Χριστουλας Δημητρης βιογραφικο Dimitris Xristoulas viografiko

dimitris xristoulas autoktonia viografia WIKIPEDIA
Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου -Δημήτρης Χριστούλας...
Το σημείωμα του αυτόχειρα
Ο Δημήτρης Χριστούλας (1935-2012) ήταν Έλληνας συνταξιούχος, ο οποίος δημοσίως έδωσε τέρμα στη ζωή του διαμαρτυρόμενος για την ελληνική κρίση χρέους.
Δημήτρης Χριστούλας-Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1935 και ήταν φαρμακοποιός το επάγγελμα. Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες της κόρης του αλλά και γειτόνων, ο Δημήτρης Χριστούλας ήταν έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις λαϊκές διεκδικήσεις των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν άνθρωπος πράος, καλλιεργημένος, ευγενής. Αυτοκτόνησε στις 4 Απριλίου 2012 στην Πλατεία Συντάγματος με πιστόλι. Ο θάνατός του προκάλεσε αυθόρμητη συρροή ανθρώπων που ήρθαν για να τοποθετήσουν άνθη και σημειώματα στον τόπο όπου πέθανε. Τη νύχτα της 4ης Απριλίου ακολούθησαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποχώρηση των ευζώνων, ενώ μια μέρα αργότερα συνεχίζονταν οι μικροεμπλοκές.
Ο Δημήτρης Χριστούλας γεννήθηκε το 1935. Καταγόταν από το χωριό Κανάλια Καρδίτσας και ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός. Ζούσε μόνος του σε ένα διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους. Πολύ συχνά βρισκόταν με την πρώην σύζυγό του και την κόρη του, με τις οποίες διατηρούσε άριστες σχέσεις.
Στους Αμπελοκήπους φαίνεται πως πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Εκεί διατηρούσε και το φαρμακείο του για πολλά χρόνια, γεγονός που τον είχε κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στη γειτονιά του. Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν γι' αυτόν οι περίοικοι, ενώ με αρκετούς είχε κάνει εκτενείς -κυρίως πολιτικές- συζητήσεις.
Πολιτικοποιημένος
Η σχέση του με τα πολιτικά δρώμενα ήταν έντονη από τα νεανικά του χρόνια και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν οργανωμένος για ένα διάστημα σε τοπική οργάνωση της Αριστεράς. Μάλιστα, ο Δημήτρης Χριστούλας συμμετείχε συχνά στις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων του Μνημονίου που γίνονταν τα τελευταία δύο χρόνια.
Τα παραπάνω συντείνουν στο συμπέρασμα, ότι προέβη στο απονενοημένο του αυτό διάβημα, με στόχο να αφυπνίσει την κοινή γνώμη, όπως άλλωστε αναφέρει ο ίδιος στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας με ευθύνη της κόρης του. Πολλοί έσπευσαν μάλιστα, μεταξύ των οποίων και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα η οποία τον γνώριζε και προσωπικά να χαρακτηρίσουν την πράξη του βαθύτατα πολιτική ενέργεια, και να παρομοιάσουν την περίπτωσή του, με εκείνη του φοιτητή Κ. Γεωργάκη, που αυτοπυρπολήθηκε στην πλατεία της Γένοβας, αντιδρώντας στην Χούντα των Συνταγματαρχών.Στον αντίποδα, ατυχείς χαρακτηρίσθηκαν οι δηλώσεις για το θέμα της αυτοκτονίας του συνταξιούχου, στις οποίες προέβησαν κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Πάνος Μπεγλίτης.

Ο Δημήτρης Χριστούλας δεν είναι “άγνωστος” συνταξιούχος, όπως είναι ο “άγνωστος” στρατιώτης...
Δημήτρης Χριστούλας: Η σφαίρα, το μήνυμα, η διαμαρτυρία
Δημήτρης Χριστούλας
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτονια συνταξιουχου δασκαλου στην Καβαλα-autoktonia syntaksiouxou daskalou stin kavala

autoktonia 78xronou syntaxiouxou daskalou stin kavala
Μετα την ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ακόμα ένας συνταξιούχος έδωσε τέλος στη ζωή του. Στο ιδιόχειρο σημείωμα γράφει ότι δεν αντέχει τον εξευτελισμό και την κρίση.Ο αυτοχειρας ήταν συνταξιούχος-δάσκαλος, ιδιαίτερα αγαπητός στην Καβάλα.Η απονενοημένη αυτή ενέργεια του 78χρονου συνταξιούχου δασκάλου δείχνει ότι η κατάθλιψη και η απόγνωση σε ηλικίες που είχαν πλασμένη μια άλλη εικόνα για την κοινωνία και την ζωή, δεν μπορούν να την διαχειριστούν με τα νέα δεδομένα και καταρρέουν. Προχθές η αυτοκτονία στην Συκορράχη, χθες στην Καβάλα έρχεται να προβληματίσει σοβαρά για ότι επέρχεται.Ηταν επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών αντιμετώπιζε τα τελευταία δύο χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.Με ιδιόχειρο σημείωμα ο συνταξιούχος δάσκαλος ζητά συγνώμη από τα παιδιά και τα 5 εγγονάκια του
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΣΧΑ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Έλληνες θα γιορτάσουν το Πάσχα φτωχικά, πολλοί δεν θα εγκαταλείψουν τις πόλεις τους, όπως έκαναν άλλες χρονιές, καθώς τα χρήματα δεν φτάνουν. Όσο για εκείνους που θα το επιχειρήσουν, μάλλον πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη...

