Αγγελική Νικολούλη - Hollywood

Μπορεί η Αγγελική Νικολούλη αυτήν την εποχή να μην έχει επαγγελματική στέγη για την εκπομπή της, όμως η… Αγκάθα Κρίστι της ελληνικής τηλεόρασης δε μένει με σταυρωμένα χέρια.Η δημοσιογράφος έκανε κάποιες επαφές με παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους, ώστε αρκετές από τις υποθέσεις που έχει διαχειριστεί και έχει διαλευκάνει να γίνουν ντοκιμαντέρ, ακόμη και ταινία.Η Αγγελική Νικολούλη θέλει να συνεργαστεί με τους καλύτερους του Hollywood για να έχει και ένα άρτιο αποτέλεσμα και βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Angeliki Nikolouli: The Greek Agatha Christie in Hollywood
Διαβάστε περισσότερα...

Έλσα Τόλη - μητέρα

Για δεύτερη φορά μανούλα έγινε η Έλσα Τόλη και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η χαρούμενη μανούλα έφερε στον κόσμο τη Δευτέρα ένα πανέμορφο αγοράκι και όπως αποκάλυψε μοιάζει στον μπαμπά του.

Η γλυκιά μανούλα και ο αγαπημένος της Αποστόλης Κουτρούλιας είναι στην καλύτερη στιγμή της ζωής τους αφού πλέον η οικογένειά τους μεγάλωσε κατά ένα μέλος.
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Το μωράκι είναι αγοράκι, ζυγίζει 3,7 κιλά και γεννήθηκε τη Δευτέρα”, είπε η Έλσα στο TLIFE.
“Τα συναισθήματα είναι ίδια με αυτά της πρώτης εγκυμοσύνης. Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά, είχα φυσιολογικό και το μωράκι είναι υγιέστατο”, συνέχισε η ίδια.
Οι ευτιχισμένοι γονείς και το μωρό επέστρεψαν χθες στο σπίτι τους. Εκεί, τους περίμενε η μόλις 18 μηνών κορούλα τους Τερψιχόρη Νταϊάνα για να γνωρίσει το νέο της αδερφάκι!
Διαβάστε περισσότερα...

Επιασε τον Σταυρό ο Γκλέτσος video

«Θα βουτήξω για να στείλω μήνυμα ελπίδας» είχε δηλώσει. Πριν από λίγο βούτηξε στα νερά του Μαλλιακού Κόλπου και κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό.

Παρά το τσουχτερό κρύο ο δημαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος τήρησε την υπόσχεσή του να βουτήξει σήμερα για τον Σταυρό και τα κατάφερε.«Θα βουτήξω για να στείλω μήνυμα ελπίδας» είχε δηλώσει. Πριν από λίγο βούτηξε στα νερά του Μαλλιακού Κόλπου και κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό.
Επιασε τον Σταυρό ο Γκλέτσος video
Διαβάστε περισσότερα...

Χαράτσι στα τέλη κυκλοφορίας!

Αναδρομικό χαράτσι ύψους 600 ευρώ -κατά μέσο όρο- αναγκάζονται να πληρώσουν όσοι "πιάνονται" από ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών -ή και κατά τη διαδικασία παράδοσης των πινακίδων τους στις εφορίες- να μην έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του ΙΧ αυτοκινήτου τους κάποια χρονιά.
Τα ίδια πρόστιμα όμως καλούνται να πληρώσουν και όσοι τυχόν πλήρωσαν μεν κανονικά τα τέλη, αλλά δεν φύλαξαν τα σήματα των τελευταίων 15 ετών και τώρα εμφανίζονται -από λάθος της εφορίας!- στο ηλεκτρονικό σύστημα να μην έχουν καταβάλει τέλη τουλάχιστον μίας χρονιάς.
Μπροστά στον κίνδυνο να χάσει εκατομμύρια το κράτος, από πολίτες που σχηματίζουν ουρές την τελευταία διετία για να καταθέσουν τις πινακίδες τους, τον Φεβρουάριο πέρυσι διατάχθηκε να γίνει αναδρομική διασταύρωση για να πιαστούν μερικοί που παρέλειψαν να πληρώσουν κάποια χρονιά για το "σήμα".

