Είμαστε όλοι Έλληνες-jesuisgrec.blogspot.com

Με κοινό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», χιλιάδες πολίτες σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν σήμερα υπέρ της Ελλάδας και κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό. «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται στο διαδικτυακό κάλεσμα, ενώ επισημαίνεται ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν τα μέτρα λιτότητας.
Στο Ίντερνετ -σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο- έχουν «ανέβει» εκκλήσεις για μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις που διοργανώνονται στις 14.00 μετά το μεσημέρι σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι (και άλλα γαλλικά αστικά κέντρα), τις Βρυξέλλες, την Κοπεγχάγη, την Κολωνία, το Δουβλίνο, την Κοΐμπρα (Πορτογαλία), το Αμστερνταμ και τη Στοκχόλμη, αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις 21.00 ώρα Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.
Την ίδια ώρα, στο διαδικτυακό τόπο jesuisgrec.blogspot.com Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν συμβολικά την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους. Η πρωτοβουλία είχε αρχίσει πριν από λίγες ημέρες στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν συμβολικά την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».

Στο Λονδίνο η κινητοποίηση προωθείται από τις ενώσεις των Occupy London και ταυτόχρονα καταβάλλεται προσπάθεια να ενημερωθεί ο ακαδημαϊκός κόσμος, μέσω φοιτητικών συλλόγων και να συνειδητοποιηθεί ότι όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αφορούν άμεσα όλους τους Ευρωπαίους.

Στο Παρίσι το ραντεβού δόθηκε για τις 15.00 ώρα Ελλάδας στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" [Βλέπε άρθρο] . Περισσότερα από χίλια άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, έφθασαν στο σημείο. Η ατμόσφαιρα ήταν μαχητική και ενθουσιώδης χωρίς βιαιότητες. Όταν αντήχησε ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τελικά πάνω από 20 γαλλικές οργανώσεις του αριστερού πολιτικού χώρου, καθώς και Ελληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, στη δε πρώτη γραμμή της πορείας που ακολούθησε, και άτομα με τη μάσκα των «Αnonymous».

Με ένα μπλε μπερέ και κρεμασμένο στο στήθος ένα πλακάτ, ένας 60χρονος Γάλλος δηλώνει: «Είμαστε όλοι Ελληνες ξεμαδημένοι!».

Τα συνθήματα που ακούστηκαν από τα μεγάφωνα είναι: «Προσοχή, αύριο θα γίνει και εδώ Αθήνα», «Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ», «Κάτω το ΔΝΤ», «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα και ενάντια στις Τράπεζες», «Οχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς», «Αυτοί που σπέρνουν τη μιζέρια θα εισπράξουν τον θυμό».

Ακολούθησε πορεία προς την ελληνική πρεσβεία, το κτήριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και το γαλλικό κοινοβούλιο.

Συγκέντρωση στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο. Δεκάδες Ελληνες και Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wittenberg, έξω από το ελληνικό Προξενείο, προκειμένου να διακηρύξουν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα όπως «Διεθνής Αλληλεγγύη», ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης.

Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Λειψία και την Κολονία.

Το συμβολικό «παρών» της στις διεθνείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έδωσε σήμερα και η Κύπρος, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία.

Κρατώντας την ελληνική σημαία, πολλοί πολίτες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και διαμαρτυρήθηκαν για τη σκληρή στάση των Ευρωπαίων ηγετών και της τρόικας.

Κινητοποίηση προγραμματίζεται, όπως προαναφέρθηκε, και στη Νέα Υόρκη στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York. Εκδήλωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί και στο Liberty Plaza στην περιοχή της Wall Street.

«Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να καταγγείλει την πολιτική λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ, σε συνεργασία με τη μη εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση επιβάλλουν στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Τα μέτρα, τα οποία τόσο βίαια και με τη μορφή του κατεπείγοντος επιβάλλονται στην ελληνική κοινωνία, δεν έχουν στόχο την κοινωνική, πολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση, την πρόοδο ή την ανάπτυξη. Ο στόχος είναι ένα καθεστώς μόνιμου ελέγχου αρχικά επί της ελληνικής κυβέρνησης και στη συνέχεια επί της όποιας κυρίαρχης εθνικής κυβέρνησης», επισημαίνουν οι διοργανωτές και διαμηνύουν πως «η δαιμονοποίηση ολόκληρων κοινωνιών, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν αποτελεί εποικοδομητική κριτική, αλλά μηχανισμό άσκησης ελέγχου, καθώς καλλιεργεί την έχθρα και την καχυποψία ανάμεσα σε κοινωνίες και λαούς των οποίων τα συμφέροντα είναι κοινά».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Sud-Ouest Dimanche, το 49% των Γάλλων πιστεύει ότι η χώρα τους θα μπορούσε να βρεθεί στην ίδια θέση με την Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα ποσοστό 17% των ερωτηθέντων θεωρεί "βέβαιο" ότι η Γαλλία θα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με την Ελλάδα, ενώ το 32% το θεωρεί πολύ "πιθανό". Από τους υπόλοιπους που απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα, το 37% το θεωρεί "μάλλον απίθανο" και το 14% "σίγουρα απίθανο".

Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μπορντό, το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν πεπεισμένοι ότι ένα «ελληνικό σενάριο» δεν πρόκειται να συμβεί στη Γαλλία εκτοξεύτηκε από το 2% που ήταν τον Νοέμβριο, στο 14% σήμερα.

«Η τάση αυτή οφείλεται αναμφίβολα στην επιτάχυνση της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ελλάδα, έτσι που οι Γάλλοι να ταυτίζονται ολοένα και λιγότερο με τους Έλληνες», σχολιάζει η εφημερίδα.
Υποστηρίζει ωστόσο ότι «το γεγονός πως σχεδόν ένας στους δύο θεωρεί ότι η Γαλλία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει εξίσου μεγάλες δυσκολίες όπως η Ελλάδα (...) αποδίδεται κυρίως στον πεσιμισμό που κυριαρχεί σήμερα στη χώρα μας».
Όσον αφορά την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων, το 70% των υποστηρικτών του κυβερνητικού κόμματος UMP δηλώνει ότι η Γαλλία δεν θα βρεθεί στην ίδια θέση με την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.
Την αντίθετη άποψη εκφράζει το 54% των ψηφοφόρων της αριστεράς και το 82% των υποστηρικτών του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 16 και 17 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1007 ατόμων άνω των 18 ετών.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2138982
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΕΡΑΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Κεραίες τηλεόρασης: Ευρείας Ζώνης UHF
Οι κεραίες επίγειας λήψης UHF (για λήψη από τα κανάλια: 21-69) χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:
Collinear antenna (panel)
Υagi-Uda antenna
Log periodic dipole antenna (LPDA)

Κεραία Collinear με ανακλαστήρα (αναφέρεται και σαν πλέγματος ή πάνελ)
Συμφασική πλέγματος

Κεραία colinear με ανακλαστήρα (πλέγματος ή πλέγμα)Πλεονεκτήματα

Απορρίπτουν τα είδωλα που έρχονται από πίσω.

Μειονεκτήματα

Έχουν μέτριο κέρδος και μεγάλη γωνία λήψης δηλαδή δεν είναι κατευθυντικές.

Εφαρμογές

Αν βρισκόσαστε σε γούβα και στην ταράτσα έχετε ισχυρό σήμα, αλλά ο λόφος πίσω σας δέχεται πολύ ισχυρότερο και έχετε είδωλα στην λήψη των αναλογικών προγραμμάτων, η λύση είναι μια κεραία Collinear. Αν γύρω σας υπάρχουν ψηλές πολυκατοικίες και δεν έχετε οπτική επαφή με το σημείο εκπομπής αλλά υπάρχει σήμα από αντανακλάσεις.

