγμή, μου έκανε δώρο ένα τετράδιο και είπα ότι εκεί μέσα θέλω να γράφω ό,τι πιο σημαντικό βιώνω και μαθαίνω. Ευτυχώς, ακόμα έχει πολλές σελίδες για να γεμίσει. Είναι πάντα στο προσκεφάλι μου, στο κομοδίνο, δίπλα από το κρεβάτι μου.

Όσον αφορά τη φετινή συμμετοχή της χώρας μας στη Eurovision, ο Λούκας δήλωσε: «Είναι ένα τραγούδι που ταιριάζει καλύτερα στην Eurovision, γιατί μοιάζει σαν ύφος με πολλές προηγούμενες συμμετοχές. Πιστεύω ότι θα πάει καλά. Η Ελευθερία Ελευθερίου είναι μια πολύ καλή τραγουδίστρια».
Διαβάστε περισσότερα...

Extra χαρατσι στη ΔΕΗ!

neo xaratsi dei
Ποιες είναι όμως οι κατηγορίες των πελατών που θα κληθούν να πληρώσουν το extra χαράτσι, το επιπλέον ποσό δηλαδή ως εγγύηση για την κατανάλωση ρεύματος;
-Οι πελάτες των οποίων οι λογαριασμοί εμφανίζουν απόκλιση μεταξύ κατανάλωσης και του εκτιμώμενου ποσού που χρησιμοποιήθηκε για τον καθορισμό της εγγύησης. Σήμερα για παράδειγμα η εγγύηση είναι για τριφασικές περιοχές 77 ή 128 ευρώ ανάλογα με την ασφάλεια που χρησιμοποιείται και για τις μονοφασικές περιοχές 0,56 ευρώ επί τα τετραγωνικά του σπιτιού.

-Οι πελάτες που επανειλημμένα καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους. Δηλαδή όλοι. Ιδιαίτερα τώρα μέσα στην κρίση και με την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων η πλειονότητα των καταναλωτών καθυστερεί να πληρώσει το λογαριαμό

-Ολοι οι πελάτες όταν η ΔΕΗ αυξάνει την τιμή του ρεύματος. Ηδη έχει αποφασιστεί αύξηση τιμολογίων σύντομα, όπως τουλάχιστον επιμένει η τρόικα

-Οι πελάτες στους οποίους εκδίδεται, λόγω χρέους, για δεύτερη φορά εντολή διακοπής

-Οι πελάτες που έχουν επανασυνδέσει αυθαίρετα μετρητή που έχει αποσυνδεθεί. Δηλαδή κάποιος ο οποίος δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα και επανασύνδεσε το μετρητή του, θα κληθεί να καταβάλλει αυξημένη εγγύηση

Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η ΔΕΗ προτείνει το ύψος της εγγύησης να φτάνει το ποσό της εκτιμώμενης αξίας κατανάλωσης έξι μηνών, σε διαφορετική περίπτωση θα κόβεται το ρεύμα.
fpress-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελενα Παπαβασιλείου+Σόφη Πασχάλη+Μαριάντα Πιερίδη

Η Ελενα Παπαβασιλείου μαζί με τη Σόφη Πασχάλη και τη Μαριάντα Πιερίδη μέσα στη μόδα διαλέγουν βραχιολάκια.Τα κορίτσια μαζεύτηκαν στο σπίτι της Σόφης Πασχάλη για να διαλέξουν χρωματιστά βραχιολάκια, οπου είναι πολύ της μόδας.Και δια του λόγου το αληθές φωτογραφήθηκαν και η Έλενα τουίταρε τα αποδεικτικά στοιχεία στους φίλους της, γράφοντας: "Girls having fun @mariadapieridi @Sophiepaschali διαλέγουμε βραχιολάκια από την Σοφία"
Διαβάστε περισσότερα...

