Sofia Kourtidou Daneika Idanika

Sofia Kourtidou Daneika Idanika
Το a capella εναλλακτικό μανιφέστο "Δανεικά Ιδανικά" από τη Σοφία Κουρτίδου είναι το πρώτο Jumping Fish Song και εγκαινιάζει τη νέα φάση του Jumping Fish. Η Σοφία Κουρτίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Από πολύ μικρή ξεκίνησε να δουλεύει σε μουσικές σκηνές στη Βόρεια Ελλάδα. Έχει ασχοληθεί με πολλά είδη μουσικής μέσα από τα οποία απέκτησε την ελευθερία να συνθέτει, να ερμηνεύει και να εκφράζει τις δικές της αλήθειες. Παρακάτω μιλάει για μερικές από αυτές.

Μια διαφορετική κρίση για την κρίση
Έχω κουραστεί να ακούω να μιλάνε όλοι για την κρίση. Τι να κάνουμε; Συνέβη! Δεν μπορούμε να πάρουμε αντιβίωση για να περάσει. Αφού, λοιπόν, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης, ας αλλάξουμε το μάτι που τη βλέπει. Αντί να κλαίμε την μοίρα μας που έχουμε φτάσει μέχρι τον πάτο, ας το δούμε σαν την καλύτερη ευκαιρία να πάρουμε ώθηση και να τα φτιάξουμε όλα απ'την αρχή. Κάπως έτσι προέκυψε το κομμάτι, από την ανάγκη μου για αυτοσαρκασμό και χαμόγελο.

H μουσική
Η μουσική γενικά είναι ήχος, είναι αέρας. Δεν μπορείς (ρεαλιστικά μιλώντας) να τη δεις, να την αγγίξεις, να τη βγάλεις μία φωτογραφία. Άρα δεν είναι εύκολο να την περιγράψεις. Προσωπικά γράφω τραγούδια που θα με κάνουν να νιώσω όμορφα όταν τα ακούσω. Και με το "όμορφα" εννοώ και τη χαρά και τη λύπη και όλα τα έντονα συναισθήματα. Συνεπώς, δεν μπορώ να βάλω σε μία κατηγορία τη μουσική μου κι έχω γράψει τραγούδια που φαινομενικά διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Όσο για τους στίχους μου, προσπαθώ να αξιοποιώ την ελληνική γλώσσα. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να πούμε το ίδιο πράγμα. Προσπαθώ, λοιπόν, να μη διαλέγω τον πιο βαρετό.

Οι επιρροές
Για μένα η μουσική δε χωρίζεται σε είδη και κατηγορίες. Ακούω οτιδήποτε μου κινεί το ενδιαφέρον από Chet Baker και Sarah Vaughan μέχρι Bobby McFerrin.

Η πορεία μέχρι σήμερα
Ξεκίνησα να παίζω κιθάρα και να τραγουδάω από πολύ μικρή. Στην πορεία πολλά διαφορετικά πράγματα μου κίνησαν την περιέργεια από jazz μέχρι χιτζάζ. Τραγούδησα ρεμπέτικα με τον Αγαθώνα, συμμετείχα σε μια μπάντα που παίζαμε gypsy swing και τον τελευταίο χρόνο έφτιαξα την slipin band για να βρίσκομαι με τέσερρις υπέροχους τρελούς τύπους και να παίζουμε αυτά που πραγματικά θέλουμε, παντού.


Το τραγούδι "Δανεικά Ιδανικά" κυκλοφορεί ήδη για download από την Hidden Track Records και προσφέρει μια πρώτη, μικρή γεύση του ολοκληρωμένου άλμπουμ που σύντομα θα ακολουθήσει. video
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ;

Πληθαίνουν τα προβλήματα για την ΙΜΑΚΟ καθώς σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα τα ξημερώματα μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου οι εργαζόμενοι τεχνικοί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sfera, Nitro και Derti. Ζητούν την καταβολή των χρεωστούμενων δεδουλευμένων σε όλους τους τεχνικούς, καθώς και των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών της Ένωσης, όπως ορίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους.Στο μεταξύ την Τρίτη οι φωτορεπόρτερ επέβαλαν εμπάργκο σε όλα τα έντυπα του Πέτρου Κωστόπουλου ενώ όλα δείχνουν πως η ΙΜΑΚΟ οδεύει προς πτώχευση. Διαβάστε περισσότερα...