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Πρώτο Θέμα, μόνο από τους ελέγχους που έγιναν με έτος αναφοράς το 2008, εντοπίστηκαν 31.510 ιδιοκτήτες ΙΧ χωρίς σήμα τελών κυκλοφορίας. Αυτοί μάλιστα που πήγαν «για μαλλί" και για να καταθέσουν πινακίδες ώστε να γλιτώσουν λεφτά, "βγήκαν κουρεμένοι» όταν τους ζητήθηκε να πληρώσουν "εδώ και τώρα" συνολικά 9.900.000 ευρώ, ως βεβαιωμένες οφειλές, και άλλα 8.200.000 ευρώ ως πρόστιμα και προσαυξήσεις. Συνολικά δηλαδή 18,1 εκατ. ευρώ που αναλογούν στον καθέναν τους περί τα 580 ευρώ, και τα οποία καλούνται να τα πληρώσουν είτε παραδώσουν πινακίδες, είτε όχι!

Σύμφωνα με τη διαδικασία οι φορολογούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και, αν διαπιστωθεί τελικώς πως έπρεπε να πληρώσουν τα τέλη οι ίδιοι ή άλλοι ιδιοκτήτες, τους καταλογίζονται αναδρομικά τα ποσά και με τόκο. Από τους 31.510 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν, σε «απολογία» προσήλθαν οι 26.010, ενώ οι υπόλοιποι ακόμα αναζητούνται.

Όπως είχε δείξει και η προηγούμενη εμπειρία, προ τριετίας, το φαινόμενο αυτοκινήτων που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη είναι περισσότερο συνηθισμένο στην επαρχία.

Για να αποφύγει τη χρέωση κάποιος, θα πρέπει να αποδείξει ότι νομίμως το όχημα είχε απαλλαγεί από τα τέλη, ή ότι τα όφειλε άλλος ιδιοκτήτης και όχι ο ίδιος. Δυσκολότερα είναι τα πράγματα όμως εάν κάποιος έχει πληρώσει, αλλά δεν έχει φυλάξει τα σήματα των τελευταίων... 15 ετών! Θα πρέπει έτσι οι φορολογούμενοι να προσκομίζουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται τα τέλη.

Αν δεν έχει φυλάξει ο ίδιος το «μαγικό χαρτάκι», ο ενδιαφερόμενος αναγκάζεται να το αναζητήσει στην τράπεζα όπου ισχυρίζεται πως το πλήρωσε. Και αν θυμάται ακόμα σε ποιο ακριβώς υποκατάστημα πλήρωσε πχ το σήμα κυκλοφορίας του 2002, το πιθανότερο είναι να μην κρατά τόσο παλαιό αρχείο η ίδια η τράπεζα. Επιπλέον σε ορισμένες περιπτώσεις οι τράπεζες ζητούν και έξτρα χρέωση (της τάξεως των 150 ευρώ ενίοτε) είτε βρουν αντίγραφο της πληρωμής, είτε όχι.

Στην πράξη τα εμπόδια είναι πολύ μεγαλύτερα για όσους πρέπει να αποδείξουν πως "δεν είναι ελέφαντες". Αν η Εφορία πειστεί από τις εξηγήσεις ότι ο πολίτης έχει κάνει τις νόμιμες ενέργειες (ακινησίες, αποσύρσεις, μεταβιβάσεις κ.λ.π.) αλλά αυτές δεν είναι καταχωρημένες στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων, ο φορολογούμενος απαλλάσσεται και τα λάθη διορθώνονται (ενημέρωση του συστήματος, διόρθωση του αριθμού κυκλοφορίας ή του ΑΦΜ κλπ).

Και αν όμως αποδείξουν, με βάση τα στοιχεία που προσκομίζουν οι φορολογούμενοι, ότι τα εν λόγω οχήματα έχουν διαγραφεί οριστικά από το αρχείο οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων ή έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία, ελέγχονται αν υφίσταται οφειλή τελών κυκλοφορίας για τα προηγούμενα έτη.


Ποια είναι τα πρόστιμα
- Για τα Ι.Χ. επιβατικά και μοτοσικλέτες, καθώς και τα τύπου Jeep:

α) Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας κατώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ.
β) Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας ανώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας (προσαύξηση 100%).
γ) Επιπλέον, σε περίπτωση μη καταβολής ή εκπρόθεσμης καταβολής του ειδικού φόρου αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, επιβάλλεται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου ειδικού φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης (με ανώτατο όριο το 100% του βεβαιωμένου ποσού ή δηλαδή το τετραπλάσιο του τέλους που δεν καταβλήθηκε).
δ) Στην περίπτωση που το όχημα απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του ειδικού σήματος είναι ίσο με ½ των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στον κυλινδρισμό του κινητήρα , με ελάχιστον ποσό τα 30 ευρώ.