Υποψηφιοι Πρωθυπουργοι Ελλαδας

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στις συναντήσεις που θα έχει ο Κάρολος Παπούλιας με τους πολιτικούς αρχηγούς, τότε και σύμφωνα με το Σύνταγμα μέχρι τις 17 Ιουνίου, που πιθανότατα θα διεξαχθούν οι εκλογές, αναλαμβάνει υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό (υπηρεσιακής) κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Ο Πρόεδρος πρέπει να επιλέξει μεταξύ των: Ρένας Ασημακοπούλου (Αρειος Πάγος), Παναγιώτη Πικραμμένου (Συμβούλιο της Επικρατείας) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο).

Στις 17 Μαΐου και ανεξάρτητα από τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, θα πρέπει να συγκληθεί η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα για «τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη εκλογών και τη σύγκληση της νέας Βουλής» που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θυροκολλήθηκε στις 11 Απριλίου 2012.

Συνταγματολόγοι αναφέρουν ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να έρθει πιο νωρίς αν ο Κάρολος Παπούλιας εκδώσει νέο Προεδρικό Διάταγμα που να ορίζει σύγκληση της Βουλής π.χ. 2, 3 ή 4 ημέρες νωρίτερα -πάντα όμως όχι εις βάρος των προθεσμιών των εντολών.
Διαβάστε περισσότερα...

Eva Mendes Είμαι υπερπροστατευτική

Μπορεί οι φήμες να τους ήθελαν χωριστά μετά από μόλις μερικούς μήνες σχέσης, όμως η Eva Mendes και ο αγαπημένος της Ryan Gosling, είναι πιο ερωτευμένοι από ποτέ...Το ζευγάρι που ήδη μετρά εννέα μήνες μαζί, εθεάθη προσφάτως, να κάνει βόλτες στους δρόμους του Μανχάταν, περπατώντας χεράκι-χεράκι δίνοντας ένα τέλος στις φήμες.
Ωστόσο η ηθοποιός έδωσε τροφή για σχόλια όταν εμφανίστηκε μόνη της στο Gala του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης.
Η ίδια στη συνέχεια, καλεσμένη στο show της Elene DeGeneres, εξήγησε πως είναι επιλογή της να κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την ιδιωτική της ζωή: «Νιώθω λίγο ανασφαλής γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να είμαι υπερβολικά προσεκτική για τα λεγόμενά μου, αφού είμαι υπερπροστατευτική. Αυτό είναι για εμένα το σημαντικότερο. Είμαι υπερπροστατευτική όσον αφορά τη ζωή μου, και ένιωσα να χάνω τον έλεγχο».
Διαβάστε περισσότερα...

Βασω Λασκαρακη: Αν δεν γυμνάζεσαι δεν βλέπεις το αποτέλεσμα που περιμένεις

VASO LASKARAKI
Η FACEBOOK
πρωταγωνίστρια της καθημερινής σειράς του Mega “Κλεμμένα όνειρα”, Βάσω Λασκαράκη αποκαλύπτει τα διατροφικά της μυστικά και πως κατάφερε να αποκτήσει ένα τόσο εντυπωσιακό σώμα... Η ηθοποιός σε συνέντευξη της στο περιοδικό “OK”, είπε για τα κιλά που έχασε και τη μέθοδο που ακολούθησε «Όλοι μού λένε ότι έχω αδυνατίσει, όμως στην πραγματικότητα έχω χάσει μόλις τρία κιλά, από 56 που ήμουν κατέβηκα στα 53. Το μυστικό μου; Η γυμναστική. Όσο και να προσέχεις τη διατροφή σου αν δεν γυμνάζεσαι δεν βλέπεις το αποτέλεσμα που περιμένεις. Με τη γυμναστική αλλάζει η σύσταση του σώματος. Ούτε εγώ το πίστευα, αλλά το είδα να συμβαίνει. Δεν είχα γυμναστεί ποτέ πριν, αλλά μου έγινε συνήθεια.