Nong Youhui: βλέπει σε απόλυτο σκοτάδι!

Ένα αγόρι έχει τρελάνει την επιστημονική κοινότητα επειδή έχει την ικανότητά να βλέπει κανονικότατα σε απόλυτο σκοτάδι, με μάτια που λάμπουν!Οι γιατροί έχουν μελετήσει την καταπληκτική όραση του Nong Youhui από τότε που ο πατέρας του τον πήγε στο νοσοκομείο στο Dahua,στην νότια Κίνα, επειδή ανησυχούσε για τα έντονα γαλανά μάτια του.Ο μπαμπάς Ling δήλωσε: «Μου είπαν ότι όσο μεγαλώνει τα μάτια του θα σταματήσουν να λαμπιρίζουν και θα αρχίσουν να γίνονται μαύρα, όπως στους περισσότερους Κινέζους, αλλά ποτέ δεν έγινε αυτό."Ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο απόλυτο σκοτάδι δείχνουν τον Youhui να μπορεί να διαβάσει τέλεια χωρίς φως και βλέπει τόσο καθαρά όσο οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δείτε το βίντεο
Διαβάστε περισσότερα...

MESSI - TIME

Το 2012 ξεκινάει με ένα ακόμα «παράσημο» για τον Λιονέλ Μέσι, με τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα να είναι το πρόσωπο που επέλεξε το διάσημο αμερικανικό περιοδικό «Time» για το εξώφυλλό του, στο τεύχος Φεβρουαρίου. Το περιοδικό θα βγει στην κυκλοφορία στις 29 Ιανουαρίου ενώ το εξώφυλλο (μόνο για την Ασία και τον Νότιο Ειρηνικό) θα παρουσιάζει σε πρώτο φόντο τον 24χρονο άσο και με τον τίτλο «Βασιλιάς Λεό» («King Leo»). Σύμφωνα μάλιστα με το ιστορικό περιοδικό (έτος ίδρυσής του το 1923) «ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και πιθανότατα ο καλύτερος όλων των εποχών».Να σημειωθεί ότι το εν λόγω περιοδικό δεν κάνει συχνά την «τιμή» σε ποδοσφαιριστές να βρεθούν στην πρώτη σελίδα του, ενώ μερικοί από τους αθλητές που τα έχουν καταφέρει είναι οι Τάιγκερ Γουντς, Μάικλ Τζόρνταν και Μοχάμεντ Αλι... Διαβάστε περισσότερα...

Στο Αυτόφωρο ο Λάκης Γαβαλάς

Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου θα οδηγηθεί σήμερα ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη, δεύτερη φορά, για χρέη προς το Δημόσιο.Σε βάρος του Λ. Γαβαλά, που παραμένει κρατούμενος, ο Εισαγγελέας άσκησε χθες το απόγευμα ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, που αφορά ποσό 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά το ΣΔΟΕ που τον συνέλαβε στις αρχές Δεκεμβρίου για χρέη ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ σε ΦΠΑ, τη σκυτάλη πήρε και η Οικονομική Αστυνομία που του πέρασε χειροπέδες για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 7,5 εκατ. ευρώ. Αν στα εκατομμύρια αυτά προστεθούν και τα χρέη προς τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του, αλλά και το πρόστιμο για το αυθαίρετο στην Παιανία, το... κοκτέιλ των χρεών του επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά γίνεται εκρηκτικό...