Υagi - Uda antenna (με υποκατηγορίες τρίαινα, χελιδόνα κ.λπ.)

Είναι η πιο ευέλικτη και πιο συνηθισμένη κεραία στις εγκαταστάσεις και χωρίζεται σε υποκατηγορίες.

Πλεονεκτήματα

Έχει μεγάλο κέρδος (μπορεί να φτάσει μέχρι και 19 dBd) και είναι κατευθυντική με στενή γωνία λήψης.

Μειονεκτήματα

Μπορεί να απεικονίσει είδωλα στην λήψη των αναλογικών προγραμμάτων, αν υπάρχει ακριβώς πίσω της μια πηγή ειδώλου (ένας μεγάλος φυσικός ανακλαστήρας). Τότε το σήμα ενισχύεται εν μέρει συμμετρικά της. Το μέγεθος αυτής της ενίσχυσης ορίζετε από τον συντελεστή f/b (front to back ratio) που γράφει κατασκευαστής της. Ανάλογα με τον τύπο τους δεν ενισχύουν το ίδιο όλες τις συχνότητες, οπότε μπορεί να πιάνουν κάποια κανάλια καλά, κάποια μέτρια, και κάποια όχι καλά. Το κέρδος τους σε σχέση με το εύρος συχνοτήτων απεικονίζεται σε ένα πίνακα που πρέπει να παρέχει ο κατασκευαστής.

Εφαρμογές

Όταν υπάρχει θάλασσα δίπλα στο κέντρο εκπομπής και έρχονται κανάλια που δημιουργούν παρεμβολές. Για κέντρα εκπομπής ανάμεσα από λόφους και πολυκατοικίες με οπτική επαφή. Όταν τα σήματα είναι αδύναμα έως ανύπαρκτα (με χρήση ενισχυτή).
Για να γίνει σωστά η εγκατάσταση μιας κατευθυντικής κεραίας, πρέπει να γνωρίζουμε, (έστω και κατά προσέγγιση) τα υψόμετρα των κεραιών εκπομπής και λήψης, και βάση μαθηματικού τύπου να δώσουμε στην κεραία λήψης την κατάλληλη γωνία σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα.

Υagi- Uda Τρίαινα antenna Συμφασική Συγγραμική

Υagi-Uda Τρίαινα antenna Συμφασική ΣυγγραμικήΜια διάταξη τύπου τρίαινας αποσκοπεί σε μια αύξηση 5 db του κέρδους παραλληλίζοντας 3 κεραίες (μια κεντρική, μια με κλίση 20 μοιρών προς τα επάνω και μια με κλίση 20 μοιρών προς τα κάτω). Σχεδιάστηκε από την televes συνδυάζοντας μια κεραία Collinear με 3 κεραίες Υagi- Uda με τον συμβιβασμό αντί να χρησιμοποιηθούν και 3 ενεργά στοιχεία (πράγμα που θα έκανε την κεραία μεγαλύτερη, βαρύτερη με πολύπλοκο σύστημα τροφοδοσίας οπότε και ακριβή) να κάνει χρήση ενός μόνο δίπολου και για τις 3 κεραίες. Το αποτέλεσμα είναι οι 2 κεραίες να μην κοιτάνε άμεσα τον πομπό αλλά ή μια πάνω και η άλλη κάτω από αυτόν. Αυτό οδηγεί σε επιπλέον σήματα που έχουν ανακλαστεί με διαφορά στον χρόνο άφιξης που προστίθενται στο αρχικό οπότε στην λήψη των αναλογικών προγραμμάτων μπορεί να απεικονίζονται είδωλα. Το κέρδος της μεγάλης τρίαινας είναι 19 db.