Βέβαια έχω και τον κατάλληλο άνθρωπο δίπλα μου ου ασχολείται μόνο με τις δικές μου ανάγκες και δυνατότητες. Είμαι τυχερή που έχω τον φίλο μου και με φροντίζει ιδιαιτέρως, ενώ μπορώ να ρυθμίζω και το πρόγραμμά μου, μια και κάνω personal training. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται όλοι να έχουν τον δικό τους γυμναστή, αρκεί όμως να κάνουν κάτι».

Ωστόσο παρά το καθημερινό απαιτητικό της πρόγραμμα φροντίζει να μαγειρεύει υγιεινά: «Στο σπίτι μαγειρεύω πάντα εγώ. Αποφεύγω τα τηγανητά και τα λιπαρά, αλλά γενικά δεν θα στερηθώ τίποτα. Δεν θα κάνω δηλαδή υπερβολές, ούτε θα θυσιάσω τη γεύση. Κρατάω ένα μέτρο».

Όσο για τον αν υπήρξε υποστήριξη από τα αγαπημένα της πρόσωπα, ανέφερε: «Δεν χρειάστηκα καμία υποστήριξη ούτε από τον Γιάννη (Τσιμιτσέλη), ούτε από την οικογένειά ή τους φίλους μου. Αρχικά δεν μπήκα σε κάποιο αυστηρό πρόγραμμα, αλλά το κυριότερο, αν ήθελα να κάνω δίαιτα θα έκανα χωρίς να επηρεάζομαι από τους γύρω μου. Ε, τώρα αν καμία φορά με παρασύρουν να κάνω καμία παρασπονδία δεν χάθηκε και ο κόσμος. Δεν παώ για Μις Υφήλιος».
vipnews-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Mother's Day

Mother's Day
Mother's Day is a celebration that honours mothers and motherhood, maternal bonds, and the influence of mothers in society. It is celebrated on various days in many parts of the world, most commonly in March, April, or May. Διαβάστε περισσότερα...

Despoina Vandi south africa

despoina vandi south africa
Από την πόλη της Νοτίου Αφρικής ξεκίνησε απόψε την παγκόσμια περιοδεία της η τραγουδίστρια -Στο πλευρό της ο Ντέμης Νικολαΐδης...
Την αποθέωση γνώρισε από τους Έλληνες της Νοτίου Αφρικής η Δέσποινα Βανδή. Η τραγουδίστρια βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη στο Γιοχάνεσμπουργκ, που αποτελεί τον πρώτο σταθμό της παγκόσμιας περιοδείας της και εισέπραξε απλόχερα την αγάπη των θαυμαστών της τόσο στα μέρη που επισκέφτηκε, όσο και στην μεγαλοπρεπή συναυλία που έδωσε απόψε (12/5). Μάλιστα, στο διάστημα της παραμονής της στην αφρικανική χώρα, την περίμενε και μια μεγάλη έκπληξη, αφού -όπως αποκάλυψε η ίδια μέσω twitter- συνάντησε τυχαία τον στενό της φίλο Γιώργο Λεβέντη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί επί σειρά ετών στη δισκογραφική εταιρεία Heaven. Τα ευχάριστα για την τραγουδίστρια δε σταμάτησαν εκεί, αφού στο πλευρό της βρέθηκε σήμερα και ο σύντροφος της ζωής της Ντέμης Νικολαϊδης, ο οποίος ολοκλήρωσε τα επαγγελματικά του ταξίδια σε Ντουμπάι και Λονδίνο και ταξίδεψε στο Γιοχάνεσμπουργκ για να παρακολουθήσει τη συναυλία της συζύγου του και να πάρουν μαζί αύριο (13/5) τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Η επόμενη προγραμματισμένη live εμφάνιση της τραγουδίστριας είναι για τις 25 Μαΐου στην Κύπρο, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα θα δώσει συναυλία στο Βουκουρέστι. Διαβάστε περισσότερα...