• Αυξημένα τα καύσιμα με την τιμή της αμόλυβδης σε ορισμένες περιοχές της χώρας να έχει φτάσει ακόμα και τα 2 ευρώ το λίτρο.

• Ακριβότερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι τιμές τους αυξήθηκαν κατά 6%.

• Ακριβά και τα καταλύματα: Σε σχέση με πέρυσι οι μειώσεις είναι ελαφρώς χαμηλότερες και σε ορισμένες περιπτώσεις οι τιμές είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

• Στα ίδια επίπεδα το πασχαλινό τραπέζι: Οι τιμές στα περισσότερα είδη είναι ίδιες με πέρυσι και σε αρκετές περιπτώσεις και χαμηλότερες. Ο οβελίας, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 9 - 9,2 ευρώ το κιλό για τα γάλακτος, ενώ τα βαρύτερα αρνιά θα πωλούνται σημαντικά φθηνότερα. Χαμηλότερες είναι οι τιμές και σε λαχανικά και φρούτα, ενώ οι αυξήσεις που καταγράφονται αφορούν κυρίως είδη σουπερμάρκετ.
Διαβάστε περισσότερα...

Let’s Dance ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ PAPARIZOU Dancing with the stars

LETS DANCE HELENA PAPARIZOU
Η δεύτερη εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στο Σουηδικό «Let's Dance».Για ακόμα ένα live χθες το βράδυ στη σουηδική εκδοχή του Dancing with the stars, η Έλενα Παπαρίζου κατάφερε για ακόμα μία φορά να εντυπωσιάσει με τις χορευτικές της φιγούρες και την χάρη στις κινήσεις.Η Ελληνίδα τραγουδίστρια χθες χόρεψε με τον παρτενέρ της quick step και κατάφερε να καταλάβει τη δεύτερη θέση, αποσπώντας 16 βαθμούς από τους κριτές. Πρώτος αναδείχθηκε ο διόλου αδιάφορος αντίπαλός της Molly Nutley με 16 βαθμούς ενώ ακολούθησαν οι Pernilla Wahlgren με 14, Anton Hysén με 13, Bengt Frithiofsson με 12, Anders Timell με 11, Camilla Henemark με 9 και Pär-Ola Nyström με 5. Sexy εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου.
Διαβάστε περισσότερα...

Εμπόλεμη Ζώνη mega-Anonymous

Στις 2 Φεβρουαρίου οι Anonymous έστρεψαν τη δύναμη των υπολογιστών τους στην Ελλάδα χτυπώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη νύχτα ψήφισης του μνημονίου τα site της Βουλής, της ΕΛ.ΑΣ. και ιστοσελίδες πολιτικών, κομμάτων, κρατικών υπηρεσιών και οργανισμών.Ένας από τους Έλληνες χάκερ, που έδρασε ανώνυμα, μιλά στο δεύτερο μέρος του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ της «Εμπόλεμης Ζώνης» για τη μεγαλύτερη διαδικτυακή επίθεση σε ελληνικούς στόχους.«Ήταν ένας τρόπος να τους δείξουμε ότι αν δεν θέλουμε δεν θα λειτουργήσουν ποτέ», δηλώνει στην κάμερα της εκπομπής το μέλος της ελληνικής χάκινγκ σκηνής, ο οποίος υπογραμμίζει: «Και εμένα να κλείσουν μέσα, θα συνεχίσουν οι υπόλοιποι».

Διαβάστε περισσότερα...

XRISTOULAS+ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ - στην Βουλγαρία η σορός

Το τελευταίο αντίο στον τραγικό αυτόχειρα του Συντάγματος, Δημήτρη Χριστούλα θα πουν σήμερα στις 2 μ.μ. οι φίλοι, οι συγγενείς και οι συναγωνιστές του.Η πολιτική κηδεία του θα τελεστεί στον αύλειο χώρο του Α' Νεκροταφείου Αθηνών και, στη συνέχεια, η σορός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία, όπου θα αποτεφρωθεί. Διαβάστε περισσότερα...