Σε περίπτωσης συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Αν το συνολικό ποσό της βεβαίωσης ξεπερνά τα 150 ευρώ, καταβάλλεται σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της οφειλής και κάθε μία από τις επόμενες, την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα των αντιστοίχων μηνών που ακολουθούν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άννα Βίσση - Celebrity

Η Άννα Βίσση μίλησε για τον έρωτα, για το έχει σκεφτεί ποτέ να αφήσει το τραγούδι καθώς επίσης και για τις αδυναμίες της.Αφήνεις κάτι που δεν έχεις τα κότσια να το αγαπήσεις νομίζω και όχι γιατί το αγαπάς πολύ. Για μένα η αγάπη είναι και ικανότητα, όχι μιζέρια ή κλαψούρα ή γκρίνια», λέει ενώ δεν σκέφτηκε ποτέ να σταματήσει το τραγούδι για να ασχοληθεί με κάτι άλλο και ούτε το εύχεται στον εαυτό της.«Συνήθως τα μαρτύριά μου έχουν να κάνουν με τις πείνες που υφίσταμαι εθελοντικά προκειμένου να είμαι αδύνατη. Γιατί μου αρέσει πολύ το φαγητό και δεν το απολαμβάνω. Δεν το ξεπέρασα δε ποτέ κι ούτε πρόκειται. Για να λέμε αλήθειες», δήλωσε η Άννα.

Markos-tv
Διαβάστε περισσότερα...

Δημήτρης Βλάχος: είμαι περήφανος για τις δουλειές που επιλέγω

Ο Δημήτρης Βλάχος αυτή την περίοδο δοκιμάζεται σε έναν διαφορετικό ρόλο εκείνο του τραγουδιστή καθώς εμφανίζεται σε μουσική σκηνή.Ο γοητευτικός ηθοποιός ρωτήθηκε σε συνέντευξή πού εντάσσει τον εαυτό του. Είναι παρουσιαστής, ηθοποιός η τραγουδιστής;

«Ηθοποιός είμαι. Δεν θέλω να κάνω καριέρα τραγουδιστή. Στην τηλεόραση ξεκίνησα την καριέρα μου ως παρουσιαστής στο MAD. Ήταν ένα καλό σχολείο. Αργότερα συνέχισα ως ηθοποιός». Δεν φοβάται όμως μήπως τον θεωρήσουν καλλιτέχνη χωρίς ταυτότητα; «Δεν με απασχολεί. Αυτοί οι άνθρωποι έλεγαν ότι είμαι αθλητής, λίγο ηθοποιός, λίγο μοντέλο. Δεν μπορώ να δικαιολογούμαι στους κακοπροαίρετους. Αυτό που με νοιάζει είναι να είμαι περήφανος για τις δουλειές που επιλέγω. Θέλω να τις κάνω με αξιοπρέπεια. Ειδικά στην εποχή που βιώνουμε, άνθρωποι με πολλά χρόνια καριέρας στο ενεργητικό τους αναλαμβάνουν πολλούς ρόλους. Ο ηθοποιός τα κάνει πια όλα και δεν επικεντρώνεται σε ένα μόνο χώρο. Πόσοι τραγουδιστές πρωταγωνιστούν σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και μιούζικαλ», δήλωσε στο περιοδικό ΕΓΩ.
gossip-tv
Διαβάστε περισσότερα...

Ναταλία Δραγούμη - νοσοκομείο

Η Ναταλία Δραγούμη αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας!Την περασμένη Τρίτη η ηθοποιός πήγε στο θέατρο Αθηνά, όπου πρωταγωνιστεί με τον Θανάση Τσαλταμπάση στην παράσταση το «Μήλο» και σημειώνει τεράστια επιτυχία, και ξαφνικά αισθάνθηκε πόνους στην κοιλιακή χώρα. Η Ναταλία, όμως ούτε μία στιγμή σκέφτηκε να ακυρώσει την παράσταση.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιώργος Βάλαρης αποκάλυψε σήμερα το γεγονός στην «Πρωινή Μελέτη». Ένιωθε δυνατούς πόνους στην κοιλιά γι' αυτό και πήρε κάποια παυσίπονα, όπως είπε ο σκηνοθέτης. Ο πόνος όμως δεν περνούσε, η παράσταση ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Η ηθοποιός είχε... οξεία σκωληκοειδίτιδα και υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση! Την Τέταρτη έκανε την επέμβαση και τώρα είναι μια χαρά! Τέλος καλό όλα καλά για την Ναταλία δραγούμη!
Διαβάστε περισσότερα...