Εφαρμογές

Οι κεραίες τύπου τρίαινα είναι κατάλληλες για περιοχές με αδύναμα σήματα, αφού εκμεταλλεύονται και το παραμικρό σήμα, έστω και με είδωλο στην λήψη των αναλογικών προγραμμάτων, αφού το «σήμα με είδωλο» είναι καλύτερο από το «καθόλου σήμα».
Σε περιοχές με καλό σήμα οι κεραίες τύπου τρίαινα είναι εμπεριέχουν τον κίνδυνο εμφάνισης ειδώλων. Αν κάποιος έχει τοποθετήσει σε μια περιοχή με δυνατό σήμα μια τέτοια κεραία και έχει είδωλα, θα πρέπει να αφαιρέσει τον κάτω κατευθυντήρα, που μαζεύει τα επιπλέον σήματα.

Υagi- Uda Χελιδόνα antenna

Yagi - Uda Χελιδόνα antennaΜια διάταξη τύπου χελιδόνας αποσκοπεί σε μια αύξηση του κέρδους παραλληλίζοντας 2 κεραίες. Σχεδιάστηκε από την FUBA και συμπεριφέρεται σαν 2 κεραίες εντελώς παράλληλα και χωρίς τους άνω-κάτω λοβούς που έχει μια τρίαινα οπότε δεν δίνει και τα είδωλα στην λήψη των αναλογικών προγραμμάτων, που μπορεί να δώσει μια τρίαινα. Το κέρδος της έχει σχέση με το μήκος της οπότε σε μικρά μήκη έχει λιγότερο κέρδος από μια τρίαινα άλλα σε μήκος μεγαλύτερο από 120 cm κέρδος παρόμοιο με αυτό μιας τρίαινας.

Εφαρμογές

Όταν υπάρχει θάλασσα δίπλα στο κέντρο εκπομπής και έρχονται κανάλια που δημιουργούν παρεμβολές.
Για κέντρα εκπομπής ανάμεσα από λόφους και πολυκατοικίες με οπτική επαφή. Όταν τα σήματα είναι αδύναμα έως ανύπαρκτα (με χρήση ενισχυτή).

Υagi- Uda Κλειστού Διπόλου antenna

Log periodic dipole antenna (LPDA) (αναφέρεται και σαν λογαριθμική)

LDPA Λογαριθμική κεραίαΠλεονεκτήματα

Δεν έχουν παρουσιάζουν καμία κυμάτωση του κέρδους στο φάσμα συχνοτήτων για το οποίο είναι σχεδιασμένες (όπως οι κεραίες Yagi).
Έχουν άριστη απόρριψη τόσο πλευρικών όσο και οπίσθιων ειδώλων στην λήψη των αναλογικών προγραμμάτων, και παρεμβολών και οδηγούν εύκολα (άμεσα) το ομοαξονικό καλώδιο (οι άλλες κεραίες έχουν ενσωματωμένο ένα μετασχηματιστή προσαρμογής από 300 σε 75 Ohm)

Μειονεκτήματα

Δεν έχουν μεγάλο κέρδος (μέγιστο 10 dB). Δεν γίνεται τεχνικά όσο μεγάλες και αν γίνουν.

Εφαρμογές

Αν πιάνουμε με την ενσωματωμένη κεραία μιας φορητής τηλεόρασης, τα κανάλια στην ταράτσα πολύ καλά, τότε μια κεραία Log periodic θα δώσει συνολικά την καλύτερη εικόνα.

Ιδανική κεραία για ψηφιακή λήψη

Γενικά, για την αξιόπιστη λήψη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, αρκεί η κεραία που δουλεύει ήδη για να προσφέρει την λήψη των αναλογικών τηλεοπτικών σημάτων στην τηλεόρασή σας. Στην πραγματικότητα, ενώ στην αναλογική τηλεόραση χρειάζεται συνήθως yagi ή collinear (πάνελ) κεραία, στην ψηφιακή φτάνει μία μικρή omni (κυκλικής λήψης). Στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως καμία αλλαγή για τη λήψη ψηφιακής τηλεόρασης. Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση, κάνει τα πράγματα πιο εύκολα στο θέμα της λήψης. Με σήμα 35 dbμV οι ψηφιακοί δέκτες έχουν άψογη εικόνα ενώ στην αναλογική εκπομπή σε αυτό το επίπεδο ξεκινά η αποτύπωση της έγχρωμης εικόνας στον δέκτη με αρκετό θόρυβο.


http://www.satspot.gr/television/terrestrial-antennas/135-uhf-antennas
Διαβάστε περισσότερα...