Παρά τον ντόρο που είχε προκαλέσει η πρώτη σύλληψη του Mr. Lak, το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος -έστω και με περιοριστικούς όρους- προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Σε αυτό συνέβαλε και το ότι ο ίδιος δεν έκανε ούτε στιγμή πίσω από την πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, προκαλώντας το κοινό αίσθημα πότε με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τις δηλώσεις του, και πότε με τα ξέφρενα γλέντια του -«πρώτο τραπέζι πίστα»- στη νυχτερινή Αθήνα.

«Τι λέτε για την προσπάθεια υπαγωγής σας στο άρθρο 99;» είχε ερωτηθεί μετά τη σύλληψή του από το ΣΔΟΕ. «Αντε και να τα εκατοστίσω!» ήταν η απάντηση που έδωσε ο επιχειρηματίας-σταρ.
Διαβάστε περισσότερα...

Gisele+Refaeli - Brazilian Intimates

Τα τοπ μόντελ Ζιζέλ και Ρεφαέλι λανσάρουν στη διεθνή αγορά τις σειρές εσωρούχων τους και όλα δείχνουν πως έχουν σίγουρη την επιτυχία.Οι δημιουργίες της σειράς εσωρούχων που σχεδιάζει η Ζιζέλ από τον περασμένο Μάιο αναμένεται να πωλούνται και εκτός Λατινικής Αμερικής. Σχεδιάζει τη σειρά «Brazilian Intimates» και κάνει τρελές πωλήσεις ήδη στη Βραζιλία! Και η Μπαρ Ρεφαέλι έχει καταπιαστεί με τον σχεδιασμό γυναικείων και αντρικών εσωρούχων. Ακολουθώντας στα σχέδιά της τη γραμμή των κλασικών εσωρούχων η ισραηλινής καταγωγής καλλονή ετοιμάζεται να λανσάρει την δική κολεξιόν της.Οπως έκανε η Ζιζέλ, έτσι κι αυτή θα παρουσιάσει η ίδια τις δημιουργίες της. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για εσώρουχα μέσης τιμής που θα απευθύνονται σε ηλικίες από 25 έως 45 ετών. Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ελληνες προτιμούν τη διάγνωση μέσω internet

Δεν είναι ικανοποιημένοι από το δημόσιο σύστημα Υγείας οι Έλληνες και πώς να είναι άραγε με τα δεκάδες προβλήματα που παρουσιάζει. Διεθνής έρευνα δείχνει ότι 8 στους 10 Έλληνες λένε πως είναι σε κρίση το ΕΣΥ ενώ προτιμούν για τη διάγνωση να ανοίγουν το διαδίκτυο ή να πηγαίνουν στο φαρμακοποιό και τον ιδιώτη γιατρό παρά στο ΕΣΥ (έρευνα του διεθνούς δικτύου έρευνας αγοράς IriS, για την Ελλάδα Focus Bari).
Κακούς βαθμούς βάζουν οι περισσότεροι ασθενείς στα εθνικά συστήματα υγείας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε παγκόσμια κλίμακα μόνο δύο στους έξι πολίτες θεωρούν ικανοποιητικό το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας τους.
Με ποσοστά μεγαλύτερα του μέσου όρου σημειώνεται ο βαθμός ικανοποίησης σε χώρες της Ασίας, στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Τουρκία, την Αγγλία, την Ολλανδία και την Φιλανδία.
Απογοητευμένοι εμφανίζονται οκτώ στους δέκα Έλληνες που δηλώνουν ότι το Ε.Σ.Υ. οδεύει ή βρίσκεται σε κρίση.

Ως προς τη χρήση ιατρικών ειδικοτήτων ή και εξειδικευμένων επαγγελματιών, παρατηρούμε ότι σε σύγκριση με τα διεθνή στοιχεία, οι πολίτες στην χώρα μας απευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε φαρμακοποιούς (63% έναντι 45%) και σε γιατρούς του ιδιωτικού τομέα (45% έναντι 24%), ενώ σε σχέση με το μέσο όρο οι Έλληνες απευθύνονται σε μικρότερο βαθμό σε ειδικευμένους επαγγελματίες υγείας (νοσηλευτές, μαίες κλπ.) αλλά και σε επαγγελματίες της εναλλακτικής ιατρικής.