Anonymous vs Neonazi

Στόχος των «Anonymous» έγινε γερμανική ακροδεξιά οργάνωση, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Blitzkrieg» που έχουν εξαπολύσει. Οι χάκερ δημιούργησαν τη σελίδα nazi-leaks-net, στην οποία βγάζουν τα «άπλυτα» των οργανώσεων αυτών στη φόρα.
Σύμφωνα με το BBC, με το site αυτό - που δημιουργήθηκε στο πρότυπο του Wikileaks- , ενημερώνεται το κοινό για το ποιοι κάνουν δωρεές στο γερμανικό NPD. Σημειώνεται ότι οι «Anonymous» είχαν χτυπήσει το 2010, εταιρείες όπως η Mastercard, η Paypal και η Visa, γιατί σταμάτησαν τις υπηρεσίες τους προς το Wikileaks.
Στη νέα τους σελίδα οι χάκερ καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να δώσουν πληροφορίες για site που χρησιμοποιούν νεοναζί ώστε η δράση εναντίον τους να είναι συντονισμένη. Μέχρι στιγμής περιλαμβάνει mail, πελατολόγια από μαγαζιά που σχετίζονται με ακροδεξιές οργανώσεις κ.α.
Η σελίδα έχει τόση «επιτυχία» ώστε για ώρες – αφού έγινε γνωστή η υπάρξή της – είχε πέσει λόγω υπερφόρτωσης, ωστόσο οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν και μέσω άλλων ιστοσελίδων.
Διαβάστε περισσότερα...

Hacker Cup 2012

Το Facebook διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Hacker Cup. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε προγραμματιστές, οι οποίοι καλούνται να λύσουν μια σειρά προβλημάτων με στόχο να φτάσουν στην τελική δοκιμασία.
Υπάρχουν τρεις προκριματικοί γύροι, στους οποίους μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, από όποια χώρα κι αν προέρχεται. Όσοι καταφέρουν να λύσουν τις αλγοριθμικές δοκιμασίες γρήγορα και με ακρίβεια παίρνουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό, ο οποίος διοργανώνεται στα κεντρικά γραφεία του Facebook. Ο νικητής λαμβάνει 5.000 δολάρια και το δικαίωμα να καυχιέται ότι είναι ο καλύτερος hacker, σύμφωνα με τα κριτήρια του Facebook.





Hacker Cup-Facebook

Βέβαια, είναι γεγονός ότι οι πλέον ικανοί προγραμματιστές έχουν ήδη αποκατασταθεί επαγγελματικά και δεν έχουν ανάγκη έναν διαγωνισμό για να κερδίσουν την καταξίωση. Ουσιαστικά, ο διαγωνισμός αυτός γίνεται όχι για να αναδειχθεί «ο καλύτερος hacker του πλανήτη», αλλά για να προσελκύσει το Facebook νέα ταλέντα.

e-pcmag-gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΙΟΛΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Πλούσια ήταν η αθλητική δράση του κ. Αναστάσιου Κιόλογλου ο οποίος χρωστά 19 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από χορηγός της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ το 2002 μέσω της εταιρείας του Fiore Di Bagno την ίδια χρονιά ήταν χορηγός και όλου του τοπικού πρωταθλήματος ΕΚΑΣΘ.
Την ίδια περίοδο ήταν χορηγός και της ΜΕΝΤ ενισχύοντάς την οικονομικά στην άνοδό της στην κατηγορία της Α1. Την περίοδο 2001- 2002 ήταν χορηγός και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάουσας.
Κολλητός του φίλος ο πρώην πρόεδρος της ΜΕΝΤ και μεγαλοεργολάβος της Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Πάππας.
Ο Αναστάσιος Κιόλογλου παραμένει ελεύθερος μετά τη σύλληψή του την περασμένη Τρίτη το πρωί ενώ περιμένει στα μέσα Ιανουαρίου να εκδικαστεί η υπόθεσή του με το χρηματισμό των εφοριακών στους οποίους είχε δώσει λεφτά για να αλλάξουν προς το καλύτερο τις καταθέσεις του όταν είχε συλληφθεί το 2003 για υπόθεση εικονικών τιμολογίων. Τότε ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στον ίδιο και στα παιδιά του, για έκδοση εικονικών τιμολογίων.
Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ που είχε προηγηθεί τότε, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα και κατατέθηκαν σχετικές εκθέσεις στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Βάσει αυτών των αποδεικτικών στοιχείων, ο 66χρονος σήμερα επιχειρηματίας και οι γιοι του καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2005, κατά των οποίων άσκησαν έφεση.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΚΥΡΙΟΣ 19 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΦΕΣΙ"
Ο 66χρονος Αναστάσιος Κιόλογλου οφείλει στο Δημόσιο 19 εκατ. ευρώ
Πρώτο Θέμα
Διαβάστε περισσότερα...