YOU PLAY WE PAY! ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Η μαύρη αλήθεια για την ελληνική πραγματικότητα, όπως περιγράφεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και τη δημοσιεύει σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο το περιοδικό "Esquire" (τεύχος Φεβρουαρίου, Νο 6). Το αναδημοσιεύουμε ακολούθως αυτούσιο από το capital-gr και αξίζει πραγματικά να του αφιερωθεί ο χρόνος ανάγνωσης:
«Κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους». Το διαβάζαμε εδώ κι εκεί ως ευφυολόγημα. Σήμερα επιβεβαιώνεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ύστερα από έρευνα που έκανε σε 34 χώρες: σε κάποιες από τις μεγαλύτερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου -στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και στη Βρετανία- η κοινωνική κινητικότητα είναι ελάχιστη, ενώ τώρα με την κρίση στις περισσότερες από τις υπόλοιπες χώρες η κοινωνική κινητικότητα λειτουργεί μονάχα προς τα κάτω. Με δυο λόγια, αν ο μπαμπάς σου ήταν πλούσιος, θα παραμείνεις κι εσύ πλούσιος. Αν ήταν φτωχός, θα παραμείνεις φτωχός ή θα γίνεις ακόμη πιο φτωχός.

Στις χώρες του δυτικού κόσμου που κάποτε υπόσχονταν στους πολίτες τους τα πάντα δυσκολεύεται κανείς σήμερα να παραδεχτεί πως η πορεία της ζωής του είναι προκαθορισμένη από την ταξική του προέλευση. Η κρίση έχει απλουστεύσει τα πράγματα. Σήμερα ξεχωρίζουν πιο καθαρά οι κερδισμένοι και οι χαμένοι, οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Η Βρετανία έχει επιστρέψει στην κοινωνική ακινησία του 18ου αιώνα, όπως παρατηρεί ο πολιτικός αναλυτής Στίβεν Μαρτς: «Η άρχουσα τάξη απευθύνει από τα παλάτια της κηρύγματα για κοινές θυσίες, η κατώτερη τάξη ξεσπάει την οργή της στους δρόμους και η μεσαία τάξη παρατηρεί». Καθένας μοιάζει να έχει επίγνωση της κοινωνικής θέσης του.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση διέλυσε πολλές αυταπάτες στην Ελλάδα. Μία από αυτές, ίσως η μεγαλύτερη, ήταν το όνειρο της μεσαίας τάξης να βρει λίγο χώρο στο κρεβάτι του αφέντη. Ήταν ένα «νόμιμο» όνειρο ύστερα από το μίνι ελληνικό οικονομικό θαύμα μετά το 1960, όταν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου άρχιζαν να ανεβαίνουν με σκληρή δουλειά τα σκαλοπάτια της κοινωνίας. Το ότι τύχαινε τέτοιοι άνθρωποι που είχαν ανελιχθεί στη μεσαία τάξη να συχνάζουν στα ίδια στέκια και να γλεντούν με επιχειρηματίες δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν.

Στην ελληνική ουτοπία της μεταπολεμικής ευημερίας δεν υπήρχαν φτωχοί. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι αργά ή γρήγορα θα έπιαναν την καλή. Ο άνθρωπος της μεσαίας τάξης δεν έβλεπε τους πλούσιους ως ταξικούς εχθρούς. Ζήλευε την επιτυχία τους και ένιωθε ότι κάποτε θα τη μοιραζόταν. Όταν η κρίση τον ξύπνησε, βρέθηκε έντρομος από το κρεβάτι του αφέντη στο πάτωμα. Και από τότε στοιχειώνουν τον ύπνο του εφιάλτες.