Βασικοί φορείς πληροφόρησης όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας, είναι για τους Έλληνες οι εξειδικευμένοι γιατροί και οι φαρμακοποιοί.

Σε σχέση με την διεθνή τάση, οι Έλληνες απευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα υγείας, καθώς και σε σχετικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, ενώ εμπιστεύονται για την πληροφόρησή τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους ξένους, αφιερώματα για την υγεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και έντυπα ΜΜΕ.

Κατά την άποψη των Ελλήνων, πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας επιρροής της υγείας είναι το άγχος, ενώ σε σχέση με τα διεθνή αποτελέσματα, στη χώρα μας θεωρούνται περισσότερο σημαντικοί παράγοντες το κάπνισμα, η χρήση αλκοόλ αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης της ζωής. Αντίθετα, λιγότερο σημαντικοί παράγοντες για τους Έλληνες είναι η χρήση των φαρμάκων και η κακή ποιότητα ύπνου.
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης για παράνομο τζόγο!

Ο Θέμης Αδαμαντίδης συνελήφθη στο παλάτι του παράνομου τζόγου!
Έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη δικαιοσύνη ενώ η γεμάτη ένταση σχέση του με γνωστή ηθοποιό είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα μίντια.Αυτή τη φορά η δικαιοσύνη τον καλεί ξανά καθώς συνελήφθη μαζί με 24 ακόμα άτομα να τζογάρει σε παράνομο καζίνο στο κέντρο της Αθήνας.
Ο τραγουδιστής οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.Η σύλληψη έγινε σε κατάστημα που λειτουργεί ως ίντερνετ καφέ στη περιοχή του Μουσείου (Πατησίων), στο οποίο λειτουργούσε παράνομο καζίνο.Από την έφοδο συνελήφθησαν 25 άτομα ανάμεσά τους και δυο τσιλιαδόροι!Η είσοδος των παικτών στο χώρο ήταν ελεγχόμενη και μέσα σε αυτό λειτουργούσαν 34 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια.Στην αποθήκη του καταστήματος, που βρίσκεται σε διπλανό σημείο, βρέθηκαν 113 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Διαβάστε περισσότερα...

Formula 1 Κερατσινι!

Formula 1 Keratsini
Η πρόταση του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τη δημιουργία πίστας αγώνων Formula 1 στην πρώην βιομηχανική περιοχή των Λιπασμάτων, συζητήθηκε σε συνάντηση του δημάρχου της πόλης Λουκά Τζανή, με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργο Ανωμερίτη.

Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο του Κερατσινίου, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο κατασκευής της πίστας από τον αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου, που εμπνεύστηκε την πρόταση, ενώ σ' αυτήν επαναβεβαιώθηκε η σύμφωνη γνώμη του ΟΛΠ για την άμεση προώθησή της προς τα συναρμόδια υπουργεία, τη FIA και τους συνιδιοκτήτες της πρώην βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων.

«Μια ενδεχόμενη κατασκευή πίστας Formula 1 δεν αφορά μόνο τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, είναι μια πρόταση που αφορά όλη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά» δήλωσε ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής, λέγοντας ότι το σχέδιο είναι βιώσιμο οικονομικά. Τόνισε, ότι περίπου 250 στρέμματα θα γίνουν πράσινο, ενώ θα ανοίξουν περίπου 3.500 θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε, ότι το σχέδιο της Formula 1 είναι μια εξαιρετική πρόταση που δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση στην υπόθεση ανάπλαση. Χαρακτήρισε πρόκληση τη συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση και πρότεινε να φτιαχτεί άμεσα μια εταιρεία ειδικού σκοπού, ώστε να προχωρήσει το θέμα.
Διαβάστε περισσότερα...