Harley-Davidson παρασύρθηκε από Ιαπωνικό τσουνάμι και βρέθηκε στον Καναδά

Η μηχανή είναι ένα από τα πρώτα αντικείμενα που χάθηκαν στο τσουνάμι και ξεβράστηκαν στη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής.Την μηχανή εντόπισε στις 18 Απριλίου ο Πίτερ Μαρκ στην ακτή ενός νησιού της Βρετανικής Κολομβίας. Ο Μαρκ κατάλαβε ότι η μηχανή προφανώς είχε χαθεί στο τσουνάμι όταν συνειδητοποίησε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας είχαν προέλευση την νομαρχία Μιγιάγκι, η οποία επλήγη περισσότερο από την φυσική καταστροφή τον Μάρτιο του 2011.

Μπάλα ποδοσφαίρου βρέθηκε στην Αλάσκα

Τον Απρίλιο, μια μπάλα ποδοσφαίρου που επίσης χάθηκε στο τσουνάμι, βρέθηκε στην Αλάσκα, στην άλλη άκρη του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η μπάλα, που ανήκει στον του 16χρονο ΜισάκιΜουραμάκι εντοπίστηκε από τον Αμερικανό Ντέιβιντ Μπάξτερ, ο οποίος παρατήρησε ότι είχε ένα μήνυμα γραμμένο πάνω της με μαρκαδόρο. Ο νεαρός κάτοχος ήταν διπλά τυχερός, αφού η σύζυγος του Μπάξτερ είναι Ιαπωνέζα και μπόρεσε να μεταφράσει το μήνυμα. Ο Μουραμάκι, του οποίου το σπίτι παρασύρθηκε από τα κύματα, περιμένει τώρα να του επιστραφεί η μπάλα από την Αλάσκα. To ζεύγος Μπάξτερ έχει εντοπίσει και μια μπάλα του βόλεϊ, της οποίας όμως ο κάτοχος αγνοείται.

Το παράξενο περιστατικό δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), η οποία παρακολουθεί τα συντρίμμια από το τσουνάμι καθώς πλέουν στον Ειρηνικό προς τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα...

Αστρολογία: Τη μέρα των εκλογών θα σημειωθούν βίαια επεισόδια!

-Παραδόξως, αστρολογικά, δεν διαφαίνεται πολυκομματική βουλή, σε αντίθεση με όσα προοιωνίζονται οι δημοσκοπήσεις -Επίσης, δεν φαίνεται επαναληπτικός γύρος εκλογών. Θα δοθεί άμεση, γρήγορη αν και βεβιασμένη λύση.

-Οι ψήφοι θα χωριστούν σε ένα δίπολο ηλικιακό και όχι κομματικό. Δηλαδή δεν θα μιλάμε πλέον για κομματική κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά για κόντρα των νεότερων (αντιδραστικοί ψήφοι διαμαρτυρίας) και των γηραιότερων ψηφοφόρων (συντηρητικοί ψήφοι φόβου).

-Τη μέρα των εκλογών θα σημειωθούν βίαια επεισόδια.

-Τελικά, ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος και μετά από περιπέτειες διαβουλεύσεων, φαίνεται να προκύπτει ένα νέο συνεργατικό πολιτικό σχήμα διαμαρτυρίας πρωτοφανές για τα δεδομένα (πχ κυβέρνηση αριστερής κατεύθυνσης), που όμως και πάλι δεν θα ικανοποιεί επαρκώς τη βούληση του Έλληνα -γι' αυτό και η αντοχή του σε μελλοντικούς κραδασμούς θα είναι ιδιαιτέρως εύθραυστη
πηγη: astromatics-blogspot-com
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσκόπηση-σοκ από Financial Times: Χρυσή Αυγή 6%

Δημοσκόπηση-σοκ για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δημοσιεύουν οι Financial Times, σύμφωνα με την οποία ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί, αναμένεται να συγκεντρώσουν το 30 με 35% του συνόλου των ψηφοφόρων, το πολύ!Στην δημοσκόπηση γίνεται λόγος για οκτακομματική Βουλή, (μένει έξω η Δημοκρατική Συμμαχία και οι Οικολόγοι) και προελαύνει η Χρυσή Αυγή με 6%. Με το ποσοστί αυτό και τα δύο πρώη μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν χάρη στον σκανδαλώδη (όπως εκελίσσεται το πολιτικό σκηνικό) εκλογικό νόμο με 140 βουλευτές.Οι FT επισημαίνουν ότι τα μικρότερα κόμματα που εμφανίστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο έχουν γίνει ιδιαίτερα ελκυστικά στους ψηφοφόρους και πηγαίνουν όλο και καλύτερα στην προεκλογική εκστρατεία.Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως, εξαιτίας της αντίθεσης των κομμάτων στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, τα μεγάλα κόμματα που κυριαρχούσαν μέχρι σήμερα "έχουν "διώξει" τους παραδοσιακούς ψηφφόρους και πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι θα επιλέξουν μικρότερα κόμματα".Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι "Οι ξένοι δανειστές αγωνιούν αν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω και ήδη μια νέα διαπραγμάτευση για επιπλέον κούρεμα του χρέους, είναι πολύ κοντά".

Τμήμα ειδήσεων defencenet-gr
Διαβάστε περισσότερα...