Η κοινωνική κινητικότητα δε λειτουργεί παρά μονάχα προς τα κάτω. Θυμόμαστε πλέον με νοσταλγία την εποχή όπου σε μια τυπική οικογένεια δούλευε ένας και τάιζε τέσσερα στόματα. Τότε που έχτιζε με τον κόπο του το δικό του σπίτι. Κι αν δεν το προλάβαινε όσο δούλευε, το έχτιζε με το εφάπαξ. Αυτή ήταν η γενιά των πατεράδων μας, που μας άφησε το τραπέζι στρωμένο. Τα δικά μας παιδιά είναι η πρώτη γενιά στην ιστορία που αναγκάζεται να ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Πλήττονται από την ανεργία όσο ποτέ άλλοτε, δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν στέγη και φαΐ και επιστρέφουν στο πατρικό σπίτι.

Η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια εξακολουθεί να αντιστέκεται στη διάβρωση. Όμως, οι οικογένειες γίνονται ολοένα και πιο ολιγομελείς, ώστε τα περιορισμένα έσοδά τους να μοιράζονται σε λιγότερα παιδιά. Τα τελευταία χρόνια μοιάζει να επιβεβαιώνεται πως το πού θα καταλήξει κανείς είναι καθορισμένο από τα γεννοφάσκια του. Η ελληνική μεσαία τάξη έζησε τουλάχιστον τριάντα χρόνια με τους μύθους της.

Ένας από αυτούς ήταν ο μύθος του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, που ωστόσο κατέρρευσε με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Με λουκέτα στις πόρτες και χαρτόνια να σκεπάζουν τις βιτρίνες, τα χρεοκοπημένα μαγαζιά της άλλοτε θαλερής επιχειρηματικής τάξης των μικρομεσαίων, που αντιπροσώπευαν το 99% του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, μοιάζουν σήμερα με μνημειακά απομεινάρια μιας άλλης εποχής.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια μια οικογένεια της μεσαίας τάξης ονειρευόταν βάσιμα μια άνετη ζωή, με διακοπές, πανεπιστημιακή εκπαίδευση για τα παιδιά και ένα δικό της σπίτι. Σήμερα παλεύει για να κρατήσει αυτό το σπίτι με νύχια και με δόντια. Το παράδοξο είναι πως εξακολουθεί να ανέχεται το σύστημα που την έφερε σε αυτή την κατάσταση. Ελπίζει πραγματικά ο μεσοαστός που σήμερα έγινε φτωχός ότι θα μπορέσει κάποτε να ξαναγίνει αυτό που ήταν πρώτα, όπως στις αρχές της δεκαετίας του ΄80; Θα ήταν μια αυταπάτη. Δεν μπορούν να γίνουν όλοι πλούσιοι. Αυτό είναι γεγονός.
Όμως εκείνοι που είναι ήδη πλούσιοι λένε σε όσους δεν είναι: «Αν δεν έγινες πλούσιος, το φταίξιμο είναι δικό σου. Αν δουλέψεις σκληρά, τότε μπορεί να γίνεις γιατρός ή τραπεζίτης. Αν παρατήσεις το σχολείο, θα καταντήσεις πιτσαδόρος». Αυτή η πεποίθηση είναι βαθιά ριζωμένη ιδιαίτερα στην Αμερική, την πάλαι ποτέ «χώρα της ευκαιρίας». Αυτή η πεποίθηση σήμερα καταρρέει, καθώς εκατομμύρια νέοι που δεν είδαν μέχρι τώρα καμία ευκαιρία στη σύντομη ζωή τους βγαίνουν στους δρόμους και τη διεκδικούν. Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι απόφοιτοι πανεπιστημίων των ΗΠΑ είναι σήμερα άνεργοι ή κάνουν δουλειές ανειδίκευτου εργάτη. Το 85% από αυτούς επέστρεψαν πέρυσι στο πατρικό σπίτι, κουβαλώντας μαζί τους χρέος 27.200 δολαρίων από τα φοιτητικά τους δάνεια.
Η αντιπολίτευση ρίχνει το φταίξιμο στην κυβέρνηση και οι νέοι που κάνουν καταλήψεις στη Γουόλ Στριτ στους τραπεζίτες. Στην πραγματικότητα, και οι δύο πλευρές αντιδρούν στην επιστροφή του παλιού κοινωνικού καθεστώτος: σε αυτό όπου η ζωή των ανθρώπων δεν καθοριζόταν από τις ευκαιρίες, αλλά από προϋπάρχουσες δομές πλούτου. Στα νεανικά του χρόνια ο καπιταλισμός ήταν ένα επαναστατικό σύστημα που ανακάτεψε βαθιά τη χύτρα με τις κοινωνικές τάξεις και έφερε τους έσχατους πρώτους. Σήμερα πια, στα γεροντικά του χρόνια, δεν επιτρέπει καμία κοινωνική κινητικότητα.
Η κρίση που ζούμε, όπως κάθε μεγάλη κρίση του συστήματος, αποδεικνύει πως η μεσαία τάξη δεν είναι παρά μια τάξη προσωρινή και μεταβατική, που γεννιέται μόνο σε περιόδους οικονομικής ευμάρειας. Μόλις ξεσπάσει μια μεγάλη κρίση, η ανώτερη τάξη διασώζει την κοινωνική θέση της αφαιρώντας πλούτο από τη μεσαία τάξη και συνθλίβοντάς την προς τα κάτω. Αυτό είναι κάτι που δύσκολα θα το παραδεχτούν ανοιχτά οι πολιτικοί που υπηρετούν το κοινωνικό καθεστώς. Επειδή αν παραδεχτούν την ύπαρξη μιας κοινωνίας στην οποία υπάρχουν δύο μόνο τάξεις, οι πλούσιοι και οι φτωχοί, και στην οποία η ανισότητα είναι κληρονομική και μόνιμη, τότε με ποιους θα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές;
Τμήμα ειδήσεων defencenet-gr
Διαβάστε περισσότερα...

