Ford EcoBoost 1.0 125 hp

Η Ford αναπτύσσει μια νέα έκδοση του γνώριμου 1.000 κ.εκ EcoBoost κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει 150 ίππους και θα διατίθεται στα ευρωπαϊκά –παραγωγής- αυτοκίνητα.
Ο υπερτροφοδοτούμενος EcoBoost κινητήρας της Ford του 1 λτ. παρουσιάζεται μέχρι σήμερα με δύο διαφορετικές αποδόσεις, 100 και 125 ίππων. Όσον αφορά στην κατανάλωση, στην έκδοση με τους 125 ίππους ανέρχεται στα 5,0 λτ./100 χλμ. περίπου (με εκπομπές CO2 στα 114 γρ./χλμ.), ενώ στην ηπιότερη έκδοση με τους 100 ίππους η κατανάλωση φτάνει στα 4,7 λτ./100 χλμ. (109 γρ./χλμ. CO2).

Η Ford όμως ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη σε κατάσταση εξέλιξης και δοκιμών της νέας εκδοχής του EcoBoost, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους. Αναφορικά, σε συνέντευξή του ο αρχιμηχανικός της εξέλιξης του EcoBoost, Andrew Fraser, είπε ότι δε θα είναι ιδιαίτερα εύκολη η συγκεκριμένη μελέτη στην πράξη, ώστε να ταιριάξει σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Προς το παρόν, οι δοκιμές έχουν γίνει στο αγωνιστικό μονοθέσιο «Blue Oval» της Ford, από όπου έχουν λάβει αρκετά θετικά αποτελέσματα, ενώ ζητήθηκε από την εταιρεία να κατασκευάσουν τους πρώτους 50 κινητήρες.

Να θυμίσουμε, ότι στο πλαίσιο εξέλιξης του συγκεκριμένου κινητήρα, η Ford κατάφερε να φτάσει την ιπποδύναμη του EcoBoost 1.000 κ.εκ. κινητήρα μέχρι και 202 ίππους, που τοποθετημένο στο μονοθέσιο της εταιρείας ολοκλήρωσε το γύρο του Nurburgring σε μόλις 7 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.

Πηγή: autotriti-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου