TRAYVON MARTIN-ΤΡΕΙΒΟΝ ΜΑΡΤΙΝ

Χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν από το πρωί σήμερα στους δρόμους πολλών πόλεων των ΗΠΑ, για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν Trayvon Martin.Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν ήδη στην Κολούμπια, τη Νότια Καρολίνα, την Ουάσινγκτον και το Σικάγο. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ήταν ντυμένοι με μπλούζες με κουκούλες, όπως αυτή που φορούσε ο 17χρονος Τρέιβον Μάρτιν όταν σκοτώθηκε. Πολλές συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σήμερα σε άλλες πόλεις ενώ μια διαδήλωση οργανώνεται για αύριο Δευτέρα στο Σάνφορντ της Φλόριντα, στο προάστιο του Ορλάντο όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

The shooting of Trayvon Martin took place on February 26, 2012, in Sanford, Florida. Trayvon Martin was an African American teenager who was shot and killed by 28-year-old George Zimmerman, a man of mixed ethnicity (Latino and white American). Martin, who was unarmed, had been walking to his father's girlfriend's home from a convenience store when Zimmerman followed him after calling the Sanford Police Department, saying he witnessed what he described as "suspicious" behavior. Soon afterward, he fatally shot Martin.Zimmerman described the shooting to the police who arrived on the scene as self-defense.The responding officers did not arrest Zimmerman, saying on March 12 that they did not find evidence to contradict his claim of self-defense.[16] Both Martin and Zimmerman made phone calls during the incident, some of which were recorded.The circumstances around Martin's death received international attention, particularly regarding Florida's self-defense laws and allegations of racial motivations and police misconduct, triggering multiple investigations and public demands for Zimmerman's arrest. President Barack Obama said, "When I think about this boy, I think about my own kids, and I think every parent in America should be able to understand why it is absolutely imperative that we investigate every aspect of this."
From Wikipedia, the free encyclopedia

Ο Μάρτιν πυροβολήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου από τον Τζορτζ Ζίμερμαν, 28 ετών, ένα λευκό, ισπανόφωνο φύλακα της γειτονιάς, που τον θεώρησε ύποπτο. Ο Ζίμερμαν δεν συνελήφθη, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, όμως οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν ακόμη τα γεγονότα.Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ντέιλι Πλάζα του Σικάγο. Κρατούσαν πινακίδες με συνθήματα όπως «Δεν είναι έγκλημα να είσαι μαύρος» και «Δεν είναι έγκλημα να φοράς κουκούλα». Ο Μάρτιν επέστρεφε στο σπίτι του από ένα μπακάλικο. Κρατούσε στα χέρια του ένα αναψυκτικό και ένα πακέτο με καραμέλες Skittles. Μια διαδηλώτρια, η 31χρονη μαύρη Τρέισι Ρόμπερσον, είχε φτιάξει μια πινακίδα που έγραφε «ΠΡΟΣΟΧΗ, κρατάω Skittles». «Νομίζω ότι είναι μεγάλη αδικία για εμάς», είπε η Ρόμπερσον που πιστεύει οτι ο Μάρτιν μπήκε στο στόχαστρο επειδή ήταν μαύρος.Ο 51χρονος Αντρέ Ρόμπινσον υποστήριξε, από την πλευρά του ότι η νομοθεσία της Φλόριντας για τα όπλα είναι υπερβολικά χαλαρή. «Θα μπορούσε να είναι ο δικός μου γιος», είπε ο Ρόμπινσον ο οποίος φορούσε μια μπλούζα με κουκούλα διακοσμημένη με τις φωτογραφίες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και των ακτιβιστών για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μάλκολμ.Στη Φλόριντα η νομοθεσία επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν όπλα για αυτοάμυνα. Παρόμοιοι νόμοι ισχύουν για άλλες 23 Πολιτείες, σύμφωνα με την Εκστρατεία για την Πρόληψη της Ένοπλης Βίας.Στην Ουάσινγκτον, περίπου 500 άτομα --στην πλειοψηφία τους μαύροι-- συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του Μάρτιν. Ένας από τους οργανωτές παραλλήλισε την υπόθεση αυτή με την περίπτωση του Εμίλ Τιλ, ενός 14χρονου από το Σικάγο ο οποίος δολοφονήθηκε από λευκούς στο Μισισιπί το 1955 επειδή υποτίθεται ότι φλέρταρε μια λευκή.

Διαβάστε περισσότερα...

Serhan Yavas Σερχάν Γιαβάς

Ποιος είναι ο Χαρούν του ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΕΡΩΤΑ; Το όνομα του του είναι Σερχάν Γιαβάς Serhan Yavas και γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1972 στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στη γυμναστική ακαδημία στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και στην αρχή εργαζόταν σαν καθηγητής τέννις και μοντέλο. Το 1995 παίρνει ένα μικρό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά "Εστερ και Σάρα". Το 1998 κάνει το μεγάλο "μπαμ" παίζοντας στο "Ορενμέκ" και από τότε γίνεται περισσότερο γνωστός. Την επόμενη χρονιά εκτός από τα επαγγελματικά του θα απασχολήσει τα έντυπα και με τον γάμο του ενώ το 2001 έρχεται στον κόσμο και η κόρη του.Ακολούθησαν συμμετοχές σε άλλες τρεις τούρκικες σειρές μεταξύ των οποίων και αυτή που παρακολουθούμε φέτος στην Ελλάδα και γυρίστηκε στην Τουρκία το 2009-2010. Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε αρκετά διαφημιστικά σποτ για σοκολάτες αλλά και μεγάλες εταιρείες με ηλεκτρικά είδη.Ο γοητευτικός "Χαρούν" έχει αδυναμία στο τέννις και τον κινηματογράφο και φυσικά στην οικογένειά του!
Δείτε φωτογραφίες τoυ ΧΑΡΟΥΝ ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ (Σερχάν Γιαβας)




Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Ένταση δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στον Πειραια όταν αγανακτισμένοι πολίτες θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική.Τα ΜΑΤ απομάκρυναν βίαια τους πολίτες που φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων.Άνθρωποι κάθε ηλικίας αλλά και ηλικιωμένοι αποκαλούν προδότες τους πολιτικούς και φωνάζουν πως έχουμε χούντα.Μάλιστα ο κόσμος φωνάζει χαρακτηριστικά: "Κανείς δεν ζει με 400 ευρώ πάρτε την εξέδρα σας και φύγετε από εδώ". Μέλη μάλιστα της Εθνικής Αντίστασης αντί να γυρίσουν τα κεφάλια προς τους επισήμους, τα γύρισαν προς τον κόσμο και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων.
Δείτε το βίντεο
Διαβάστε περισσότερα...

Ευγενία Μανωλίδου-Φωτογραφίες

Μια ξεχωριστή φωτογράφηση με άρωμα άνοιξης και πολλά χρώματα έκανε πριν λίγο καιρό η Ευγενία Μανωλίδου για γνωστή εταιρεία ρούχων. Η διάσημη παρουσιάστρια και κριτής του “Ελλάδα έχεις ταλέντο” άλλαξε πολλά λουκ και πόζαρε μπροστά στο φωτογραφικό φακό, όπως δεν την έχεις ξαναδεί!Μένοντας για μια ακόμα φορά “πιστή” στη συνεργασία της με την εταιρεία Βadoo, η Ευγενία φωτογραφήθηκε για την collection Άνοιξη - Καλοκαίρι 2012, δοκιμάζοντας ρούχα που αναδείκνυαν το θηλυκό προφίλ της.Φωτό: © Χρήστος Πρεντουλής.

Για τα μαλλιά και το στυλ της αφέθηκε στα μαγικά χέρια του Τρύφωνα Σαμαρά, ο οποίος την μεταμόρφωσε για κάποιες λήψεις σε μελαχρινή, ενώ φωτογράφος ήταν ο Χρήστος Πρεντουλής.

Η παρουσιάστρια ήταν για μια ακόμα φορά κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή...
Δες φωτογραφίες:













Διαβάστε περισσότερα...

YAMAHA YZR-M1 2012

Ένας κολοσσός, η ιαπωνική εταιρεία λιπαντικών ENEOS θα αντικαταστήσει την Petronas στα φέρινγκ της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha για το πρωτάθλημα του MotoGP. Mε εξαιρετικά γραφικά, παρουσιάστηκε στην Jerez η νέα YAMAHA YZR-M1 2012 . Η τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα με τον εν σειρά κινητήρα των 1.000cc θα εκτοξεύει φέτος από την γραμμή εκκίνησης τους Jorge Lorenzo, Ben Spies, Andrea Dovizioso και Cal Crutchlow, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν την περσινή παντοδυναμία των Honda.

Με πάνω από 240hp στον στρόφαλο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νέα M1 θα είναι απίστευτα γρήγορη. Ήδη υπολογίζεται ότι σε αρκετές πίστες τα ραντάρ θα καταγράψουν την μέγιστη ταχύτητά της σε πάνω από 330km/h, με πρώτη υποψήφια βέβαια την ιταλική πίστα του Mugello.

Η Μ1 έχει ήδη χαρακτηριστεί ως η καλύτερη φετινή μοτοσυκλέτα από το αφεντικό της... Honda, αξιότιμο κύριο Nakamoto Shuhei! Μένει να δούμε στην πράξη πως θα σταθεί απέναντι στο πυραυλοκίνητο ζευγάρι των Stoner – HRC RC213V.

"Βρισκόμαστε ήδη προ της εκκίνησης και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Λατρεύω τα νέα χρώματα και γραφικά μας. Η σκληρή δουλειά της Yamaha μάς προσφέρει μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα φέτος", είπε ο Jorge Lorenzo, πρωταθλητής 2010. "Είναι υπέροχο που μπορούμε να μετρηθούμε με τον ανταγωνισμό σε μια τόσο διαφορετική πίστα. Είναι μεγάλη η χαρά μας να βλέπουμε ότι έχουμε τόσους φίλους στα MotoGP και όλον αυτόν τον κόσμο να φωτογραφίζεται με τη νέα μου μοτοσυκλέτα!"

"Τη λατρεύω την καινούργια μοτοσυκλέτα. Και φίλε, είναι υπέροχο που επιστρέφουμε στα 1.000 κυβικά!" δήλωσε ο Αμερικανός Ben Spies. "Το στυλ της οδήγησης που απαιτείται τώρα είναι πολύ πιο κοντά στον φυσικό μου τρόπο να οδηγώ, πράγμα που το κάνει πολύ πιο διασκεδαστικό. Τα χρώματα επίσης είναι φοβερά. Είμαι πανέτοιμος να κατέβω αύριο στην πίστα για την τελευταία αναμέτρηση πριν το Qatar."

Τεχνικές Προδιαγραφές της Yamaha YZR-M1 του 2012:
Κινητήρας: 1000cc υγρόψυκτος, τετρακύλινδρος εν σειρά, τετράχρονος
Ισχύς: πάνω από 240 ίππους (176Kw)
Μετάδοση: κιβώτιο 6 σχέσεων
Πλαίσιο: Δύο δοκών από κράμα αλουμινίου, με πολλαπλές δυνατότητες ρύθμισης της γεωμετρίας, του ύψους, του μεταξονίου. Ψαλίδι επίσης από κράμα αλουμινίου
Αναρτήσεις: Ανεστραμμένο πιρούνι της Ohlins, ρυθμιζόμενο ως προς προφόρτιση, αργή και γρήγορη απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς. Πολλαπλές επιλογές αμορτισέρ της Ohlins πίσω
Τροχοί: MFR, με διάμτρο 16,5 ίντσες εμπρός και πίσω
Ελαστικά: Bridgestone
Φρένα: Brembo. Δύο δίσκοι 320mm από ανθρακονήματα και δαγκάνες με 4 έμβολα. Ένας ατσάλινος δίσκος πίσω, με δαγκάνα 2 εμβόλων
Βάρος: 157 κιλά (όριο Κανονισμών FIM)
Διαβάστε περισσότερα...