I'd rather die free than live like a slave!

"Προτιμώ να πεθάνω ελεύθερος παρά να ζήσω σαν σκλάβος"
"I'd rather die free than live like a slave"
"Prefiero morir libre que vivir como esclavo"
VIDEO
Διαβάστε περισσότερα...

Η Γαλλία θα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με την Ελλάδα;

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 17% των ερωτηθέντων θεωρεί «βέβαιο» ότι η Γαλλία θα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με την Ελλάδα ενώ το 32% το θεωρεί πολύ «πιθανό».Από τους υπόλοιπους που απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα, το 37% το θεωρεί «μάλλον απίθανο» και το 14% «σίγουρα απίθανο».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μπορντό, το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν πεπεισμένοι ότι ένα «ελληνικό σενάριο» δεν πρόκειται να συμβεί στη Γαλλία εκτοξεύτηκε από το 2% που ήταν τον Νοέμβριο στο 14%
σήμερα.

«Η τάση αυτή οφείλεται αναμφίβολα στην επιτάχυνση της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ελλάδα, έτσι που οι Γάλλοι να ταυτίζονται ολοένα και λιγότερο με τους Έλληνες»,σχολιάζει η εφημερίδα.

Υποστηρίζει ωστόσο ότι «το γεγονός πως σχεδόν ένας στους δύο θεωρεί ότι η Γαλλία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει εξίσου μεγάλες δυσκολίες όπως η Ελλάδα (...) αποδίδεται κυρίως στον πεσιμισμό που κυριαρχεί σήμερα στη χώρα μας».

Όσον αφορά την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων, το 70% των υποστηρικτών του κυβερνητικού κόμματος UMP δηλώνει ότι η Γαλλία δεν θα βρεθεί στην ίδια θέση με την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Την αντίθετη άποψη εκφράζει το 54% των ψηφοφόρων της αριστεράς και το 82% των υποστηρικτών του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 16 και 17 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1007 ατόμων άνω των 18 ετών.
http://www.inews.gr/27/enas-stous-dyo-gallous-pistevei-oti-kai-i-chora-tou-borei-na-ginei-ellada.htm
Διαβάστε περισσότερα...