RENA ASIMAKOPOULOU VIOGRAFIKO

rena asimakopoulou
Όλα δείχνουν οτι η κ. Ρένα Ασημακοπούλου θα γίνει και η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας μέχρι και την διενέργεια των νέων εκλογών αφού ο Λουκάς Παπαδήμος πλέον δεν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Δείτε το βιογραφικό της:

Η κ. Ρένα Ασημακοπούλου Προέδρος του Αρείου Πάγου από το 2011 όπου και εκεί ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ανώτατου δικαστικού σώματος.

Σε περίπτωση που της ανατεθεί από τον κ. Παπούλια η εντολή να ηγηθεί μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, με αποστολή να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές μέσα σε 30 ημέρες.

Γεννήθηκε στην Κοινότητα Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας το έτος 1946. Έλαβε απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου της Κοινότητας Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας κατά το έτος 1964.

Το ίδιο έτος (1964) εισήχθηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση διορίσθηκε το έτος 1969, βοηθός Εισηγητού Δικαστού και υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, Κατά το έτος 1972 έλαβε επιτυχώς μέρος ως βοηθός εισηγητού στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στη συνέχεια προήχθηκε:
α) Το έτος 1974 στο βαθμό του πρωτοδίκη και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία: Μεσολογγίου (επί ένα και μισό περίπου έτος), Πατρών (επί έξι περίπου μήνες), Κορίνθου (επί πέντε περίπου έτη) και Αθηνών (επί πέντε έτη),
β) Το έτος 1985 στο βαθμό του προέδρου πρωτοδικών και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Σπάρτης (επί ένα και μισό έτος περίπου) και Αθηνών (επί τέσσερα έτη),
γ) Το έτος 1990 στο βαθμό του Εφέτη και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (επί δύο έτη περίπου) στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και στο Εφετείο Αθηνών (επί έντεκα περίπου έτη) στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και σε τμήμα βουλευμάτων,
δ) Το έτος 2003 στο βαθμό του προέδρου εφετών και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (έξι μήνες περίπου) στο τμήμα βουλευμάτων και στο Εφετείο Αθηνών (δύο έτη περίπου) στο τμήμα του ενοχικού και εμπορικού δικαίου,
ε) Το έτος 2005 στον βαθμό του Αρεοπαγίτη, στο Α2 τμήμα του Αρείου Πάγου, Ενοχικό και Εμπορικό Δίκαιο και Αναγκαστική Εκτέλεση και, στ) Το έτος 2010 στον βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στο ανωτέρο τμήμα.
Διαβάστε περισσότερα...

ISRAEL vs IRAN

«Η καταστροφή του Ισραήλ είναι εφικτή και χωρίς πόλεμο». Αυτό τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.Ο αιώνιος εχθρός του Ισραήλ είπε χαρακτηριστικά: «Η καταστροφή του σιωνιστικού καθεστώτος δεν προϋποθέτει τον πόλεμο.Αν οι χώρες της περιοχής διακόψουν τις σχέσεις τους με τους Σιωνιστές και θυμώσουν λίγο, θα έρθει το τέλος για αυτό το καθεστώς μαριονέτα».
Ο ιρανός πρόεδρος, που πραγματοποιεί περιοδεία στο βορειοανατολικό Ιράν, επέκρινε επίσης τα τεράστια εξοπλιστικά συμβόλαια που υπέγραψε η Σαουδική Αραβία και άλλες πλούσιες μοναρχίες του Κόλπου με τη Δύση και κυρίως με τις ΗΠΑ.
«Αν οι ηγέτες αυτών των χωρών είχαν λίγο μυαλό, δεν θα πωλούσαν το πετρέλαιό τους για να αγοράσουν εξοπλισμό αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων», επεσήμανε ο Αχμαντινετζάντ, η χώρα του οποίου έχει τεταμένες σχέσεις τους τελευταίους μήνες με τις μοναρχίες του Κόλπου.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Διαβάστε περισσότερα...