Jean-Marie Loret: ο γιός του Hitler!

Βερολίνο, Γερμανία
Ο Ζαν-Μαρί Λορέ, που πέθανε το 1985 σε ηλικία 67 ετών, δεν συνάντησε ποτέ τον πατέρα του. Γνώριζε, όμως, ότι ήταν καρπός του έρωτα της Γαλλίδας μητέρας του με τον ηγέτη του Γ' Ράιχ, Αδόλφο Χίτλερ...
Jean-Marie Loret, mort en 1985, serait le fils caché d'Adolf Hitler et d'une habitante de Fournes-en-Weppes.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, ο Χίτλερ φαίνεται ότι έκανε σχέση με τη μητέρα του Ζαν-Μαρί Λορέ, Σαρλότ Λομπζουά, όταν εκείνη ήταν έφηβη, κατά τη διάρκεια της άδειάς του από τα χαρακώματα τον Ιούνιο του 1917.
Ο Χίτλερ συνάντησε την κοπέλα σε μία κωμόπολη δυτικά της Λιζ. Η Λομπζουά περιγράφει πώς συναντήθηκαν: «Μια ημέρα, καθώς κόβαμε άχυρο με άλλες γυναίκες, είδαμε έναν Γερμανό στρατιώτη στην άλλη πλευρά του δρόμου. Ο στρατιώτης είχε ένα τετράδιο και φαινόταν να ζωγραφίζει, κάτι που μάς προκάλεσε την περιέργεια. Μου είπαν να τον πλησιάσω».Το ζευγάρι ξεκίνησε μια σύντομη σχέση, που κατέληξε στη γέννηση του Ζαν-Μαρί το Μάρτιο του 1918.Η τότε σύντροφος του Αδόλφου περιγράφει τις βόλτες τους στην εξοχή, αλλά και τις ξαφνικές ομιλίες που έδινε σε ένα φανταστικό ακροατήριο.
Η Λομπζουά τελικά έδωσε τον γιο της για υιοθεσία. Όταν ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Ζαν-Μαρί πολέμησε στη γραμμή Μαζινό, και μετά την κατοχή της Γαλλίας από τους Γερμανούς έγινε μέλος της αντίστασης.Ο πραγματικός του πατέρας δεν τον αναγνώρισε ποτέ, αλλά διατήρησε επαφές με τη μητέρα του. Λίγο πριν το θάνατό της στις αρχές του '50 η γυναίκα, αποκάλυψε τελικά στο γιο της ότι ο πατέρας του ήταν ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους της παγκόσμιας ιστορίας.Ο Λορέ άρχισε να ερευνά εξονυχιστικά το παρελθόν του, προσλαμβάνοντας επιστήμονες για να αποδείξει ότι έχει τον ίδιο τύπο αίματος με τον Χίτλερ, αλλά ακόμη και παρόμοιο γραφικό χαρακτήρα.Φωτογραφίες των δύο ανδρών αποκαλύπτουν επίσης μια εκπληκτική ομοιότητα.
Άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ιστορία είναι έγγραφα στα επίσημα αρχεία της Βέρμαχτ, στα οποία αποδεικνύεται ότι η Λομπζουά λάμβανε φακέλους με χρήματα από τον Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Όταν η γυναίκα απεβίωσε, βρέθηκαν επίσης πίνακες στη σοφίτα της που υπογράφονται από τον Χίτλερ. Στη Γερμανία, μάλιστα, μια γυναίκα σε έναν πίνακα που φιλοτεχνήθηκε από τον Χίτλερ μοιάζει ακριβώς όπως η Λομπζουά.
Ο Λορέ έγραψε το 1981 ένα βιβλίο με τίτλο «Το Όνομα του Πατέρα σου ήταν Χίτλερ» και πρόκειται να επανεκδοθεί με τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε περισσότερα...